• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

How three young Spaniards found opportunities abroad with EURES


EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


Хотелска верига получава помощ от EURES за намиране на сезонни работници

От 2015 г. насам испанска хотелска верига работи в сътрудничество с EURES Словения, за да наема сезонни работници за хотелите си в Испания и Гърция. Разговаряхме с Алберто Алба и Александра Дукич от веригата Iberostar, която е бенефициер на тази кампания за набиране на персонал, за да научим повече за инициативата.

Прочети повече >>

31/05/2019


„Невероятни места и чудесни хора“: историята на Лара

EURES — Испания продължава да изпраща примери за успех. След Хуан Карлос и Алехандра, Лара, която също ползва услугите на EURES, разказва за себе си, като ни дава полезни съвети и мотивация, на страницата на EURES — Испания във Facebook.

Прочети повече >>

25/04/2019


Още един щастлив бенефициер споделя историята си с EURES Испания

През ноември 2018 г. публикувахме статия за Хуан Карлос — бенефициер на EURES, който сподели историята си на Facebook страницата EURES Испания. През декември Алехандра Франч от Сарагоса беше последният бенефициер на EURES, който сподели опита си в социалната мрежа. Ето и историята на Алехандра.

Прочети повече >>

21/02/2019


Събеседвания тип „бързи срещи“ в Мадрид: EURES Испания и EURES Швеция обединяват усилията си за създаване на възможности в сектора на кетъринга

EURES Испания и EURES Швеция си сътрудничат по третото издание на новаторското събитие тип „бързи срещи“ в сектора на кетъринга. Това е най-новото от редица организирани събития като част от проекта „Готвачи в Швеция“.

Прочети повече >>

12/12/2018


Испански готвач споделя вдъхновяваща история за успех с EURES

Готвач от Менорка осъществява мечтата си да работи в чужбина, когато намира работа — най-напред в Швеция, а след това в Германия — чрез EURES.

Прочети повече >>

12/11/2018


Хотел в Германия спешно запълни свободни работни места с помощта на EURES

За предприятията в секторите на хотелиерството и туризма е по-важно от всякога да намерят персонал от чужбина за запълване на свободните работни места. Малките и средни предприятия обаче невинаги разполагат с ресурсите или мрежите, необходими за международен подбор на служители.

Прочети повече >>

07/09/2018


Млада медицинска сестра от Испания преследва мечтата си в Германия

Нереа Гомис Санчез от Испания, която е на 19 години, с вълнение очаква предизвикателството да работи в сектора на предоставянето на грижи в Касел, Централна Германия.

Прочети повече >>

09/07/2018


Германия се нуждае от работници в сектора на грижите, … така чеCristina се качва на самолета

Испанската болногледачка Cristina Cañadas Pequin спешно търси работа. Временният ѝ договор току-що е изтекъл, а предложенията за работа в страната ѝ са ограничени. Тя кандидатства за стаж в Германия чрез проекта на „Твоята първа работа с EURES“ (YfEJ) и накрая намира позицията, която търси.

Прочети повече >>

16/03/2018


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.