Статии с новини


„Твоята първа работа с EURES“ дава надежда на млада жена от Италия

Програмата на ЕС за трудова мобилност „Твоята първа работа с EURES“ (YfEJ) помогна на млада жена при прехода от временната заетост в Италия към работа на пълно работно време в областта на обслужването на клиенти в България.

Прочети повече >>

14/06/2018


Стотици малки предприятия и техните работници и служители се възползват от платформата за трансграничен обмен MobiliseSME

Единният пазар на ЕС е най-голямата търговска зона в света, която предлага уникални възможности не само на компаниите за разширяване на бизнеса им, но и на предприемачите и наетите лица от различни държави да се срещат и да се учат един от друг.

Прочети повече >>

08/06/2018


Ръководство стъпка по стъпка за намирането на подходящия кандидат

Порталът EURES предоставя на дружествата достъп до над 350 000 регистрирани автобиографии. Така търсенето сред тях, с цел намиране на най-подходящия кандидат, е максимално улеснено.

Прочети повече >>

07/06/2018


От Ирландия до Хърватия и обратно — как EURES помага на големи компании да набират служители от чужбина

„Marriott International“ е една от най-реномираните хотелиерски вериги в света, управляваща повече от 6 000 хотела в над 122 държави. За работата с толкова разнообразна клиентела са необходими служители, които владеят повече от един език, и „Marriott“ постоянно търси способни нови служители.

Прочети повече >>

01/06/2018


Как се става „добър работодател“?

Много от изследванията обикновено ви казват кои са най-големите компании или къде работят най-много хора. За търсещите работа обаче размерът не е всичко. „Най-добри“ са работодателите, които осигуряват на служителите онова, от което те се нуждаят.

Прочети повече >>

31/05/2018


Щастливи емигранти споделят своя „Повратен момент в Дания“


Най-търсените от дружествата умения по ИКТ днес

Конкурентоспособността, иновациите и създаването на работни места в Европа все повече се ръководят от използването на нови информационни и комуникационни технологии (ИКТ). Кои умения по ИКТ са най-необходими днес и в кои области?

Прочети повече >>

03/05/2018


Словашки практиканти придават европейски привкус на френски ресторант


Как да използвате профила си в LinkedIn, за да привличате успешно работодателите

Най-малко 75 % от работните места се запълват чрез лична препоръка, социалните медии и личните мрежи на агентите, набиращи персонал, затова не подценявайте значението на силния профил в LinkedIn. Вашият профил е първото нещо, което работодателите разглеждат преди да се свържат с вас, затова ви представяме няколко съвета, за да сме сигурни, че използвате успешно тази платформа:

Прочети повече >>

19/04/2018


Курс за електронно обучение за успешно търсене на работа в Дания

Екипът на EURES Дания е създал курс за електронно обучение, за да помогне на търсещите работа в тази скандинавска държава.

Прочети повече >>

12/04/2018


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.