Статии с новини


Усърдна работа, приятна атмосфера — EURES Белгия помага на лица, които търсят работа, да бъдат назначени в Club Med

Хора, които желаят да работят в курорт, може да си мислят, че да си на работа в Club Med е като да си на почивка. Работодателите в областта на туризма се надяват да променят това погрешно разбиране с помощта на съветниците на EURES.

Прочети повече >>

22/05/2015


12 сценаристи от Швеция получават възможност да се запознаят с полски продуценти

Известно е, че писането на сценарии е област, в която трудно се пробива. Дванадесет сценаристи от Швеция получават подкрепа на 26 март, когато представят идеите си на специалисти от областта в сътрудничество с Полския филмов институт. Възможността е резултат от двугодишната работа на Вана Спиридониду, съветник от ЕURES Швеция, по създаване на отношения с Института.

Прочети повече >>

12/05/2015


Пингвините ви зоват — Британският антарктически институт (BAS) предлага работа за хора с различни профили

В случай че сте отегчени от работата си в областта на електрониката и компютрите, може би е време за малко разнообразие. Ако е така, Британският антарктически институт (British Antarctic Survey) може да има работно място за вас. Организацията е публикувала списък с длъжности, на които трябва да назначи хора за период от няколко месеца до над една година. Инженер по електроника е само един от тези профили.

Прочети повече >>

22/05/2015


„Твоята първа работа с EURES“ създава възможности в Германия

Само за седем месеца екип на „Твоята първа работа с EURES" (ТПРЕ) в южна Германия помогна на 65 млади хора, търсещи работа, от Гърция, Испания, Румъния и Португалия да намерят нови възможности в сектора на здравеопазването и в малки и средни предприятия, които се грижат за възрастни хора.

Прочети повече >>

06/05/2015


EURES помага на фотограф да направи изложба

Творческият и културен сектор представлява 4,2% от БВП на ЕС и в него работят около седем милиона души, предимно в малки фирми, според доклад, публикуван през 2014 г. За разлика от други сектори обаче нуждата от нечия творческа или артистична работа не е толкова очевидна и процесът на наемане не протича по същия начин. Ето защо съветниците на EURES се нуждаят от различен подход при осъществяването на връзката между творците и наличните възможности в сектора.

Прочети повече >>

05/05/2015


Представете своите умения и личност чрез интервю от разстояние

Skype, Google Hangouts или Netop Live Guide — все по-често тези канали за онлайн комуникация се използват от търсещите работа, с цел да убедят работодателите, че са най-подходящите кандидати за съответното свободно работно място. Телефонните интервюта също набират все по-голяма популярност.

Прочети повече >>

17/04/2015


По-възрастни работници отиват в чужбина — с опит и реалистични очаквания

Професионалният опит може да е привлекателно качество на пазара на труда, но също така може да отблъсне потенциални работодатели. Наемането на по-възрастни работници може да е по-скъпо и в контекста на икономическа криза млади хора с по-ниско ниво на квалификации представляват по-евтин вариант. При стесняване на избора от подходящи работни места в собствената ви страна преместването в чужбина с помощта на мрежата EURES може да се окаже добър избор.

Прочети повече >>

17/04/2015


Не ви удовлетворява заплащането във вашата страна? Огледайте се отвъд граница!

Проучване, проведено от фондация WageIndicator, сравнява заплащането на час на заетите лица в различни страни за една и съща работа. Имате достъп до инструмент, с помощта на който можете да проверите разликите в заплащането според професията, като е обобщено в кои страни заплащането е най-високо.

Прочети повече >>

17/04/2015


Sweden the land of opportunity for Finnish IT jobseekers

When Nokia in Finland announced redundancies last summer, many Finnish IT workers were left in a worrying position. At the same time, Sweden's growing tech sector struggled to fill vacancies. Spotting this mismatch, EURES Sweden and Finland began a major recruitment drive to do the match, culminating in a successful Job Day in December.

Прочети повече >>

17/04/2015


Пътуването разширява кръгозора, но работата в чужбина ви прави по-умни!

Работата в чужбина, контактите с нови култури, изучаването на нови езици — всичко това се ефективни мисловни упражнения. Резултатите от поредица проучвания показват, че хората, които работят или учат в чужбина, се справят по-добре от останалите със задачи, изискващи творческо мислене и решаване на проблеми.

Прочети повече >>

17/04/2015непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.