Статии с новини


Когато любовта се среща с шоколада на брега на норвежки фиорд

Романтичните преживявания през ваканцията обикновено не променят хода на вашия живот. Но когато Бенгт Далберг от Швеция отива в норвежкия фиорд Гайрангер и се влюбва, той решава да направи всичко възможно, за да остане. Резултатът е работилница за ръчно направен шоколад и кафене край един от най-живописните фиорди в света.

Прочети повече >>

27/11/2015


За този семеен бизнес, зависещ от наемането на сезонни работници, ЕURES се оказва жизненоважен съюзник

Когато съпрузите Кенет и Биргит Андерсон от Швеция поемат семейното стопанство за отглеждане на ягоди през 1991 г., именно чуждестранните берачи поддържат бизнеса жизнеспособен. Но наемането на работници от чужбина се оказва скъпо и отнема много време, без да се броят сложностите с езиковата бариера. За помощ за преодоляване на тези и други пречки семейство Андерсон се обръща към ЕURES.

Прочети повече >>

24/11/2015


Дългосрочните отношения с работодатели поставят съветниците на EURES във водеща позиция за оказване на помощ на търсещите работа

Какво търсите в дългосрочните отношения? Ако става въпрос за доверие, прозрачност и чувство, че някой наистина иска да ви помогне, вероятно описвате контакта между много съветници на EURES и работодателите, които са регистрирани при тях.

Прочети повече >>

20/11/2015


Португалски здравни специалисти отиват с уменията си в Северна Норвегия

За едно младо семейство от Лисабон новият живот в Норвегия започва с целево езиково обучение. Днес те работят като медицински лаборант и фармацевт в град, намиращ се близо до Северния полярен кръг, и имат дъщеря на почти две години, която бързо става двуезична.

Прочети повече >>

17/11/2015


Интервю, психометричен тест и въпросник — защо кандидатстването за работа става толкова сложно?

При търсенето на високоспециализирани кадри служителите по набиране на персонал използват редица техники, за да са сигурни, че наемат правилния човек. Научете последните тенденции и се подгответе какво да очаквате.

Прочети повече >>

13/11/2015


Вашата работа мечта в цифровия сектор — търсещите работа все още имат възможност да се регистрират за участие в трудовата борса в Мадрид

Утвърдени работодатели като Uber, Amazon development, Huawei и Booking.com търсят квалифицирани служители. Възможно е да отговаряте на техните нужди. Ако търсите работа в цифровия сектор, посетете Европейската трудова борса за работни места в сферата на цифровите технологии, Мадрид, на 20 ноември.

Прочети повече >>

09/11/2015


Специалисти по набиране на персонал и работодатели търсят специализирана подкрепа от ЕURES Малта

Редица преуспяващи сектори на този средиземноморски остров — от софтуер да хазартни онлайн игри — спешно търсят нови служители. ЕURES Малта има малък екип, но заслужава похвала за проактивната си подкрепа на фирми за набиране на персонал и работодатели, които обслужват тези сектори ежедневно.

Прочети повече >>

06/11/2015


Тясното сътрудничество на ЕURES между държавите — най-добрата услуга за търсещи работа и работодатели

ЕURES е общоевропейска мрежа с контакти отвъд границите на Европа. Съветниците, които се срещат редовно и често работят съвместно, имат възможността да насочват хората, търсещи работа, към подходящите фирми за набиране на персонал. Двама членове на мрежата EURES от Унгария и Румъния обясняват как този подход работи на практика и защо е важен.

Прочети повече >>

03/11/2015


Цифровите медии отварят вратите си за пет млади ирландци, търсещи работа, благодарение на нова инициатива на ЕURES

Понякога събраният опит зад граница може наистина да ви помогне да получите желаната отлична работа и една нова схема в Ирландия дава това предимство на млади хора, търсещи работа. Пет участници в ирландската програма „Опознайте вашата Европа (EYE)“ преминават медийно обучение в Нидерландия във фирмата Іlluminata Media. Завърнали се в Дъблин, те всички ще получат работа или предложения за работа от тази нидерландска фирма до края на годината.

Прочети повече >>

27/10/2015


Преодолели сте всички трудности и имате покана за събеседване — не позволявайте на нервите да ви провалят!

Намерили сте идеалната работа? Успели сте да получите покана за събеседване? Ето няколко идеи как да запазите спокойствие и увереност, дори ако нервите ви играят номера.

Прочети повече >>

20/10/2015непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.