• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Как да се възползвате максимално от Drop’pin@EURES: младежи

Вече открихте Drop’pin@EURES и всичките страхотни възможности, които тя предлага. Но как да се възползвате максимално от тях? Ние ще ви помогнем!
Picture

Създаване на профил

Ако все още нямате профил в EURES, това е очевидната първа стъпка. Отделете няколко минути, за да попълните съвсем простия онлайн формуляр, а в замяна ще получите достъп до пълния набор от предимства на Drop’pin@EURES’s.

 

Качете или създайте вашето CV онлайн

Когато става дума за CV, имате две възможности: да качите вече съществуващо CV във формат Europass или да създадете ново в системата на EURES. В случай че изберете втората опция, трябва само да посочите езика, на който искате да работите, и да изпълните десетте стъпки за създаването му. След това вашето CV ще бъде добавено към базата данни от CV-та на EURES, където потенциални работодатели ще могат да разгледат уменията, опита и талантите ви. По всяко време можете да редактирате вашето CV, дори и след като е публикувано в базата данни, а наличните настройки на поверителността ще ви позволят да избирате каква информация да виждат потенциалните работодатели.

 

Определете критериите за търсене на работа/възможности

Тази функция е създадена, за да направи търсенето на нови възможности възможно най-лесно. Можете да създадете специфичен профил на търсене , където да зададете различни критерии като местоположение, продължителност и вид на договора. Ако запазите създадения профил, следващия път, когато посетитеDrop’pin@EURES, ще можете да търсите само с едно щракване на мишката.

 

Кандидатствайте за възможности

След като откриете интересна за вас възможност, е време да кандидатствате за нея. Ще откриете как става това в раздела „как да кандидатствам“ на всяка възможност, който често ще ви отвежда до уеб сайта на компанията или организацията. Всеки процес на кандидатстване е различен, затова трябва внимателно да прочетете и спазите изискванията, за да имате най-добър шанс за успех.

 

Следете Календара на събитията на EURES

Календарът на събитията на EURES ви показва какви събития предстоят в Европа, като трудови панаири и Европейски дни на труда (онлайн или на място). Събитията, свързани с трудовата заетост, са чудесен начин за създаване на връзки, изграждане на мрежа от контакти и откриване на нови възможности, затова е добра идея да проверявате календара редовно и да следите какви подходящи за вашите интереси събития се провеждат и как да се включите в тях.

 

Прегледайте архива на новините за полезни съвети

Разделът с новините на Drop’pin@EURES прелива от съвети, насоки и анализи по основни теми във връзка с ПОО. Засегнати са всякакви въпроси – от разпращането на вашето CV до полезни приложения, които ще ви помогнат да направите работните си дни по-ефективни, което го прави златна мина за устремените търсачи на работа.

 

Открийте услуги като „Твоята първа работа с EURES“ и инициативата Стажове в рамките на проекта „Цифрова възможност“

Drop’pin@EURES предлага не само собствени възможности, но подкрепя и инициативи и услуги като Твоята първа работа с EURES  и Стажове в рамките на проекта „Цифрова възможност“. И двете предлагат на младите хора шанс да разширят уменията си и да натрупат ценен трудов опит в друга страна от ЕС, така че си заслужава да ги погледнете.

 

Научете повече

Искате да научите повече за Drop’pin@EURES и какво може да ви предложи? Посетете уеб сайта Drop’pin@EURES или разгледайте нашите най-нови публикации.

 

 

 

Връзки по темата:

Онлайн формуляр

Качете съществуващо CV

Създайте специфичен профил на търсене

Календар на събитията на EURES

Раздел с новини

Твоята първа работа с EURES

Стажове в рамките на проекта „Цифрова възможност“

Най-нови публикации

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Търсене на съветници на ЕURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уеб сайтове на трети страни.

19/01/2018

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.