Статии с новини


EURES Франция: Улесняване на търсенето на работа с Emploi Store

Ако понастоящем сте безработен или желаете промяна в кариерата си, ще сте наясно с твърдението, че търсенето на работа представлява работа само по себе си. Часове наред, прекарани в интернет в търсене на фирми, уебсайтове за работа, модели на автобиографии, кариерни съвети... Списъкът е безкраен. Процесът е уморителен и често неудовлетворителен, но EURES Франция предлага изцяло нова услуга на уебсайта си, която ще свърши по-трудната част от работата за вас.
Picture

Emploi Store е иновативна онлайн платформа, посветена на търсещите работа или обучение във Франция. Освен това тя има и „Европейско измерение“. 

 

Pôle Emploi създаде Emploi Store, база данни с възможност за търсене на общо взето всичко, свързано с услугите за заетост. Независимо дали се нуждаете от помощ за подготвяне на заявление за работа, да опресните уменията си за събеседване или от съдействие за намиране на работа, Emploi Store ви дава незабавен достъп до многобройни приложения, уебсайтове и средства, които ще ви помогнат. На Emploi Store са достъпни за употреба редица полезни авангардни интерактивни инструменти.

 

Стартираната през юли 2015 г. платформа събира на едно място подробна информация от повече от 180 уебсайта, мобилни приложения и инструменти за изтегляне, като всички те са пробвани, тествани и оценени на практика от търсещи работа. 

 

Как работи тя?

 

Уебсайтът Emploi Store е много удобен за употреба, като огромната база данни е разделена на четири основни групи: Избор на работа, Обучение, Подготовка на заявление за работа и Намиране на работа. Трябва само да изберете областта, в която се нуждаете от помощ, и Emploi Store ще ви предостави списък на всички уебсайтове, които предлагат подходящи услуги. След това вие решавате кои от тях да пробвате.

 

Ако възнамерявам да отида да работя в чужбина?

 

Със съдействието на EURES Франция от юни 2016 г. на уебсайта е представен напълно нов раздел, предназначен специално за търсещите работа в друга държава. Платформата се обновява непрекъснато с актуално съдържание и информация, като на търсещите работа се предлага богат избор от средства, които да подобрят шансовете им за работа в чужбина. Те включват полезна игра, наречена „Готови ли сте за работа в чужбина?“, онлайн семинари „Условия на живот и труд“ в Германия, Белгия, Обединеното кралство, Канада, Италия и много други страни; интерактивен инструмент за планиране и подготвяне на връщането ви вкъщи и дори виртуално обучение за събеседване на английски и немски език.

 

Emploi Store предлага „обслужване на едно гише“ за всички лица, търсещи работа, професионално обучение или съдействие по заетостта.  Тя не само спестява ценно време и енергия, но тъй като много търсещи работа не са наясно с различните видове съдействие, което могат да получат, с тази нова платформа EURES Франция предлага възможности, непознати за голяма част от тях.

 

За допълнителна информация разгледайте Emploi Store.

 

 

Връзки по темата:

 

Emploi Store

 

Pôle Emploi

 

 

 

Допълнителна информация:

Търсене на съветници на ЕURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

 

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

EURES в Google+

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия носят отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

17/05/2017

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.