• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

„Нова среда, нова култура и нови хора“: EURES помага на търсеща работа от Франция да намери позиция в Ирландия

Благодарение на подкрепата на EURES , Флоранс Пернок от Нормандия намира работа при френски туроператор в Ирландия. Флоранс ни разказа за преместването в Ирландия, сподели съвети за други, които търсят работа в чужбина, както и своите планове за бъдещето.

Прочети повече >>

18/10/2019


Европейската седмица на професионалните умения 2019 насърчава професионалното образование и обучение през целия живот

Четвъртото издание на Европейска седмица на професионалните умения ще се проведе от 14 до 18 октомври 2019 г. в Хелзинки, Финландия. Организирана от Европейската комисия в партньорство с Финландското председателство на Съвета на ЕС, седмицата ще продължи да показва важната роля на професионалното образование и обучение (ПОО) през всички етапи на живота.

Прочети повече >>

02/10/2019


От Париж в Дъблин: Историята на Жулиет

Жулиет работи в Париж, когато за първи път попада на EURES. Девет от всеки десет души, завършили икономика във Франция, намират работа по специалността в Париж. Жулиет търси промяна и иска да отиде в чужбина. Тъй като вече е работила като доброволец извън страната си, тя решава, че е време да си потърси работа в друга държава.

Прочети повече >>

12/09/2019


Преводач беше топло посрещнат в Естония

Чрез Welcoming Programme (Програма за новодошли) Естония помага на чуждите граждани да се адаптират към новата си държава, след като са пристигнали. Неотдавна се свързахме с един от тези чужди граждани — Оксана Несмиян, писмен преводач и преподавател по езици от Украйна — за да научим повече за впечатленията ѝ от програмата, както и за новия ѝ живот в Естония.

Прочети повече >>

29/08/2019


6 начина, по които се развива светът на труда

Технологичният напредък, научните открития и променящите се потребности на потребителите преобразиха днешния пазар на труда. Но какво ни очаква в бъдеще до 2022 г.?

Прочети повече >>

22/08/2019


Нови възможности за велосипеден техник в Норвегия

Намирането на работа може да бъде предизвикателство, особено ако сте избрали област, в която не се предлагат много възможности във вашата страна. За някои хора, като полския велосипеден техник Гжегош Особка, решението е преместване в чужбина.

Прочети повече >>

13/06/2019


На път с EURES Финландия

ЕС подпомага множество проекти в селските райони на Финландия. В края на април 2019 г. EURES Финландия и Europe Direct Pohjois-Satakunta поканиха група ученици и преподаватели на обиколка с автобус в околността, за да видят лично резултатите от тази подкрепа.

Прочети повече >>

07/06/2019


Станаха известни победителите в конкурса #EUmovers в социалните медии

Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ отличи водещите пет публикации в социалните медии във връзка с кампанията „# EUmovers“.

Прочети повече >>

16/05/2019


Германски сафари парк обединява усилия с EURES за наемане на търсещи работа лица от Италия

През февруари служители на EURES от Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) в Долна Саксония-Бремен, Германия, обединиха усилия с един от най-големите сафари паркове в Европа с цел провеждане на две събития по наемане на работа в Италия.

Прочети повече >>

02/05/2019


Да помогнем на Европа да се възползва от най-новите технологии

Триизмерният (3D) печат е бързо разрастваща се индустрия, която с всяка година предлага все повече работни места и възможности. За да се възползват от тях, хората се нуждаят от правилните умения и знания. Проекти като 3D-Help са разработени именно с тази цел.

Прочети повече >>

12/04/2019


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.