Статии с новини


Какви идеи може да ви предложи съветник с близо 30 години опит?

Почти 30 години Синди Сaиймонсма е била готова да дава съвети за намиране на работа във всеки сектор и навсякъде. Тя е първокласен пример за съветник в EURES — посветена на работата, мотивирана и винаги готова да помага на хората да намерят пътя си в нова среда. „Културата е много повече от книги и музика", казва тя. „Тя е свързана с това, как се храним в обедната почивка, как общуваме."

Прочети повече >>

28/07/2015


От сценария до екрана — шведски сценаристи проверяват дали идеите им имат криле

Дванадесет сценаристи получиха възможност да представят идеите си пред продуценти в Берлин през юни. В третото по рода си събитие, проведено в Германия и организирано от съветничката на EURES от Швеция Вана Спиридониду, сценаристите се запознаха с професионалисти от индустрията и описаха накратко сюжетите си по време на опознавателна сесия.

Прочети повече >>

24/07/2015


Двама млади италианци споделят в YouTube защо са избрали схемата „Твоята първа работа с EURES“

Фабио Бертолини и Агата Мургано са млади италианци, които използват максимално възможностите си за професионално развитие с помощта на схемата „Твоята първа работа с EURES". Преживяванията им са главната тема в два видеоматериала, поствани неотдавна в YouTube. Прочетете, за да узнаете защо са избрали тази схема и какво им е предложила тя.

Прочети повече >>

20/07/2015


EURES – „обединен“ подход да ви помогнем да получите и запазите работата си

Когато EURES съдейства на Панайота Доместиху да намери работа като помощник-медицинска сестра във Финландия, тя е удовлетворена, че най-накрая може да упражнява работата, за която е получила квалификация в Гърция. Но на хоризонта се задава беда – шест месеца след като започва работа работодателите й изискват допълнителни документи. EURES и Europe Direct в Гърция съвместно с EURES Финландия се намесват, за да помогнат.

Прочети повече >>

17/07/2015


Проучване на възможности за работни места в областта на ИТ за финландци, планиращи преместване в Швеция

Швеция се нуждае от експерти в областта на информацията, компютрите и технологиите. Някои работодатели разбират, че следва да търсят именно във Финландия, тъй като дълбоките сътресения в Nokia са оставили много от специалистите без работа. Съветниците на ЕURES в двете държави са готови да помогнат на хората да намерят нови работодатели и да се преместят.

Прочети повече >>

13/07/2015


Ново приложение изчислява подходящата за вас заплата въз основа на автобиографията ви

Търсите работа или искате повишение, но не сте сигурни каква следва да бъде заплатата ви? Това ново приложение ще ви помогне да изчислите каква е цената ви за вашия работодател.

Прочети повече >>

08/07/2015


Млади зъболекари от Испания отиват в Нидерландия

Приятелски разговор между нидерландец, който живее в Испания, и съветник на EURES става началото на пилотен проект, стартиран през 2014 г., който цели да се помогне на млади зъболекари от Испания да започнат работа в Нидерландия. Шест месеца по-късно, с помощта на „Твоята първа работа с EURES", 12 дипломирани стоматолози от Испания се възползват от възможността да отидат в Нидерландия. Тази година броят им ще се увеличи на около 40.

Прочети повече >>

03/07/2015


Вече много по-лесно се осигуряват възможности за младите хора да увеличават пригодността си за заетост

Днешният пазар на труда изглежда не дава много шансове на младите хора, които тепърва поемат по професионалния път. Липсата на трудов опит и умения в съчетание с недостатъчно подходящи възможности за придобиване на тези умения са само някои от трудностите, пред които се изправят младите европейци. Докато се лутат между ученическата или студентската скамейка и началото на професионалната си кариера, младите хора имат нужда от подкрепа в този изключително важен етап от живота си.

Прочети повече >>

29/06/2015


В търсене на нови професионални умения в областта на здравните грижи, Марко заминава за Обединеното кралство

Идеята за обмен на опит с други медицински сестри и за личностно израстване привлича 26-годишния Марко Коломберо да отиде на работа в Националната здравна служба на Обединеното кралство.

Прочети повече >>

26/06/2015


Съветниците на EURES мислят творчески

Запитвали ли сте се някога как съветникът на EURES успява да отговори на нуждите на търсещите работа лица, на служителите по набиране на персонал и на собствените си колеги в други страни? Медицина, ИТ, селско стопанство — съветникът на EURES може да бъде потърсен за помощ във връзка с всеки сектор. Затова той трябва да знае какво се случва на пазара на труда, а за целта му е необходимо творческо мислене. Ето как един съветник от Гърция разреши задачата по разучаване на инженерно-техническия сектор.

Прочети повече >>

22/06/2015непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.