• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

Конкурсът #EU4FairWork за работещи лица и работодатели е открит за участие!

Работещо лице ли сте, или работодател? Европейската платформа за противодействие на недекларирания труд и Европейският орган по труда (ЕОТ) обявиха конкурса #EU4FairWork за материали за социалните медии. Искаме да чуем опита ви във връзка с декларирания труд и какво означава той за вас.

Прочети повече >>

30/07/2020


EURES — Германия: подкрепа за търсещите работа лица и за работодателите в цялата страна и в чужбина

Искате да се преместите в Германия и да си намерите работа? Или пък имате фирма в Германия и се нуждаете от чуждестранни служители? В каквото и положение да се намирате, EURES — Германия ще ви помогне.

Прочети повече >>

25/02/2020


Финландия: Земя със зашеметяващи пейзажи, богата култура и вълнуващи възможности за намиране на работа!

Обмисляли ли сте някога да живеете и да работите във Финландия? Свързахме се със съветника на EURES Ханеле Соирила, за да научим повече за това какво може да предложи тази красива страна, каква подкрепа предоставя EURES, както и за едно скорошно и уникално по своята необичайност събитие за набиране на служители, организирано от нея и нейните колеги.

Прочети повече >>

17/02/2020


The important role of trust in delivering effective career support

To celebrate the 25th anniversary of EURES, the network is showcasing its continuous growth and achievements. In all her years working with EURES, Martina Vidaković has been building relationships with both jobseekers and employers in Croatia. She explains the important role trust has played in allowing them to continue offering high-quality service.

Прочети повече >>

22/01/2020


Ръководство на EURES за работа в чужбина

Научете за услугите и програмите за мобилност, които предлагаме на търсещите работа, проявяващи интерес към обучение или работа в друга страна, и на работодателите, които желаят да...

Прочети повече >>

16/01/2019


По какъв начин ви засяга недекларираният в ЕС труд?

Недекларираният труд в така наречената „сива икономика“ съставлява около 15% от общата икономика на Европа. ЕС предприема действия срещу него чрез своята „Европейска платформа за противодействие на недекларирания труд“. Но какво точно представлява недекларираният труд, защо тази платформа е от значение и как тя може да ви помогне като работещ в ЕС?

Прочети повече >>

16/11/2018


Бъдете свой собствен шеф: Предприемачество и ЕС

Един от начините, по които Европейската комисия се бори срещу безработицата, е като подкрепя предприемачите и самостоятелно заетите лица. Ето как.

Прочети повече >>

14/09/2018


Германия се нуждае от работници в сектора на грижите, … така чеCristina се качва на самолета

Испанската болногледачка Cristina Cañadas Pequin спешно търси работа. Временният ѝ договор току-що е изтекъл, а предложенията за работа в страната ѝ са ограничени. Тя кандидатства за стаж в Германия чрез проекта на „Твоята първа работа с EURES“ (YfEJ) и накрая намира позицията, която търси.

Прочети повече >>

16/03/2018


Шест съвета как да подобрите ефективността си в Microsoft Word

Microsoft Office е един от най-популярните софтуерни пакети в света с доказани 1,2 милиарда потребители. Съществена част от пакета е Microsoft Word и има голяма вероятност много пъти досега да сте работили с Word в личния или професионалния си живот.

Прочети повече >>

01/03/2018


Как да се възползвате максимално от Drop’pin@EURES: организации


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.