• Събития

Статии с новини


<< Назад към списъка с новини

Томболата #YourCareerMove помага на френски студент да поеме по пътя на работа в чужбина и в сектора на автомобилните спортове

Florian Henault/Флориан Ено от Лилбон, Нормандия обмисля възможността за работа в чужбина още откакто научава за това чрез младежкия информационен център в региона.
Picture

На 21 години, Florian/Флориан е студент последна година, който учи за BTS [Brevet de technicien supérieur — диплома за висше образование във Франция] по поддръжка на превозни средства, и вече има трудов стаж като механик на превозни средства.

Работил е сезонно като градинар в кметството на Болбек и като доброволец в младежки хостел в Белгия, но никога не е пътувал по-далеч с цел работа. Определено обаче има желание и е заинтригуван от възможността да работи в различни държави.

„Мечтата ми е да имам работа, която ми дава възможност да пътувам по света. Така ще мога да обогатя професионалния си опит“, заявява Florian/Флориан. „Бих искал да работя в Обединеното кралство, Ирландия, Белгия, Нидерландия, скандинавските страни, Германия или Австрия.“

Когато попада на информация за томболата #YourCareerMove на страницата на EURES във Facebook, Florian/Флориан разбира, че това е не само добър шанс да провери дали става за живот зад граница, но и действителна възможност за стаж в чужбина. За да спечели този шанс, Florian/Флориан просто трябва да отговори на въпросника и да си създаде профил на търсещ работа на портала за професионална мобилност EURES.

Дори не подозира, че скоро ще бъде избран на случаен принцип за победител в томболата и ще има шанса да последва своята мечта за работа в чужбина.

„Не очаквах да спечеля“, признава Florian/Флориан. „Знаех, че много хора ще вземат участие в томболата [участват повече от 5 000 млади хора]. Но когато разбрах, че съм спечелил, си казах, че трябва максимално да се възползвам от тази възможност и да направя всичко възможно да постигна резултат.“

За награда EURES изпраща автобиографията на Florian/Флориан в държава по негов избор. Освен родния си френски Флориан говори английски и испански език на средно ниво. Затова е важно всяко преместване в чужбина да му позволи да усъвършенства езиковите си умения.

„В Обединеното кралство, което предпочитам, или в Ирландия ще мога да упражнявам английския си всеки ден“, споделя той. „Белгия (Фландрия), Нидерландия или една от скандинавските страни също биха ми дали възможност да практикувам няколко езика, както и английски“.

Освен това Florian/Флориан осъзнава, че преместването в чужбина може да му помогне по-скоро да реализира мечтата си за кариера в автомобилния спорт. „Автомобилните спортове са ми страст и се надявам да пробия в тази област, за предпочитане като инженер“, обяснява той. „Същевременно, ако не успея да намеря възможност за дейност или стаж като инженер, съм готов да започна работа по друга професия в автомобилния спорт.“

Florian/Флориан мечтае за работа в т.нар. Долина на автомобилните спортове в Обединеното кралство, известна още като „дома на Формула 1“, тъй като е базата, избрана от много от най-добрите спортни отбори. Това, заедно с желанието да затвърди уменията си по английски език, го подтиква да избере град Бенбъри в Оксфордшир като желана дестинация.

Сега автобиографията на Florian/Флориан ще бъде изпратена от EURES в Обединеното кралство. Флориан се надява, че поради изобилието от автомобилни компании в близост до известната състезателна писта Силвърстоун може да получи мечтаната възможност.

Засега обаче отмята задачите една по една. „Следващата стъпка е да завърша. След това или ще продължа образованието си във Франция, или ще започна стаж в чужбина, ако това бъде последвано от предложение за работа“, заявява той.

Въпреки че Florian/Флориан е здраво стъпил на земята, той се надява, че успехът му в томболата на EURES го е приближил с една крачка до мечтата му за кариера във Формула 1.

#YourCareerMove е многоезична томбола, публикувана на страницата на EURES във Facebook през 2017 г. Целта ѝ е да се повиши осведомеността за мрежата EURES и нейните услуги. Няколкото победители получиха „подаръци“, а главният победител спечели шанс да изпрати автобиографията си в държава от ЕС по избор. За други възможности следете ни във Facebook и си създайте профил на портала EURES, за да започнете търсенето на работа още днес.

 

Връзки по темата:

Формула 1

Страницата на ЕURES във Facebook

Портал ЕURES

 

Допълнителна информация:

Европейски дни на труда

Drop’pin@EURES

Търсене на съветници на ЕURES

Условия на живот и труд в страните от EURES

База данни с работни места на EURES

Услуги на EURES за работодатели

Календар на събитията на EURES

Предстоящи онлайн събития

EURES във Facebook

EURES в Twitter

EURES в LinkedIn

EURES в Google+

 

Отказ от отговорност: Следва да се има предвид, че нито ЕURES, нито Европейската комисия поемат отговорност за който и да е от горепосочените уебсайтове на трети страни.

12/02/2018

<< Назад към списъка с новини
 
непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.