• Събития

Статии с новини


Искате да пътувате безопасно до друга държава от ЕС? С нов интерактивен инструмент научавате необходимата информация

С постепенното отваряне на Европа след пандемията от COVID-19 е неясно къде и кога можете да пътувате. С цел да улесни планирането на следващото ви пътуване, ЕС създаде нов онлайн инструмент, с който да сте в течение с последните препоръки относно пътуванията.

Прочети повече >>

07/07/2020


Осем основни умения за постигане на успех в света след COVID-19

Изследователите анализират въпроса как светът ще се промени след пандемията от COVID-19, но повечето от тях са съгласни, че работните места няма да са същите като преди. Ето осем умения, които очакваме да бъдат от съществено значение за работниците и предприятията в света след пандемията.

Прочети повече >>

30/06/2020


Съвети за адаптиране на вашето търсене на работа след COVID-19


Четири начина, по който пандемията от COVID-19 промени работните ни практики

COVID-19 промени живота ни по много начини, включително работните ни практики. Пандемията оказа влияние върху начините, по който използваме технологиите, върху равновесието между професионалния и личния живот и бъдещето на гъвкавото работно време.

Прочети повече >>

11/06/2020


Осем инструмента за онлайн сътрудничество за екипи, работещи от разстояние

Работата от разстояние има своите положителни страни. Не губите време в пътуване до офиса и можете да носите най-удобните си дрехи. Ако обаче работите от дома по време на пандемията, може да ви бъде трудно да си сътрудничите с колегите или да следите напредъка на всички.

Прочети повече >>

29/05/2020


Как се адаптират предприятията към кризата и как се подготвят за бъдещето след COVID-19

В цяла Европа и в целия свят предприятията трябва да намират новаторски решения в отговор на COVID-19.

Прочети повече >>

26/05/2020


Безплатни инструменти за езиково обучение, които да ви помогнат да увеличите уменията си от вкъщи

Владеенето на чужд език е безценно умение. То увеличава вашата конкурентоспособност на пазара на труда и е полезен и често жизненоважен инструмент, когато живеете и работите в чужбина. Много изследователи вярват също така, че изучаването на нов език е полезно за мозъка.

Прочети повече >>

18/05/2020


Най-добрите 6 платформи за онлайн обучение

Ако работите или учите от дома заради кризата с COVID-19 , може би сте установили, че ви остава повече свободно време, тъй като не можете да излизате и да осъществявате обичайните си занимания.

Прочети повече >>

11/05/2020


Улеснете работата от дома с пет елементарни стъпки

Много от нас учат или работят от дома си заради COVID-19. Учим се да извършваме обичайте ежедневни дейности, без да напускаме дома си. Въпреки че седенето у дома изглежда лесно, това си има своите предизвикателствата.

Прочети повече >>

01/05/2020


Пет неща, които са ви необходими, за да работите дистанционно

Заради епидемията от COVID-19 много от нас трябва да работят от вкъщи. Ако досега не сте работили у дома или не сте сигурни, че разполагате с всичко необходимо, съставихме списък на пет неща, от които трябва да започнете. Дори да не работите в момента, някои от тези съвети могат да ви помогнат, ако сте в процес на търсене на работа или учите у дома.

Прочети повече >>

24/04/2020


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.