• Събития

Статии с новини


Открийте вашите новини

Преводач беше топло посрещнат в Естония

Чрез Welcoming Programme (Програма за новодошли) Естония помага на чуждите граждани да се адаптират към новата си държава, след като са пристигнали. Неотдавна се свързахме с един от тези чужди граждани — Оксана Несмиян, писмен преводач и преподавател по езици от Украйна — за да научим повече за впечатленията ѝ от програмата, както и за новия ѝ живот в Естония.

Прочети повече >>

КУЛТУРА, СПОРТ И РАЗВЛЕЧЕНИЯ СЕЛСКО, ГОРСКО И РИБНО СТОПАНСТВО Business /Entrepreneurship СЪЗДАВАНЕ И РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ИНФОРМАЦИЯ И ТВОРЧЕСКИ ПРОДУКТИ; ДАЛЕКОСЪОБЩ АДМИНИСТРАТИВНИ И СПОМАГАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ПРОИЗВОДСТВО И РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКА И ТОПЛИННА ЕНЕРГИЯ И НА ГАЗООБ Мрежата на EURES EURES Portal EURES best practice Естония ФИНАНСОВИ И ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ ДЕЙНОСТИ ДОСТАВЯНЕ НА ВОДИ, КАНАЛИЗАЦИОННИ УСЛУГИ, УПРАВЛЕНИЕ НА ОТПАДЪЦИ И ВЪЗСТАНО ХУМАННО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И СОЦИАЛНА РАБОТА ХОТЕЛИЕРСТВО И РЕСТОРАНТЬОРСТВО Търсещи работа ДОБИВНА ПРОМИШЛЕНОСТ Learning opportunities ТРАНСПОРТ, СКЛАДИРАНЕ И ПОЩИ Условия на живот и труд ПРЕРАБОТВАЩА ПРОМИШЛЕНОСТ СТРОИТЕЛСТВО ДЪРЖАВНО УПРАВЛЕНИЕ ДРУГИ ДЕЙНОСТИ Personal success stories ДЕЙНОСТИ НА ДОМАКИНСТВА КАТО РАБОТОДАТЕЛИ, НЕДИФЕРЕНЦИРАНИ ДЕЙНОСТИ НА ДОМА ТЪРГОВИЯ; РЕМОНТ НА АВТОМОБИЛИ И МОТОЦИКЛЕТИ ОПЕРАЦИИ С НЕДВИЖИМИ ИМОТИ ПРОФЕСИОНАЛНИ ДЕЙНОСТИ И НАУЧНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ Success stories ОБРАЗОВАНИЕ

29/08/2019


Как да се възползвате максимално от Drop’pin@EURES: организации


Специалист по околната среда от Естония се радва на нов живот в Гьотеборг

Мерит Каал от Естония разширява хоризонтите пред себе си чрез новата си работа в Швеция и окуражава други търсещи работа също да опитат в чужбина.

Прочети повече >>

11/10/2017


Вълнуващи нови професионални перспективи за творците, които осветяват градовете ни

Когато на визитната ви картичка пише „светлинен творец“, комплиментите валят един след друг, но откриването на стабилна работа може да се окаже проблем. Въпреки това бъдещето вече изглежда по-светло за редица творци в този сектор, след като талантът им бе представен на потенциални работодатели на среща в Стокхолм в рамките на специална инициатива на EURES.

Прочети повече >>

04/11/2016


Разгледайте обявените от Естония възможности за работа в рамките на предстоящия Ден на заетостта

Обичате красивите пейзажи? В такъв случай може би трябва да помислите за работа в Естония, класирана сред 10-те най-зелени държави в света съгласно Индекса за постижения в екологията. Ако ви привлича идеята да постъпите на работа в държава, която може да се похвали с отлични кариерни възможности, добър жизнен стандарт и впечатляваща природа, разгледайте Европейския (онлайн) ден на заетостта. Домакин на събитието е EURES — Естония, в сътрудничество с естонската каса за осигуряване срещу безработица и Агенцията по заетостта в Естония, и то ще се проведе онлайн на 11 ноември между 11:00 и 15:00 ч. централноевропейско време.

Прочети повече >>

28/10/2016


Търсещи работа от Испания проверяват за възможности на Испанско-скандинавски ден на труда

Денят на труда, състоял се в Мадрид на 16 декември, привлича работодатели от Швеция, Дания, Норвегия, Финландия и Естония, които се срещнат с хора, готови да се преместят в Северна Европа. Почти 800 души се регистрират за участие в събитието, което предлага 24 изложения, в това число трима работодатели, които набират персонал на място.

Прочети повече >>

12/02/2016


Ред е на Естония да блесне като домакин на председателството на ЕС.

През есента и зимата вниманието ще бъде насочено към Естония, тъй като тя ще поеме председателството на Съвета на ЕС.

Прочети повече >>

25/10/2017


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.