• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

Финландия: Земя със зашеметяващи пейзажи, богата култура и вълнуващи възможности за намиране на работа!

Обмисляли ли сте някога да живеете и да работите във Финландия? Свързахме се със съветника на EURES Ханеле Соирила, за да научим повече за това какво може да предложи тази красива страна, каква подкрепа предоставя EURES, както и за едно скорошно и уникално по своята необичайност събитие за набиране на служители, организирано от нея и нейните колеги.

Прочети повече >>

17/02/2020


EURES member organisations make free movement a reality for healthcare workers


На път с EURES Финландия

ЕС подпомага множество проекти в селските райони на Финландия. В края на април 2019 г. EURES Финландия и Europe Direct Pohjois-Satakunta поканиха група ученици и преподаватели на обиколка с автобус в околността, за да видят лично резултатите от тази подкрепа.

Прочети повече >>

07/06/2019


Пътят към успеха на стартиращи предприятия в Европа: поглед през годините

Siemens, Lego, Gucci, Virgin и Skype са световноизвестни марки. Взети заедно те осигуряват работа на хиляди хора, развиват дейност в стотици държави и се радват на значителни приходи.

Прочети повече >>

20/03/2018


Как да се възползвате максимално от Drop’pin@EURES: организации


Actiris International — специализирано звено за подпомагане на работодатели със седалище в чужбина с цел наемане на търсещи работа лица от Брюксел

Международният отдел на публичната служба по заетостта в Брюксел улеснява европейските работодатели да наемат подходящи хора за съответната работа.

Прочети повече >>

21/12/2017


Търсите ли приключението на своя живот? Лапландия ви зове!

Търсите ли нова работа, а не каква да е работа? Може би си мечтаете за длъжност с драматизъм и приключения? Копнеете ли за работно място, което да е поне малко по-различно или дори уникално? Ако сте на тази вълна, четете по-нататък!

Прочети повече >>

21/09/2017


Предлагане на качество и количество на трудовата борса в Словакия


Пътуване с минибус разпространява сред работодатели послание за трудовата мобилност в ЕС

С минибус, освежителни напитки и дребни закуски, съветникът Таина Туовинен прекарва няколко дни из Сатакунта, Югозападна Финландия. Целта е да се разясни на местните предприятия с чуждестранен персонал как ЕURES Финландия може да им помогне, по-специално чрез курсове по фински/шведски език.

Прочети повече >>

02/03/2017


Млад италианец пече перфектни пици на 2000 км от дома си

Когато се разкрие подходяща възможност, е добре да се възползваме от нея. Емануел Капелети, който току-що е завършил италианско училище в областта на туризма и хотелиерството и ресторантьорството, е направил точно това. Днес с помощта на EURES той работи в пицария във Финландия и се наслаждава на всяка минута от работата си.

Прочети повече >>

29/11/2016


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.