• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

По нидерландски: съвети за работа в Нидерландия

Ако сте заварчик, одитор, медицинска сестра за посещения по домовете или програмист, може да има работа за вас в Нидерландия. Всички те са много търсени професии в страната и EURES може да ви помогне да намерите идеалната позиция.
Picture

С възстановяването на икономиката безработицата в Нидерландия намалява и докато броят на работните места в държавния сектор се очаква да намалее поради съкращения, заетостта в частния сектор се увеличава.

Търсенето на нискоквалифицирани работници е слабо, а същевременно има недостиг на кандидати за работни места, изискващи средна квалификация, и поради това е налице добър шанс за намиране на работа в редица технически професии. Тези позиции включват оператори на машини с цифрово-програмно управление, специалисти заварчици и монтьори на промишлени тръби, като проектантите, технически квалифицираните ръководители на проекти и специалистите в областта на научноизследователските и развойните дейности също са търсени професии.

Налице е също все по-голяма нужда от хора, които могат да комбинират знания в областта на ИКТ с бизнеса, както и специални професии, свързани с полагането на грижи, финансови специалисти и учители по математика, естествени науки и езици на всички равнища на средното образование.

Създаването на широка професионална мрежа ще увеличи шансовете ви за намиране на работа в Нидерландия, тъй като много от свободните работни места се запълват неофициално. Работата в Нидерландия все повече изисква гъвкавост, като един на всеки трима души работи като договорно нает служител, сезонен персонал, работещ на свободна практика, по договори без задължения за определен брой часове или чрез агенции за временна заетост.

UWV, публичната служба по заетостта, е член на мрежата EURES и предоставя много информация на английски, немски, френски, испански, български, полски и румънски език на своята интернет страница, werk.nl. Тук можете да намерите всичко, което трябва да знаете за разрешителните за работа, заявленията за работа и другите формалности, свързани с живота в Нидерландия.

EURES и UWV публикуват свободни работни места на своите уебсайтове, а освен това вие можете да публикувате автобиографията си тук, ако търсите работа. На сайта на UWV са посочени сайтове за общи и специализирани работни места.

В Нидерландия на фирмите много често се изпращат спонтанни кандидатури за работа. Ако видите фирма, за която искате да работите, можете да изпратите вашата автобиография и мотивационно писмо, без да чакате публикуването на конкретна обява за свободно работно място.

Макар английският език да е широко разпространен, трябва да говорите нидерландски език на определено ниво, за да увеличите шансовете си за намиране на работа. Служителите на EURES в UWV могат да ви помогнат да намерите място за обучение.

 

Връзки по темата:

UWV

werk.nl

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете служители на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

27/06/2019

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.