• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Дайте воля на мечтите си с EURES: Историята на Гел Делво

След като завършва история на изкуството, 31-годишната Гел решава да се посвети на увлечението си по здравословно хранене и да стане готвач. Научете как съветниците на EURES помогнаха на Гел да осъществи мечтата си и да натрупа международен опит в престижен ресторант със звезди Мишлен.
Picture

Здравословната храна може да спаси света

Когато завършва Свободния университет в Брюксел, Гел все още не знае, че ще започне кариера в кулинарната сфера. Младата жена обаче винаги е имала увлечение към готвенето. Преди да стане готвач, тя е готвила по време на малки събирания, например на рождени дни, но голямата ѝ мотивация да приготвя храна идва от убеждението ѝ, че „храната може да спаси света“.

„Начинът, по който се храним, оказва влияние върху това как отглеждаме зеленчуците, как обработваме почвата и как се отнасяме към околната среда. Искам да насърча хората да ядат местни и сезонни храни“, разказва Гел.

Да се стремиш към звездите

Когато решава, че ще започне работа като готвач, Гел знае колко е важно да натрупа известен международен опит и тя не се поколебава да даде воля на мечтите си.

„Мечтата ми беше да работя в световно известния ресторант Noma в Копенхаген, Дания. Това е ресторант с международна известност, който притежава две звезди Мишлен, така че да работя за него беше за мен знак на върховно постижение.“

Помощ от EURES

В този момент тя се свързва със съветниците на EURES в Actiris International - отдела за международна мобилност към публичната служба по заетостта за региона на Брюксел. Въпреки получената помощ Гел знае, че бъдещето ѝ е в нейните ръце.

„Моят съветник на EURES беше страхотен, но аз знаех, че от мен зависи да задвижа нещата напред. Свързах се с ресторанти и си насрочих събеседвания. В крайна сметка бях избрана за стажант в Noma.“

Гел счита, че не би могла да изкара стажа си без финансовата помощ на Actiris International. „Животът в Дания може да бъде доста скъп. Благодарение на финансовата помощ, която получих от EURES, можех да поддържам жизнения си стандарт, което беше много важно за мен.“

Няма нищо невъзможно

В момента Гел работи като главен готвач в парижки ресторант. Поглеждайки назад към опита си в чужбина, тя споделя, че е научила много.

„Един от най-важните уроци, които научих, е как да работя добре в екип и как да споделям знанията си и да съм винаги в добро настроение. Моята креативност значително се подобри. Осъзнах, че неща, които ми изглеждаха невъзможни, неизпълними или прекалено сложни, сега са достъпни за мен. Много съм горда също с моята автобиография, с която съм много по-конкурентоспособна предвид натрупания международен опит.“

 

Искате ли да започнете свое приключение в чужбина? Въпреки пандемията нашите съветници от EURES са готови да ви консултират и да подпомогнат търсещите работа лица да открият възможности в цяла Европа. Свържете се с  бюрото за помощ на EURES, за да започнете още днес.

 

Връзки по темата:

Actiris International

Свържете се с  бюрото за помощ на EURES

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База с данни за работни места на EURES

Услуги на EURES за работодателите

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

09/06/2021

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Съдържанието им не отразява непременно гледната точка на Европейски Орган По Труда (ЕЛА) нито Европейската комисия. Освен това, ЕURES, нито ЕЛА не поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети.