• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Курс за електронно обучение за успешно търсене на работа в Дания

Екипът на EURES Дания е създал курс за електронно обучение, за да помогне на търсещите работа в тази скандинавска държава.
Picture

Търсенето на работа — особено в друга държава — може да бъде труден процес. В начало март 2018 г. екипът на EURES Дания реши да помогне на лицата, които търсят работа в своята държава като стартира онлайн курса „Make It Work in Denmark“ course („Успешно търсене на работа в Дания“).

Курсът за електронно обучение има за цел да предостави информация, познания и съвети, свързани с намирането на работа в Дания. Той се води на английски език и се състои от четири модула:

1. Търсене на работа в Дания: как се намират свободни работни места, как се пише заявление и как се създава автобиография, която да отговаря на нуждите на датските дружества;

2. Установяване на контакт с дружествата и постигане на успех на интервютата за работа: как по най-добър начин да се свързвате с дружества и да се представяте на интервюта за работа;

3. Ефективно използване на LinkedIn: как да оптимизирате своя LinkedIn профил, за да изградите мрежа от контакти и да търсите работа;

4. Въведение в културата на работното място в Дания: как да преглеждате работно място в Дания и да се справяте със ситуации, които може да са непознати.

Съдържанието на тези модули включва истории от реалния живот, разказани от лица от различни държави, които са намерили работа в Дания, интерактивни упражнения, видеоматериали на различни теми и практически задачи.

Гъвкавостта е ключов елемент от Make It Work in Denmark. Поради факта, че курсът се провежда онлайн, той предлага мобилно обучение, което е достъпно чрез мобилни устройства, като таблети и смартфони. За курса може да се регистрира всеки и записванията се извършват непрекъснато, така че хората могат да го започнат в удобно за тях време. Освен това не е задължително модулите да бъдат завършвани наведнъж, а могат да бъдат посещавани многократно, поради което курсът представлява неограничен със срок ресурс за търсещите работа.

Досега повече от 170 лица от различни държави са започнали курса, като ранните отзиви са предимно положителни. „Разгледах модулите и трябва да кажа, че са много добри!“,  споделя Агнес Калмар, строителен инженер от Унгария. „Модулите предлагат изобилие от информация и идеи. Определено често ще ги посещавам отново.“

Стейси, медицински специалист от Австралия, живеещ в Аархус, се съгласява: „Мисля, че модулите бяха много приятни, интересни и информативни. Информацията беше подходяща и представена по лесен за разбиране начин. Най-вече ми харесаха разнообразните начини на поднасяне на информацията, тъй като по този начин се поддържа интересът у читателя при преминаване през отделните модули.“

В перспектива целта на EURES Дания е 600 лица да започват курса всяка година. Тази цел вече е на път да бъде постигната през 2018 г. благодарение на големия брой записали се за участие на ранен етап, показващо несъмнен силен интерес към съветите, полезната информация и знания, които курсът може да предложи на търсещите работа.

Търсите ли работа в Дания? Искате ли да научите повече за курса за електронно обучение Make It Work in Denmark и как да участвате в него? Просто създайте профил на уебсайта Work in Denmark, за да започнете!

 

Връзки по темата:

уебсайт Work in Denmark („Работа в Дания“)

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Търсене на съветници на ЕURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

EURES в Google+

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

12/04/2018

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.