• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Международни компании като Disneyland® Paris работят съвместно с EURES, за да подпомогнат набирането на персонал

Picture

Есен е и Disneyland® Paris се подготвя за набиране на хотелиерски персонал и други служители, които да работят в екип и да осигурят незабравимо преживяване на клиентите. В стремежа си да намерят подходящи хора за тази важна задача фирмата се обръща към мрежата EURES, която предоставя връзка с търсещи работа от целия ЕС.

EURES Франция координира дейностите на мрежата по набиране на персонал, което включва рекламиране онлайн, използване на социалните мрежи, предварителен подбор на кандидати и подготовка за събеседването. Мрежата EURES, която обхваща ЕС и държавите от ЕИП, също така провежда национални събития за набиране на персонал от името на Disneyland® Paris.

Лорейн Морис, съветник на EURES в Обединеното кралство, разяснява: „Радваме се да подпомагаме Disneyland® Paris при набирането на персонал в Лондон. Разнообразието от длъжности и договори е идеално за търсещите работа и дава отлични възможности за работа и опит.“

Екипът в Обединеното кралство използва всички налични инструменти, за да помогне на хората да намерят най-подходящите за тях длъжности. На 26 октомври се провежда чат по Twitter между заинтересованите лица, търсещи работа, и специалисти по набирането на персонал от Disneyland® Paris, за да се изяснят възможностите и процесът на събеседването.

„Много сме доволни от вниманието, което привлече чатът“, разказва Лорейн. „Според статистическите данни участието се удвои по време на чата“, споделя тя. Общо взето, EURES Обединено кралство помогна на Disneyland® Paris да увеличи видимостта на сесията за набиране на персонал в Лондон. „Повишената осведоменост за кампанията по набиране на персонал ни дава основание да очакваме голям брой кандидати за събеседванията през ноември.“

Дейността на EURES Обединено кралство получава признание от страна на Disneyland® Paris: „Повечето от нашите потребители и кандидати са в движение — преглеждат информация на смартфони и таблети, затова за нас социалните мрежи са много важно средство за комуникация. Работата ни с EURES Обединено кралство ни позволи да насочим повече хора на нашия сайт за подбор. Доволни сме от резултатите.“

Фирмата е наясно, че подкрепата на EURES представлява ценен принос за обществените служби по заетостта, като за особено полезни са посочени съвместното сътрудничество и възможността за индивидуален подход.

 

Връзки по темата:

Набиране на персонал от Disneyland® Paris в Монпелие на 1-2 декември 2015 г. и в Страсбург на 27-28 януари 2016 г.

 

Допълнителна информация:

Търсене на съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

ЕURES в LinkedIn

EURES в Google+

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

18/12/2015

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.