Статии с новини


Много е възможно електронните игри да станат инструмент за подбор на кандидати

Опреснете геймърските си умения — това може да се окаже решаващо следващия път, когато се явите на интервю. Утвърдени компании като Deloitte проверяват за толерантност по отношение на риска, скорост на учене, пъргавина на ума и упоритост, като наблюдават как кандидатите се справят със специално разработени игри.

Прочети повече >>

05/02/2016


Нова година, нова работа? Прочетете този експертен кариерен съвет, за да превърнете 2016 в своята година

Началото на годината е добър повод да прегледате работните си цели — да вземете решения, да преразгледате целите си и да преоцените своята кариера.

Прочети повече >>

02/02/2016


Възможности за стаж очакват някои късметлии сред студенти по медицина

Научете нови методи на работа, придобийте практически опит, опреснете английския си, като получавате заплащане за това. EURES Литва работи в екип с „Jark Healthcare“, агенция за заетост, за да даде възможност на студенти по медицина да получат летни стажове в Обединеното кралство, които може да им осигурят предимство за професионалното им развитие.

Прочети повече >>

26/01/2016


Да се почустваш у дома в нова страна — медицинска сестра от Португалия постига финансова независимост в Германия

Хуана Кавако от Португалия започва работа в Германия преди две години и има какво да сподели с всеки, който обмисля преместване с цел работа в съвършено нова културна среда.

Прочети повече >>

19/01/2016


Далечно, прелестно кътче или най-затънтеното място? Подгответе се за работа в пустошта!

Повечето работни места са обикновено в градовете, но много от тях се предлагат в по-затънтени, по-отдалечени краища. Как могат търсещите работа да се почувстват у дома си в отдалечени общности? И как могат работодателите да помогнат на служителите си да свикнат с изолираността и да ги насърчат да останат за по-дълготрайни договори? Един от норвежките съветници на EURES има някои идеи.

Прочети повече >>

15/01/2016


Горд и щастлив — един румънец постига истински успех, отивайки да работи зад граница

Константин Амарией решава да промени насоката на живота си в Румъния и на 48 години отива да работи в Чешката република. Това е голямо предизвикателство, но той се чувства уверен, че ЕURES му е намерил добро работно място: „ЕURES не предлага фирми от „сивата“ икономика“, заявява той.

Прочети повече >>

12/01/2016


Европейски ден на труда завършва с истински успех за белгийски специалист по ИТ!

Пиер Драме е в Белгия от три месеца след завръщането си от пътуване в Канада и разбира, че е време да започне да търси нова работа. Тъй като има голямо желание да работи зад граница, той с удоволствие отива на Европейски ден на труда, организиран от ЕURES в Брюксел.

Прочети повече >>

08/01/2016


Чатът по Twitter, проведен на живо на уебсайта Drop’pin, е изпратен на повече от 300 000 потребители

На 25 ноември шестимата млади европейци, които предложиха да отговарят на живо на въпроси на уебсайта Drop’pin, не останаха без работа. До обяд хаштагът #DroppinGoFar набира популярност, а в края на събитието етикетът е изпратен по Twitter на повече от 303 000 потребители.

Прочети повече >>

05/01/2016


Международни компании като Disneyland® Paris работят съвместно с EURES, за да подпомогнат набирането на персонал

Есен е и Disneyland® Paris се подготвя за набиране на хотелиерски персонал и други служители, които да работят в екип и да осигурят незабравимо преживяване на клиентите. В стремежа си да намерят подходящи хора за тази важна задача фирмата се обръща към мрежата EURES, която предоставя връзка с търсещи работа от целия ЕС.

Прочети повече >>

18/12/2015


Шведски дизайнери постигат голям успех на изложение за дизайн във Виена

Вече почти две години ЕURES Швеция бавно гради сътрудничество с организаторите на Скандинавското изложение „Осветление и дизайн“, провеждано в големи градове на ЕС. Резултатът? Идеалната възможност за младите шведски дизайнери да покажат работите си на водещи в сектора на Виенското изложение, проведено през октомври.

Прочети повече >>

15/12/2015непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.