• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

5 съвета за здравословно равновесие между професионалния и личния живот по време на зимните ограничения във връзка с COVID-19

През зимните месеци е възможно да се чувствате по-слабо мотивирани и да прекарвате повече време вкъщи. Това може да направи по-трудно поддържането на здравословно равновесие между професионалния и личния живот, а ограниченията във връзка с COVID-19 не помагат в това отношение. Разгледайте нашите 5 основни съвета за справяне със зимните ограничения!
Picture

1.   Отдайте приоритет на здравето си

Важно е да не забравяте да се грижите за себе си, като правите редовни почивки от седенето зад бюрото и като намерите начини да правите физически упражнения. Съществува огромно разнообразие от онлайн класове, които улесняват упражненията вкъщи в удобен за вас момент — има по нещо за всеки, независимо дали предпочитате йога или тренировки с висока интензивност.

 

2.   Определете си зимен режим

Летният ви режим във връзка с работата от дома може да не е толкова подходящ за по-късите дни и по-ниските температури през зимата. Ако организирате по различен начин дневния си режим, това може да ви помогне да се възползвате по-добре от деня си. Обмислете варианта да излизате на разходка или да потичате в обедно време, а не след работа, така че да се възползвате максимално от дневната светлина. Ако имате възможност за гъвкава работа, бихте могли дори да направите някои дребни промени по часовете, в които работите, така че да използвате оптимално всеки момент на светлина, след като приключите работата си.

 

3.   Придържайте се към същите основни правила

Ако работите от дома си, опитайте се да продължите да се придържате към добрите навици. Определете само една стая от дома си, в която ще работите, започвайте работа по едно и също време всеки ден, поддържайте работната си стая чиста и си почивайте редовно, като отмествате поглед от екрана и като ставате от бюрото и се раздвижвате — всичко това може да ви помогне да поддържате добро равновесие между професионалния и личния живот. Ако подлежите на ограничения във връзка с COVID-19 в продължение на дълго време, опитайте се да не занемарявате добрите навици.

 

4.   Останете социални

Макар че ограниченията във връзка с COVID-19 могат да ви попречат да посещавате работното си място или да се виждате с приятели, Zoom, Microsoft Teams и Facetime могат да бъдат изключително добри инструменти за общуване с хора. Пак можете да празнувате рождени дни и празници, като изпращате картички и като се събирате на чаша чай или вино в Zoom. Ако положите усилие да поговорите с колегите си пет минути с включена камера, това може да промени осезаемо деня ви, а и е възможно да сте единственият човек, с когото говорят, докато работят от дома си.

 

5.   Потърсете забавления онлайн

Все повече събития се провеждат онлайн поради COVID-19. Това означава, че пак можете да посещавате концерти, викторини, изложения, комедийни шоупрограми и готварски уроци от хола ви! Тези събития могат да представляват нещо, което да очаквате с нетърпение в края на седмицата, и да ви оставят забавни спомени, които да споделяте с приятели, докато следвате насоките на властите.

 

И така, ето ги — 5 съвета за поддържане на здравословно равновесие между професионалния и личния живот по време на зимните ограничения във връзка с COVID-19. За още съвети, свързани с работата от дома, разгледайте статията ни Улеснете работата от дома с пет елементарни стъпки.

 

Връзки по темата:

Zoom

Microsoft Teams

Facetime

Улеснете работата от дома с пет елементарни стъпки

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Намерете съветници на EURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База с данни за работни места на EURES

Услуги на EURES за работодателите

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

22/01/2021

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Съдържанието им не отразява непременно гледната точка на Европейски Орган По Труда (ЕЛА) нито Европейската комисия. Освен това, ЕURES, нито ЕЛА не поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети.