• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Как EURES може да ви помогне да наемете нови служители в Европа

В един бързо променящ се свят, на работодателите може да се наложи да погледнат по-далеч, за да привлекат най-добрите служители. Възможно е COVID-19 да е променил света на труда, но в цяла Европа все още има хиляди търсещи работа, а EURES може да ви помогне да намерите най-добрите кадри за вашия бизнес.
Picture

Защо да използвате EURES?

EURES e безплатна услуга, която ви дава достъп до по-широк избор от търсещи работа лица в цяла Европа, за да намерите подходящия човек за работата, особено за трудни за попълване длъжности. Назначаването на работници от други държави има много предимства. Работниците от други страни допринасят с нови умения и квалификации, нови езици и като цяло могат да подобрят конкурентоспособността на вашия бизнес.

EURES разполага с растяща база данни от над 530 000 автобиографии, а за да започнете да ги разглеждате, трябва просто да си направите профил на работодател (регистрацията е безплатна). Това ще ви позволи да търсите автобиографии, отговарящи на вашите изисквания, и да преглеждате, запазвате и разпределяте кандидатури, за да улесните процеса на набиране на кадри.

 

Получаване на персонализирана подкрепа от съветник на EURES

Ако имате въпроси относно използването на EURES, разполагаме с широка мрежа от съветници на EURES в цяла Европа, които са готови да ви помогнат. Нашите съветници на EURES могат:

 

  • да намерят подходящи кандидати за свободната длъжност;

  • да ви предоставят съвети и насоки относно назначаването на служители от чужбина;

  • да ви предложат специфична подкрепа за определени трансгранични региони;

  • да ви помогнат да участвате в прояви за набиране на персонал чрез платформата „Европейски (онлайн) дни на труда“.

 

Въпреки че преките срещи със съветниците на EURES може да са ограничени поради COVID-19, все пак можете да получите подкрепа по телефона или по електронна поща. Научете как да се свържете с местния съветник на EURES днес.

 

Европейски (онлайн) дни на труда

Европейските (онлайн) дни на труда (E(O)JD) са проект на EURES, който организира стотици европейски прояви за набиране на персонал на място и онлайн. Като създадете профил на платформата E(O)JD, можете да публикувате обяви за свободни работни места, които да бъдат на разположение на група квалифицирани лица, търсещи работа, и да участвате в бъдещи прояви. Платформата ще ви даде безплатен достъп до хиляди автобиографии.

Като използвате нашата специална система за планиране на събеседванията, в деня на проявата ще можете да поканите избраните кандидати на събеседване онлайн или на място. Можете също така да изберете отделни времеви интервали за всяко събеседване и да ги провеждате, като използвате чат на живо чрез E(O)JD или Skype. Научете повече за Европейските (онлайн) дни на заетостта.

 

Схеми за трудова мобилност

„Твоята първа работа с EURES“ може да ви помогне да намерите квалифицирани работници от друга страна от ЕС, Норвегия или Исландия. По-специално схемата има за цел да съчетае трудните за попълване свободни работни места с мотивирани млади кандидати на възраст от 18 до 35 години. Ако сте малко или средно предприятие, може да кандидатствате за финансова помощ за покриване на някои от разходите за обучение и интегриране на новия служител, стажант или практикуващ. Научете повече за „Твоята първа работа с EURES“.

Можете да получите помощ също от Reactivate, за да намерите квалифицирани работници от цяла Европа, но за разлика от „Твоята първа работа с EURES“ няма ограничения за възрастта на кандидатите. Схемата също така предлага финансова подкрепа за малките и средните предприятия за покриване на разходите за обучение и интегриране на новопостъпилите служители. Научете повече за Reactivate.

 

За да дадете начало на своето приключение с EURES, се регистрирайте, за да получите безплатен профил, и се свържете със своя местен съветник на EURES днес.

 

Връзки по темата:

Търсене на съветници на EURES

Създаване на акаунт на работодател

Европейски (онлайн) дни на труда

Твоята първа работа с EURES

Reactivate

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

29/10/2020

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Съдържанието им не отразява непременно гледната точка на Европейски Орган По Труда (ЕЛА) нито Европейската комисия. Освен това, ЕURES, нито ЕЛА не поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети.