• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Пет вдъхновяващи истории от фотоконкурса Reactivate

От стартирането си през 2016 г., инициативата Reactivate помогна на над 750 души да намерят работа/стаж в ЕС. За да онагледи статистиката, преди пандемията екипът на Reactivate обяви фотоконкурс, като покани хората да споделят своя опит със схемата за трудова мобилност.
Picture

Участниците в конкурса бяха помолени да изпратят свои снимки преди и след участието си в инициативата на ЕС и накратко да опишат историята си. По-долу можете да научите повече за петимата победители и техния вдъхновяващ опит.

36-годишеният Хосе Мигел от Испания намери работа като системен интегратор в малък град в Централна Италия. Освен пакета от Reactivate за преместване, той също така е получил финансиране за записване в курс по италиански език. José Miguel се справя много добре на работното си място и по-късно шестмесечният му договор е променен на постоянен. Той споделя, че възможности като тази или се използват, или се губят.

Когато Сарата се регистрира за първи път в Reactivate, от дълго време се бори с безработицата въпреки магистърската си степен. 43-годишната майка от Франция е разтревожена за своето бъдеще и за бъдещето на дъщеря си. Екипът на Reactivate помогна на Sarata да намери стабилност в Корк, Ирландия, където започна работа като специалист с потребителски опит в дружество с партньори други дружества.

Въпреки че никога не е губил надежда, докато е бил безработен, Алесандро споделя, че е много благодарен на Reactivate. Схемата за трудова мобилност дава на 62-годишния италианец втори шанс в живота, като му намира работа като генерален мениджър в газова и петролна фирма в Кипър.

44-годишната Мария беше приканена да се регистрира в Reactivate от баба си. Схемата за трудова мобилност помага на жената от Испания да се премести в Германия, където сега живее със семейството си и работи като полагащ грижи работник.

Когато 51-годишният испанец Хосе Хавиер се регистрира в Reactivate, той преминава през труден период от живота си, като се бори с безработица и семейни проблеми. Благодарение на схемата за трудова мобилност той намира работа в Брюксел като разработчик във фирма, която предлага онлайн курсове за институциите на ЕС. José Javier споделя, че обичта му към Европа расте с всеки изминал ден.

 

Reactivate представлява схема на Европейския съюз за трудова мобилност, която помага на работодателите да намерят квалифицирани работници, както и на гражданите на ЕС да намерят възможности за стаж или практика в друга страна от ЕС. Инициативата предоставя на търсещите работа на възраст над 35 години достъп до възможности за работа, ресурси за обучение, професионално ориентиране, както и финансова подкрепа за събеседвания, преместване и езикови курсове. Научете повече за целевите схеми за мобилност на EURES.

 

Връзки по темата:

Целеви схеми за мобилност на EURES

Хосе Мигел

Сарата

Алесандро

Мария

Хосе Хавиер

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

12/03/2021

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Съдържанието им не отразява непременно гледната точка на Европейски Орган По Труда (ЕЛА) нито Европейската комисия. Освен това, ЕURES, нито ЕЛА не поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети.