Статии с новини


Предимствата да работиш в Португалия – българската история

През последните три години повече от 800 български сезонни работници в областта на фермерството и земеделието са намерили работа в Португалия.
Picture

Програмата за сезонна трудова мобилност се подпомага от EURES България в тясно сътрудничество с EURES Португалия. Инициативата помага на португалските работодатели да наемат временни работници в селското стопанство през високия сезон, когато страдат от сериозен недостиг на персонал.

 

Селскостопанските работници от България помагат на своите колеги в красивата обстановка на Алгарве, най-южния регион на Португалия и една от най-популярните туристически дестинации в Европа. Алгарве предлага голямо разнообразие от сезонни възможности за работа в селското стопанство и туризма на фона на живописни брегове и прекрасен климат.

 

Обществените служби по заетостта в България отговарят за организирането на целия процес, като предоставят пълни услуги за подбор на персонал, както за търсещите работа, така и за работодателите.

 

Те предоставят информация на потенциалните кандидати, участват в предварителния подбор на кандидатите, подпомагат организирането на интервюта в страната и предоставят подробна информация за условията на живот и работа на одобрените кандидати. Фермерите са подпомагани от съветниците на EURES на всеки етап от процедурата – от процеса на кандидатстване до интервютата, по време на пътуването до Португалия и дори при завръщането им.

 

Но, разбира се, екипът на EURES България не прави всичко това сам. Те разполагат с помощта и подкрепата на колегите си от Португалия.

 

„Важно е да се спомене и много близкото сътрудничество с екипа на EURES в Португалия, който помага много при комуникацията с работодателите“, коментира Даниела Пирянкова, съветник и координатор обучение към EURES и към обществените служби по заетостта в България.

 

Не само, че помагат с логистиката и комуникацията с работодателите, но също така правят посещения на място в земеделските стопанства, за да се уверят, че българските работници имат всичко, от което се нуждаят.

 

Именно на тази силна връзка и голямо внимание към детайла се дължат големите успехи през последните три години на проекта за сезонни работници между България и Португалия.

 

Работата в Португалия има много предимства: красивите плажове, прекрасният пейзаж на Иберийския полуостров, свежите морски дарове и виното. Това е идеалната среда за тези, които търсят съвършен баланс между професионалния и личния живот.

 

Ако търсите перфектна сезонна работа, защо да не опитате в Португалия? Свържете се с най-близкия представител на EURES днес, за да научите повече.

 

 

Връзки по темата:

 

EURES България

 

Обществени служби по заетостта в България

 

EURES Португалия

 

 

Допълнителна информация:

 

Търсене на съветници на EURES

 

Условия на живот и труд в страните от EURES

 

База данни с работни места на EURES

 

Услуги на EURES за работодатели

 

Календар на събитията на EURES

 

Предстоящи онлайн събития

 

EURES във Facebook

 

EURES в Twitter

 

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия носят отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

01/01/1970

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.