• Събития

Статии с новини


Обратно

Най-добрите 6 платформи за онлайн обучение

Ако работите или учите от дома заради кризата с COVID-19 , може би сте установили, че ви остава повече свободно време, тъй като не можете да излизате и да осъществявате обичайните си занимания.
Picture

Ако е така, можете да използвате свободното си време, за да научите нещо ново. Масовите отворени онлайн курсове (МООК) са отличен начин за придобиване на умения и за лично развитие. Много хора избират МООК, за да научат повече за тема, от която се интересуват, да усъвършенстват своите умения или да придобият нови умения в области, вариращи от римско изкуство и археология до основи на програмирането.

Всяка една от платформите за МООК предлага широк набор от безплатни онлайн курсове, организирани от престижни образователни институции или експерти в тази област. Трябва ви компютър, интернет връзка и няколко свободни часа на седмица.

За да ви помогнем, изготвихме списък на 6-те най-добри платформи за онлайн обучение:

 

 

1.   Coursera

Coursera вероятно е най-популярната платформа за МООК и предлага стотици онлайн курсове от акредитирани образователни институции на различни езици. Тя е една от платформите с най-голям брой МООК на пазара. Много от курсовете са безплатни, но има и платени, или MOOК, които са безплатни, но се изисква заплащане за официално сертифициране.

 

2.   edX

edX предлага над 2500 онлайн курса и, обхваща над 30 академични теми — от медицина до дизайн. Основана е през 2012 г. от Харвардския университет и Масачузетския технологичен институт като организация с нестопанска цел и понастоящем си партнира с водещи институции по целия свят.

 

3.   FutureLearn

FutureLearn предлага широк набор от платени и безплатни онлайн курсове и се откроява като една от платформите с най-голям брой акредитирани степени на обучение. Създадена от престижния Отворен университет FutureLarn се ползва от многогодишния опит на университета, който от 40 години предлага дистанционно обучение и онлайн образование.

 

4.   Udemy

Udemy предлага най-достъпния начин за придобиване на практически умения и знания. Независимо дали искате да получите повишение, преквалификация или да започнете собствен бизнес — Udemy ще ви помогне да си набавите необходимите умения, за да успеете.

 

5.   Saylor

Saylor използва акредитирани преподаватели за създаване на безплатни курсове и полезни образователни ресурси със свободен достъп в повече от 15 категории. След като преминат заключителния си изпит, участниците могат да изтеглят удостоверение за завършен курс.

 

6.   Khan Academy

На всеки от нас понякога му се иска да е внимавал повече в училище. Khan Academy ви предлага възможност да запълните всички пропуски от образованието си или да опресните знанията си в областта на науките, информационните технологии, икономиката, езиците, математиката и историята.

 

Надяваме се, че този списък ще ви помогне да намерите подходящия MOOК за вас!

 

За повече съвети как да използвате времето си за придобиване на нови умения вижте материала ни „Как да блеснете на събеседване за работа онлайн“.

 

Връзки по темата:

Coursera

edX

FutureLearn

Udemy

Saylor

Khan Academy

Как да блеснете на събеседване за работа онлайн

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

11/05/2020

непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.