• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Осем инструмента за онлайн сътрудничество за екипи, работещи от разстояние

Работата от разстояние има своите положителни страни. Не губите време в пътуване до офиса и можете да носите най-удобните си дрехи. Ако обаче работите от дома по време на пандемията, може да ви бъде трудно да си сътрудничите с колегите или да следите напредъка на всички.
Picture

Ето защо изготвихме списък с полезни онлайн инструменти, които ще ви позволят да споделяте файлове, да провеждате видео разговори и презентации, да си сътрудничите с колеги и да управлявате проекти.

Бележка: Всички инструменти в тази статия са безплатни, но срещу заплащане могат да се използват и подобрени версии.

 

Управление на проекта

 

Asana

Asana може да осигури добър преглед на всички проекти, които понастоящем се изпълняват във вашата организация. Можете да изготвите списъци със задачи във връзка с текущи проекти, да задействате напомняния за предстоящи крайни срокове и да изпращате искания до колеги.

 

Trello

Trello ви позволява да управлявате проектите си онлайн, като използвате карти върху дъска. Представете си, че записвате задачите си върху листчета и ги залепвате в колони на стената. Можете да пишете върху тях, да ги сваляте от стената и да ги движите — всичко това е много лесно.

 

Комуникация

 

Slack

Slack е мощен инструмент за сътрудничество с милиони потребители по света. Можете да изпращате директни съобщения и файлове на отделни колеги или на работни екипи. Освен това различните отдели и екипи могат да разполагат със специални канали за комуникация.

 

Chanty

Chanty е приложение за разговори, което ви позволява да общувате с членовете от вашия екип. Освен обмен на текстови съобщения можете да провеждате аудио и видео разговори и да споделяте екрана си с други участници в разговора.

 

Видео конферентна връзка

 

Zoom

Zoom придоби голяма популярност, особено след началото на пандемията, като предпочитан инструмент за видео разговори, онлайн презентации и уебинари. Zoom предлага голямо разнообразие от функции и може да бъде интегриран с други програми, напр. Microsoft Outlook и Google Calendar.

 

Whereby

Whereby вероятно е един от най-лесните инструменти за използване при видео разговори. Не е необходима регистрация и изтегляне на допълнителен софтуер — всичко се случва във вашия браузър.

 

Споделяне на документи и файлове

 

Dropbox

Dropbox има лесен за ползване интерфейс, който ви позволява лесно да съхранявате и споделяте документи дори с лица, които не са потребители на Dropbox. Това е като да съхранявате файлове директно на твърдия диск — трябва просто да ги преместите с курсора върху иконата на Dropbox.

 

Google Drive

Със своето безплатно място за съхранение от 15 GB Google Drive е може би един от най-благодатните инструменти за споделяне на файлове. Вашите документи са лесно достъпни за вас и вашия екип и можете да ги отворите от всяко устройство.

 

Надяваме се, че тези инструменти ще помогнат на вашия екип да се събере в този периоди на социално дистанциране. Може би планирате вашата първа онлайн виртуална срещи или уебинар? Разгледайте нашите съвети за организиране на успешна онлайн среща.

 

Връзки по темата:

Asana

Chanty

Dropbox

Google Drive

Trello

Slack

Whereby

Zoom

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

29/05/2020

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.