• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

Финландия: Земя със зашеметяващи пейзажи, богата култура и вълнуващи възможности за намиране на работа!

Обмисляли ли сте някога да живеете и да работите във Финландия? Свързахме се със съветника на EURES Ханеле Соирила, за да научим повече за това какво може да предложи тази красива страна, каква подкрепа предоставя EURES, както и за едно скорошно и уникално по своята необичайност събитие за набиране на служители, организирано от нея и нейните колеги.

Прочети повече >>

14/02/2020


В изложбата се изследват реалностите на работата в ЕС

Как изглежда работното място в Европа днес? Къде се намираме по отношение на равните възможности? Как стои въпросът за справедливите условия на труд? Всичко това са въпроси, които впечатляващата онлайн изложба на Европейската комисия в партньорство с европейски творци цели да проучи.

Прочети повече >>

05/02/2020


Как мястото ви на раждане засяга работното ви място?

Не можем да изберем къде сме родени или от кои държави са нашите родители. Затова е интересно да се обмисли как тези два фактора могат да повлияят на бъдещите ни кариери. В последния политически преглед на Eurofound се разглежда именно този въпрос.

Прочети повече >>

27/01/2020


University of Teramo career day shares the benefits of youth mobility

EURES recently teamed up with the PES of Italy’s Abruzzo region to host a career day at the University of Teramo. The event took place on 7 November, and was aimed at students and graduates.

Прочети повече >>

24/01/2020


Meeting Point Jobs Fair in Pordenone Gave Job Opportunities to Jobseekers from Denmark, Malta and Sweden


How three young Spaniards found opportunities abroad with EURES


Vocational education and training in a nutshell

As a young jobseeker, aspiring apprentice or potential employer, you’ve probably come across the term ‘VET’ before. It’s a popular acronym within the world of employment, but what does it actually mean for young people and businesses? In honour of EURES’ 25th birthday, we’re going to answer that question.

Прочети повече >>

17/01/2020


Четири начина, по които ученето в чужбина би могло да подобри кариерата ви

Ученето в чужбина е чудесен начин да опознаете нови култури, да научите нови езици и да се срещнете с нови хора. То може също така да е от практическа полза за кариерата ви в краткосрочен и дългосрочен план. Как? Обобщихме някои от основните идеи по-долу.

Прочети повече >>

17/01/2020


Подготовка за уменията на бъдещето

Технологичните постижения, например автоматизацията, изкуственият интелект и роботиката, ще имат все по-силно влияние върху работната среда. Нуждите от умения се променят и в отговор на това ЕС и националните правителства излязоха с широк спектър от инициативи. Но какво мислят самите работници за това?

Прочети повече >>

10/01/2020


Top tips for boosting your business


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.