• Събития

Статии с новини


5 съвета за началото на професионалния ви живот

Току-що получихте първата си работа. Поздравления! Началото на трудовия живот е вълнуващ момент, но понякога плаши. Нужно е време да свикнете, затова ви предлагаме няколко съвета, които ще ви улеснят и ще ви помогнат да извлечете максимална полза!

Прочети повече >>

20/06/2019


Нови възможности за велосипеден техник в Норвегия

Намирането на работа може да бъде предизвикателство, особено ако сте избрали област, в която не се предлагат много възможности във вашата страна. За някои хора, като полския велосипеден техник Гжегош Особка, решението е преместване в чужбина.

Прочети повече >>

13/06/2019


На път с EURES Финландия

ЕС подпомага множество проекти в селските райони на Финландия. В края на април 2019 г. EURES Финландия и Europe Direct Pohjois-Satakunta поканиха група ученици и преподаватели на обиколка с автобус в околността, за да видят лично резултатите от тази подкрепа.

Прочети повече >>

07/06/2019


Хотелска верига получава помощ от EURES за намиране на сезонни работници

От 2015 г. насам испанска хотелска верига работи в сътрудничество с EURES Словения, за да наема сезонни работници за хотелите си в Испания и Гърция. Разговаряхме с Алберто Алба и Александра Дукич от веригата Iberostar, която е бенефициер на тази кампания за набиране на персонал, за да научим повече за инициативата.

Прочети повече >>

31/05/2019


Ползите от доброволческия труд

Някои хора се плашат от доброволческия труд по време на ваканция в чужбина, но той може да бъде ценен опит, разкриващ нови възможности. По-долу ще намерите пет основни причини, поради които смятаме, че трябва да опитате!

Прочети повече >>

23/05/2019


Станаха известни победителите в конкурса #EUmovers в социалните медии

Генерална дирекция „Трудова заетост, социални въпроси и приобщаване“ отличи водещите пет публикации в социалните медии във връзка с кампанията „# EUmovers“.

Прочети повече >>

16/05/2019


На работа в Германия

Възнамерявате да се преместите на работа в Германия? EURES може да помогне с много информация да намерите работа и да осъществите плавен преход.

Прочети повече >>

10/05/2019


Германски сафари парк обединява усилия с EURES за наемане на търсещи работа лица от Италия

През февруари служители на EURES от Zentrale Auslands- und Fachvermittlung (ZAV) в Долна Саксония-Бремен, Германия, обединиха усилия с един от най-големите сафари паркове в Европа с цел провеждане на две събития по наемане на работа в Италия.

Прочети повече >>

02/05/2019


„Невероятни места и чудесни хора“: историята на Лара

EURES — Испания продължава да изпраща примери за успех. След Хуан Карлос и Алехандра, Лара, която също ползва услугите на EURES, разказва за себе си, като ни дава полезни съвети и мотивация, на страницата на EURES — Испания във Facebook.

Прочети повече >>

25/04/2019


Социалните медии: Инструмент за търсене на работа?

Повече от 2 милиарда души използват ежедневно социалните медии, за да общуват с приятели, да споделят снимки, да гледат смешни видеоклипове... но от тези платформи може да има и други съществени ползи. В тази статия разглеждаме как социалните медии могат да бъдат идеалният начин за намиране на мечтаната работа.

Прочети повече >>

18/04/2019


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.