Статии с новини


Говорещите два езика развиват познавателната способност на мозъка си

Очевидни са ползите от говоренето на различни езици: на повече места се чувствате като у дома си, имате големи шансове за наемане на работа и можете лесно да разговаряте с хората около вас. Има обаче и скрити предимства, както показва извършено наскоро изследване.

Прочети повече >>

28/08/2015


„Срещи за работа“ — EURES Люксембург прави всичко възможно, за да ви помогне да намерите идеалната за вас работа

Ако търсите работа в сектора на хотелиерството и ресторантьорството и имате възможност да отидете до Мондорф ле Бен в Люксембург на 6 октомври 2015 г., отбележете тази дата в календара си! EURES организира събитие от типа „срещи за работа", за да ви помогне да се срещнете с потенциални работодатели. Ако търсите служители, за участие в събитието са поканени и специалисти по набиране на персонал.

Прочети повече >>

25/08/2015


Европейските дни на труда — как да направим важна тази първа среща!

Трудови борси, срещи за работа и бързи интервюта — търсещите работа и работодателите полагат всички усилия да установят контакт. Как обаче да сте сигурни, че използвате максимално краткия си шанс да блеснете?

Прочети повече >>

13/08/2015


ЕURES помага на италианска двойка да се преместят в Швеция заедно

Да започнеш наново в друга държава — нова работа, нов език, нова култура — е както вълнуващо, така и истинско предизвикателство. Ако това обаче означава да се разделиш с партньора си, изборът може да се окаже труден. ЕURES Италия и Швеция помагат на италианска двойка да намерят работа заедно, като им гарантират, че ще посрещнат заедно бъдещите нови възможности.

Прочети повече >>

11/08/2015


Как да се запознаете с нови хора, да изградите автобиографията си и да се забавлявате през лятото — научете нов език

Ако имате късмет с лятна ваканция за цели два месеца, вече е минала около половината от нея и може би се чувствате малко отегчени? Защо да не оползотворите малко от това време за изучаване на нов език?

Прочети повече >>

05/08/2015


Какви идеи може да ви предложи съветник с близо 30 години опит?

Почти 30 години Синди Сaиймонсма е била готова да дава съвети за намиране на работа във всеки сектор и навсякъде. Тя е първокласен пример за съветник в EURES — посветена на работата, мотивирана и винаги готова да помага на хората да намерят пътя си в нова среда. „Културата е много повече от книги и музика", казва тя. „Тя е свързана с това, как се храним в обедната почивка, как общуваме."

Прочети повече >>

28/07/2015


От сценария до екрана — шведски сценаристи проверяват дали идеите им имат криле

Дванадесет сценаристи получиха възможност да представят идеите си пред продуценти в Берлин през юни. В третото по рода си събитие, проведено в Германия и организирано от съветничката на EURES от Швеция Вана Спиридониду, сценаристите се запознаха с професионалисти от индустрията и описаха накратко сюжетите си по време на опознавателна сесия.

Прочети повече >>

24/07/2015


Двама млади италианци споделят в YouTube защо са избрали схемата „Твоята първа работа с EURES“

Фабио Бертолини и Агата Мургано са млади италианци, които използват максимално възможностите си за професионално развитие с помощта на схемата „Твоята първа работа с EURES". Преживяванията им са главната тема в два видеоматериала, поствани неотдавна в YouTube. Прочетете, за да узнаете защо са избрали тази схема и какво им е предложила тя.

Прочети повече >>

20/07/2015


EURES – „обединен“ подход да ви помогнем да получите и запазите работата си

Когато EURES съдейства на Панайота Доместиху да намери работа като помощник-медицинска сестра във Финландия, тя е удовлетворена, че най-накрая може да упражнява работата, за която е получила квалификация в Гърция. Но на хоризонта се задава беда – шест месеца след като започва работа работодателите й изискват допълнителни документи. EURES и Europe Direct в Гърция съвместно с EURES Финландия се намесват, за да помогнат.

Прочети повече >>

17/07/2015


Проучване на възможности за работни места в областта на ИТ за финландци, планиращи преместване в Швеция

Швеция се нуждае от експерти в областта на информацията, компютрите и технологиите. Някои работодатели разбират, че следва да търсят именно във Финландия, тъй като дълбоките сътресения в Nokia са оставили много от специалистите без работа. Съветниците на ЕURES в двете държави са готови да помогнат на хората да намерят нови работодатели и да се преместят.

Прочети повече >>

13/07/2015непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.