Статии с новини


Трудовите борси: използвайте времето си максимално

Намерили сте трудова борса, на която искате да отидете, и сте изпълнили процедурата по регистрация (ако е необходимо). Какво следва? Може би смятате, че е достатъчно да се появите там, но за да извлечете максимална полза и да използвате времето си разумно, е добре да планирате нещата предварително...

Прочети повече >>

22/06/2017


Швеция кани здравни специалисти на север

Успешна концепция за заетост насърчава здравни работници да заменят Гърция с Швеция Шведската седмица, провеждана два пъти годишно в Атина и Солун и състояла се за последен път миналия месец, както и сътрудничеството между двете държави, имат дълга история.

Прочети повече >>

20/06/2017


Трудова борса на разстояние едно кликване: таланти в областта на ИТ от цяла Европа се регистрират в Европейски онлайн ден на труда в Ирландия

Представете си за момент, че търсите работа, имате образование по софтуер/ИТ или умения в областта на бизнес услугите и се стремите към професионално развитие. Къде бихте потърсили нови възможности? Едва ли бихте прелиствали брошури на някоя трудова борса. Най-вероятно ще ви намерят да правите, ако не всички, то преобладаващата част от проучванията си във всемогъщия Интернет.

Прочети повече >>

14/06/2017


Всичко за Европейския социален фонд (ЕСФ)

През периода 2007―2013 г. почти 10 милиона европейци са намерили работа с помощта на Европейския социален фонд (ЕСФ). Тази година фондът чества своя 60-годишен юбилей, затова сметнахме, че е време да разгледаме по-задълбочено как той работи, какви видове помощ предлага и как можете да участвате...

Прочети повече >>

13/06/2017


Основно ръководство за изграждане на мрежа от контакти

Изграждането на мрежа от контакти се състои в създаване на връзки, разпространяване на името ви и получаване на възможности, които може да не сте имали при стандартно търсене на работа онлайн. Има много неща, за които да се помисли, особено когато става въпрос за действително участие в събитие за изграждане на мрежа от контакти, затова разделихме процеса на три основни стъпки, които да ви помогнат да се подготвите, да използвате разумно времето си и да извлечете максимална полза от този опит.

Прочети повече >>

08/06/2017


Завръщане в родината: Големи улеснения за завръщащите се полски граждани

За хората е характерен естественият стремеж да пътуват, да се местят и да получават нови впечатления. Нека признаем, че постоянната активност е един от вторичните продукти на нашия все по-глобализиращ се свят. Същевременно обаче напоследък се забелязва обратната тенденция. Днес се оказва, че все повече поляци, които живеят зад граница, са започнали да мислят за завръщане в родината. Докато преди 15 години тенденцията беше да напускат родната си страна в търсене на по-добри шансове, сега поляците търсят възможности за работа отново в родината си. В миналото въпросът беше защо. Днес единственият въпрос е кога...

Прочети повече >>

07/06/2017


Actiris разпространява добрите новини от „Твоята първа работа с EURES“ в Брюксел

През декември 2016 г. сътрудници на ЕURES в Асtiris популяризираха програмата за трудова мобилност „Твоята първа работа с EURES“ (YfEj) по улиците на Брюксел. Actiris International е международният клон на брюкселската публична служба по заетостта Асtiris, която е един от партньорите в дейността на ЕURES.

Прочети повече >>

01/06/2017


Какво може да направи за вас изграждането на мрежа от контакти?

Уменията и опитът са важна част от всяко успешно професионално развитие. Но с изострянето на конкуренцията за работни места в съвременния свят старата поговорка „важно е не какво знаеш, а кого познаваш“ добива все по-голямо значение. Изграждането на мрежа от контакти може да ви даде предимство пред вашите конкуренти и да ви помогне да отворите врати, чието съществуване вероятно не сте и подозирали.

Прочети повече >>

30/05/2017


Investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future

As former US President John F. Kennedy once said, “The future promise of any nation can be directly measured by the present prospects of its youth.” Kennedy may have been talking about the United States, but the sentiment is one that can be applied to any EU Member State and the future of Europe as a whole. With the European Commission recently reaffirming its commitment to investing in young people, we look at why this is such an important issue, why investing in Europe’s youth is investing in Europe’s future and how your business or organisation can get involved.

Прочети повече >>

24/05/2017


Съдбата обича смелите: историята на един румънски търговец на коли в Швеция

Никога не е късно да започнеш наново кариерата си в чужбина. Каквато и да е цената. Изглежда Николае Казанеску мисли точно така. Когато 17-годишната му кариера като търговец на коли започва да се нуждае от една „прясна“ боя за освежаване, той се обръща към EURES Румъния за помощ в търсенето на подходяща за него работа в чужбина. И само след 2 месеца той вече има какво да разкаже.

Прочети повече >>

23/05/2017


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.