• Събития

Статии с новини


Обратно

Как да бъдете продуктивни, когато работите от дома

Когато работите от друго място, може да се окаже трудно да бъдете продуктивни. Ние можем да ви дадем четири основни съвета, които да ви помогнат да запазите концентрацията си!
Picture

Придържайте се към обичайните ежедневни дейности

Когато работите далеч от офиса, е важно да продължите да настройвате будилника, да се обличате и да извършвате обичайната си ежедневна работа. Ако си представите, че отивате в офиса, това може да ви помогне да се чувствате като професионалист и да ви даде заряд. Може да не трябва да пътувате до работното си място, но не позволявайте това да ви попречи да определите начало на работното си време. Разликата между продуктивен и непродуктивен ден може да се крие в разработването и придържането към работен план.

 

Създайте си работна среда

За да бъдете мотивирани през целия си работен ден, може да е необходимо да определите пространство от дома си, което да превърнете във ваша работна среда. Това може да включва офис с бюро или по-креативно оборудване в трапезарията. В стаята, която е най-тиха или има изглед към градината, може да ви е по-лесно да се концентрирате, отколкото на дивана пред телевизора. Всичко се свежда до избягване и свеждане до минимум на разсейващите фактори, тъй като това ще ви помогне да се съсредоточите върху задачите си.

Когато влизате в работното пространство, дръжте се сякаш сте в офиса или на работното си място, а не на място за почивка. Когато ползвате почивка, излизайте от работното пространство, за да го разграничите от местата за отдих.

 

Правете планирани почивки

Излизайте в обедна почивка в обичайното време и си определете редовни кратки почивки през деня (например 10-минутна пауза на всеки два часа работа). Това ще ви помогне да запазите концентрацията си, докато работите, като създадете ясни разграничения между работата и почивките. Графиците ни помагат да знаем кога трябва да сме съсредоточени върху работата и кога да почиваме, като допринасят за повишаване на производителността в периодите на концентрация през деня.

 

Комуникирайте с колегите си

Усещането може да не е същото, както когато седите редом с колегите си, но можете да си взаимодействате с тях от разстояние. Ако ги поканите на среща или на конферентен разговор в Skype и обсъдите това, върху което работите, ще получите мотивация да засилите продуктивността си. Като видите лицата им, това също ще ви напомни, че макар и да не сте в офиса, вие сте на работа.

 

Да запазите продуктивността си, докато работите от дома или от разстояние, не винаги е лесно, но ако следвате тези четири съвета и се придържате към определения работен план, със сигурност ще постигнете целите си за деня!

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База с данни за работни места на EURES

Услуги на EURES за работодателите

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

27/03/2020

непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.