• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Нова платформа Europass! Вече е по-лесно от всякога да съобщаваш за уменията, квалификациите и опита си

В продължение на повече от десетилетие Europass помага на милиони европейци да изготвят автобиографии и да представят професионалния си опит на потенциални работодатели. На 1 юли Европейската комисия стартира нова и подобрена платформа Europass. Тя предлага на търсещите работа, учащите и трудещите се лица набор от полезни инструменти в помощ на всеки етап от обучението и професионалното им развитие.
Picture

Следва кратък преглед на ползите от новата платформа Europass за вас.


Всеобхватен профил в цифров формат

Можете да се регистрирате в Europass и да създадете профил, в който да въвеждате уменията, квалификациите и професионалния си опит. В акаунта си в Europass разполагате с лична библиотека, където можете да добавяте файлове (напр. удостоверения, дипломи и снимки), така че цялата информация и документи да се съхраняват на едно сигурно място. Можете да споделяте профила си с работодатели, служители за набиране на персонал или местната служба по заетостта за съвет и помощ във връзка с професионалното ви развитие. Профилът ви в Europass може да бъде създаден на 29 езика.

 

Персонализирани предложения за работа

Ще получавате индивидуализирани предложения за работа (чрез EURES) въз основа на личния ви професионален опит, интереси и умения. Това ще ви улесни в търсенето и можете да сте сигурни, че няма да изпуснете подходящи възможности за работа.

 

Персонализирани предложения за курсове

Съществуват безброй възможности за образование, обучение и намиране на нови възможности за учене в Европа. Ако целта ви е да опресните уменията си или да усвоите нови, Europass ще ви предложи индивидуализирани предложения за курсове, съответстващи на информацията във вашия портфейл.

 

Лесно съставяне на автобиография и мотивационно писмо

С новия онлайн редактор можете да съставяте автобиографии и мотивационни писма, като държите на едно място кандидатурите си за работни места и курсове. С помощта на редактора можете да избирате коя информация от профила в Europass желаете да включите в автобиографията си. По този начин лесно можете да създавате персонализирани автобиографии според работните места или курсовете, за които кандидатствате. Можете също да публикувате автобиографията си на портала EURES за по-широк обхват.

 

Информация и помощ

В новата платформа Europass имате също достъп до информация за обучение и работа в Европа, включително хипервръзки към национални служби по заетостта, статии относно образование, обучение, доброволен труд, професионално ориентиране и работа в чужбина.

 

Професионални квалификации

Квалификациите в цифров формат на Europass ви позволяват да получавате и споделяте в цифров формат степени, дипломи и удостоверения от образователни и учебни институции. Тази функция може да помогне за мигновеното признаване и разбиране на всички форми на квалификация и да премахне процесите, основаващи се на хартиени документи. Понастоящем системата се тества в 18 държави, а Европейската комисия работи съвместно с държавите от ЕС в подкрепа на пълното ѝ разгръщане.

 

Научете повече за ползите, които може да ви предложи новата платформа Europass.

 

Връзки по темата:

Новата платформа Europass

Създаване на профил в Europass

Създаване на автобиография в Europass

Създаване на мотивационно писмо в Europass

Обучение в Европа

Работа в Европа

Квалификации в цифров формат на Europass

Нови функции на Europass

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

24/07/2020

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.