Статии с новини


От търсещ работа към предприемач — схемата „Гаранция за младежта“ помага на жена от Литва да сбъдне мечтата си

Года Токерес винаги е имала амбицията да работи в творческата сфера. Не ѝ е съвсем ясно обаче как да придобие необходимите умения и знания, за да го постигне.
Picture

Откакто се помни, животът на Года е свързан с модата. В университета започва да учи техника на облеклото и модата, но напуска, защото смята, че програмата не отговаря на очакванията ѝ за творческо развитие. „Отдавна си мисля да създам собствена марка, но осъзнах, че нямам нужните знания“, казва тя.

 

По съвет на приятел се записва в шивашки курс чрез схемата „Гаранция за младежта“. След като го завършва, създава своя марка: Oh My Goda. „Изпозвам знанията, които придобих по време на курса, всеки ден“, добавя Года. „Всяка сутрин се събуждам с убеждението, че мога да го направя.“

 

Года заявява, че нейният случай е идеалният пример за изключителните възможности, които схемата „Гаранция за младежта“ предлага на младите хора. „Чувствам се горда и уверена в това, което правя“, добавя тя. „В резултат на това бизнесът ми се развива.“

 

Какво е „Гаранция за младежта“?

 

„Гаранция за младежта“ е нов подход за намаляване на безработицата сред младите хора, който гарантира, че всички млади хора на възраст до 25 години получават качествено конкретно предложение за работа, практика, стаж или продължаващо обучение. Съгласно условията на схемата това предложение трябва да бъде отправено в срок до 4 месеца, след като младият човек е завършил образованието си или е останал без работа. Отговори на често задавани въпроси за схемата „Гаранция за младежта“ можете да намерите тук.

 

 

Линкове по темата:

 

Гаранция за младежта“ и инициатива за младежка заетост — видео

 

Въпроси и отговори за „Гаранция за младежта“

 

Инициатива за младежка заетост

 

Условия на живот и труд в Литва

 

 

Допълнителна информация:

 

Търсене на съветници на EURES

 

Условия на живот и труд в страните от EURES

 

База данни с работни места на EURES

 

Услуги на EURES за работодатели

 

Календар на събитията на EURES

 

Предстоящи онлайн събития

 

EURES във Facebook

 

EURES в Twitter

 

EURES в LinkedIn

 

EURES в Google+

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия носят отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

01/11/2017

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.