• Събития

Статии с новини


Осем инструмента за онлайн сътрудничество за екипи, работещи от разстояние

Работата от разстояние има своите положителни страни. Не губите време в пътуване до офиса и можете да носите най-удобните си дрехи. Ако обаче работите от дома по време на пандемията, може да ви бъде трудно да си сътрудничите с колегите или да следите напредъка на всички.

Прочети повече >>

29/05/2020


Безплатни инструменти за езиково обучение, които да ви помогнат да увеличите уменията си от вкъщи

Владеенето на чужд език е безценно умение. То увеличава вашата конкурентоспособност на пазара на труда и е полезен и често жизненоважен инструмент, когато живеете и работите в чужбина. Много изследователи вярват също така, че изучаването на нов език е полезно за мозъка.

Прочети повече >>

18/05/2020


Най-добрите 6 платформи за онлайн обучение

Ако работите или учите от дома заради кризата с COVID-19 , може би сте установили, че ви остава повече свободно време, тъй като не можете да излизате и да осъществявате обичайните си занимания.

Прочети повече >>

11/05/2020


Улеснете работата от дома с пет елементарни стъпки

Много от нас учат или работят от дома си заради COVID-19. Учим се да извършваме обичайте ежедневни дейности, без да напускаме дома си. Въпреки че седенето у дома изглежда лесно, това си има своите предизвикателствата.

Прочети повече >>

01/05/2020


Пет неща, които са ви необходими, за да работите дистанционно

Заради епидемията от COVID-19 много от нас трябва да работят от вкъщи. Ако досега не сте работили у дома или не сте сигурни, че разполагате с всичко необходимо, съставихме списък на пет неща, от които трябва да започнете. Дори да не работите в момента, някои от тези съвети могат да ви помогнат, ако сте в процес на търсене на работа или учите у дома.

Прочети повече >>

24/04/2020


Как да блеснете на събеседване за работа онлайн

Все повече хора работят от вкъщи и събеседванията чрез видеоконферентна връзка се използват все по-широко. Явяването на събеседване за работа онлайн може да бъде плашещо, особено ако е единственото препятствие по пътя ви към работата мечта. Имаме за вас някои много добри съвети как да впечатлите бъдещия работодател и да се представите в най-добрата „виртуална“ светлина.

Прочети повече >>

17/04/2020


Моят опит с EURES: Хавиер Кордеро

Наскоро EURES отбеляза своя 25-и рожден ден. Като част от честванията търсещите работа бяха поканени да споделят своя опит с EURES в замяна на възможността да спечелят страхотни награди. Победителите са вече обявени и през следващите няколко месеца ще разкажем техните истории.

Прочети повече >>

14/04/2020


10 съвета за успешно организиране на виртуална среща

В момента повече от всякога се работи от вкъщи поради COVID-19. Видео конференциите и другите виртуални срещи придобиват все по-голямо значение, но какво се случва, ако никога досега не ви се е налагало да участвате във виртуална среща?

Прочети повече >>

07/04/2020


Как да бъдете продуктивни, когато работите от дома


Бъдещето на труда: управители в сектора на хотелиерството и ресторантьорството и в сектора на търговията на дребно

Прогнозата за уменията, разработена от Cedefop, ни дава възможност да си представим как би изглеждал светът на труда след 10 години чрез прогнози на бъдещите тенденции в областта на заетостта. В новата ни поредица от статии разглеждаме потенциалните предизвикателства и промените, пред които са изправени някои професии в периода до 2030 г.

Прочети повече >>

24/03/2020


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.