• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Ред е на Естония да блесне като домакин на председателството на ЕС.

През есента и зимата вниманието ще бъде насочено към Естония, тъй като тя ще поеме председателството на Съвета на ЕС.
Picture

За Естония това е не само възможност да покаже своята култура на другите държави членки, но и възможност да привлече кандидати за работа в страната, както и да популяризира услугите, които EURES може да предложи на търсещите работа в чужбина.

 

Един от основните начини, по които EURES Естония прави това, е чрез панаир на труда за набиране на персонал на място в Талин на 7 ноември. Очаква се да участват повече от 90 местни и чуждестранни работодатели и около 5 000 посетители. Работодатели от Норвегия, Германия и Чешката република вече са потвърдили участието си, тъй като искат да наемат търсещи работа от Естония.

 

Събитието представлява най-големият панаир на труда в страната и ще се проведе в Творческия център в Талин, където се провеждат всички официални срещи по време на председателството. По време на панаира ще се проведат и семинари за национални работодатели като част от инициативата „Европейски ден на работодателите“, организирана от Европейската мрежа на публичните служби по заетостта (PES).

 

Според националния координатор на EURES Марта Тракс, работата в Естония има множество предимства. „Хората, преместващи се в Естония, за да работят, смятат, че главното предимство е стройната организационна йерархия, която позволява израстването в кариерата да става по-бързо в сравнение с другите страни“, разказва тя. „На младите служители се дават възможности да управляват и вложените усилия на членовете на персонала се забелязват и възнаграждават.“

 

Страната може да предложи много и извън работното място, добавя тя. „Въздухът е чист, има изобилие от прясна храна и огромни извънградски пространства. Хора от различни културни среди казват, че се чувстват приятно да живеят тук. Въпреки че страната е малка, винаги можете да присъствате на чудесни концерти и изложби. Никога няма да почувствате, че времето е спряло.“

 

По време на председателството страната организира редица други събития, свързани с миграцията. През септември например Талин беше домакин на конференция под надслов „ЕС в световното състезание за таланти: предизвикателства и решения в укрепването на конкурентоспособността на ЕС“, организирана от естонския национален център за контакт за Европейската мрежа за миграцията (ЕММ).

 

Конференцията представлява уникална платформа, обединяваща ключови заинтересовани страни в областта на законната миграция в Европа, включително политици от държавите — членки на ЕС, Европейската комисия, Европейския парламент, националните центрове за контакт на ЕММ, междуправителствени организации, неправителствени организации, частния сектор и обществеността.

 

Връзки по темата:

 

Най-големият панаир на труда за набиране на персонал на място в Естония с 5 000 кандидати

Творческият център Талин е творчески център в сърцето на Талин.

Естонско председателство на Съвета на Европейския съюз

Инициатива „Европейски ден на работодателите“

Европейска мрежа на публичните служби по заетостта (PES)

Видео представяне на Естония преди първото изпълнение на председателството на Европейския съюз

Конференция: ЕС в световното състезание за таланти: предизвикателства и решения в укрепването на конкурентоспособността на ЕС

Европейската мрежа за миграцията

 

 

Допълнителна информация:

 

Европейски дни на труда

 

Drop’pin@EURES

 

Търсене на съветници на EURES

 

Условия на живот и труд в страните от EURES

 

База с данни за работни места на EURES

 

Услуги на EURES за работодатели

 

Календар на събитията на EURES

 

Предстоящи онлайн събития

 

EURES във Facebook

 

EURES в Twitter

 

EURES в LinkedIn

 

EURES в Google+

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия носят отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

25/10/2017

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.