• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

EURES Швеция помага на търсещите работа да оформят автобиографиите си спрямо изискванията на шведския пазар на труда

Обмисляли ли сте да работите и живеете в Швеция? Страната се гордее с това, че е създала едни от най-прогресивните права на работниците, има много политики, насочени към семейството, разполага с новаторски отрасли и добър баланс между професионалния и личния живот.
Picture

И всичко това на фона на зашеметяващата красота на природата. Ако не сте мислили за това преди, може би вече се замисляте!

Първата стъпка към намиране на подходяща работа, в която и да е страна, е създаването на автобиография и мотивационно писмо, които показват, че вие сте най-подходящият кандидат за позицията.

Всяка позиция има конкретни критерии, към които трябва да се опитате да пригодите автобиографията си. Също така, това, което работодателите ценят в един потенциален служител, може да се различава в различните страни.

Имайки предвид това, EURES Швеция, в партньорство с шведската публична служба по заетостта Arbetsformedlingen, създаде полезен уебинар, озаглавен „Как да напишем мотивационно писмо и автобиография“.

Едночасовият видеоклип на английски език предлага практически съвети за най-подходящия начин, по който професионално да представите кандидатурата си, за да привлечете вниманието на агенциите за наемане на персонал — и по-конкретно на шведските агенции.

Видеото бе излъчено на живо в четвъртък 12 октомври и почти 350 души от целия ЕС се регистрираха и се включиха да го гледат. Не се тревожете, ако сте го изпуснали, защото уебинарът вече е достъпен  в YouTube.

 

Още налични уебинари

„Живот и работа в Швеция“ е само един от серия уебинари. Всеки един е фокусиран върху различна тема, като „Представи се блестящо на интервюто за работа“, „Как да напишем мотивационно писмо“, „Как да напишем автобиография“ и „Работа в мрежата“.

 

Защо да се регистрирам?

Уебинарите ще ви помогнат да разберете как да подхождате, когато кандидатствате за работа в Швеция, и какви са процесите, които включва кандидатстването. Освен това, като се регистрирате и гледате уебинарите на живо, имате възможност да задавате въпроси и веднага да получавате отговори.

Уебинарите са прекрасен начин да се запознаете с пазара на труда, начина на мислене на работодателите и да научите как да подготвите по-добре автобиографията си и самия себе си.  

„Успехът се крие във факта, че можете да проследявате информацията от всяка точка в Европа и в същото време може да пишете и да задавате конкретни въпроси в реално време“, казва националният помощник-координатор на EURES Швеция, Микаел Линдбом.

Добрата подготовка от самото начало означава, че процесът на търсене на работа и интервюто ще протекат по-бързо, което е от полза както за търсещите работа, така и за работодателите.

 

За да получавате актуализации за предстоящите уебинари, може да следвате Arbetsformedlingen в социалните медии въвFacebook, Instagram и LinkedIn или да проверявате страницата със събития на EURES за повече подробности за различни събития.

 

Връзки по темата:

EURES: Условия на живот и труд в Швеция

Шведска обществена служба по заетостта, Arbetsformedlingen

„Как да напишем мотивационно писмо и автобиография“ — уебинар

EURES Швеция въвFacebook

EURES Швеция в Instagram

EURES Швеция вLinkedIn

Страница със събития на EURES

 

Допълнителна информация:

Търсене на съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия носят отговорност за който и да е от горепосочените уеб сайтове на трети страни.

29/03/2018

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.