• Събития

Статии с новини


Статии с новини


От Париж в Дъблин: Историята на Жулиет

Жулиет работи в Париж, когато за първи път попада на EURES. Девет от всеки десет души, завършили икономика във Франция, намират работа по специалността в Париж. Жулиет търси промяна и иска да отиде в чужбина. Тъй като вече е работила като доброволец извън страната си, тя решава, че е време да си потърси работа в друга държава.

Прочети повече >>

12/09/2019


Как да създадем перфектния профил в LinkedIn

LinkedIn се използва редовно от 90 % от наемащите лица и понастоящем наброява над 610 милиона членове, което го прави идеалното място за търсене на работни места и професионални контакти. В тази статия ще ви дадем няколко съвета как да си направите цялостен профил в LinkedIn.

Прочети повече >>

11/09/2019


Преводач беше топло посрещнат в Естония

Чрез Welcoming Programme (Програма за новодошли) Естония помага на чуждите граждани да се адаптират към новата си държава, след като са пристигнали. Неотдавна се свързахме с един от тези чужди граждани — Оксана Несмиян, писмен преводач и преподавател по езици от Украйна — за да научим повече за впечатленията ѝ от програмата, както и за новия ѝ живот в Естония.

Прочети повече >>

29/08/2019


6 начина, по които се развива светът на труда

Технологичният напредък, научните открития и променящите се потребности на потребителите преобразиха днешния пазар на труда. Но какво ни очаква в бъдеще до 2022 г.?

Прочети повече >>

22/08/2019


7 признака, че сте предприемач по душа

Предприемачите могат да бъдат от всякаква възраст, пол или националност, а предприятията им да бъдат от всякакъв размер, но най-успешните имат много общи характеристики. В настоящата статия ще проучим тези характеристики, за да ви помогнем да определите дали сте предприемач по душа.

Прочети повече >>

02/08/2019


6 съвета за ученето в друга европейска държава

Съществуват множество възможности за учене в друга европейска държава, така че всеки може да намери нещо подходящо. Отиването в чужбина може да бъде плашещо, но от това преживяване може да се научи наистина много. Ето някои съвети как да извлечете максимума от ученето в чужбина.

Прочети повече >>

26/07/2019


6 стъпки за започване на професионална дейност в чужбина: Част 3


6 стъпки за започване на професионална кариера в чужбина: Част 2

Във втората част от поредицата от три части се разглежда въпросът на какво трябва да обърнем внимание, когато кандидатстваме за работа в чужбина, и се предлагат насоки за подготовката за събеседването.

Прочети повече >>

12/07/2019


Стъпка 1: Намиране на информация за работни места в чужбина

Да оставиш това, което си научил, зад себе си и да решиш да работиш в чужбина е едно. Реалното изпълнение на това решение може първоначално да изглежда малко плашещо. В тази поредица от три части сме разделили процеса на започване на работа в чужбина на шест стъпки, за да ви помогнем да успеете.

Прочети повече >>

02/07/2019


По нидерландски: съвети за работа в Нидерландия

Ако сте заварчик, одитор, медицинска сестра за посещения по домовете или програмист, може да има работа за вас в Нидерландия. Всички те са много търсени професии в страната и EURES може да ви помогне да намерите идеалната позиция.

Прочети повече >>

27/06/2019


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.