Статии с новини


Всичко за Еразъм+

Еразъм+ е програмата на Европейската комисия в областта на образованието, обучението, младежта и спорта. От 2014 г. Еразъм+ помага на хиляди млади хора и организации да разширят кръгозора си в чужбина, да развият уменията си (младите хора) и да подобрят като цяло уменията на персонала (организациите). В статията по-долу разглеждаме някои от възможностите, които Еразъм+ предлага на регистрираните в Drop’pin@EURES млади хора и организации.

Прочети повече >>

25/04/2017


Бивш медиен специалист от Хърватия използва добре своите умения за работа с хора в Германия

След като работи десет години за хърватското национално радио, роденият в Загреб Марио Шнелер решава да вложи всичко в търсенето на промяна.

Прочети повече >>

21/04/2017


Работа или университет — кое е по-подходящо за вас?

Вземането на решения за бъдещето никога не е лесно, особено когато целият живот е пред вас и се тревожите да не изберете грешната посока. За много млади хора един от първите важни въпроси, които ще изникнат след завършването на средното образование, е: дали да отидат в университет, или директно в трудовата реалност? Това е много стар въпрос, на който е трудно да се отговори. Ние обединихме някои разсъждения, чрез които се надяваме да ви помогнем да вземете правилното за вас решение.

Прочети повече >>

20/04/2017


Как ще изглеждат работните места през 2050 г.?

Роботите, автоматизацията и новите бизнес модели вече имат важна роля на работното място и е безспорно, че технологиите оказват голямо въздействие върху начина, по който работим. Но можем ли да се опитаме да направим някои прогнози за бъдещето? Как ще се развива тенденцията за автоматизация през следващите десетилетия?

Прочети повече >>

13/04/2017


Причината не е в мен, а в теб: какво да правим при отказ на заявление за работа

Всички сме били в такова положение. Пишете страхотна автобиография, изготвяте идеалното мотивационно писмо, на събеседването се представяте отлично, със затаен дъх чакате обаждане по телефона или електронно съобщение и... получавате „благодаря, но не, благодаря“. Ако имате късмет да получите изобщо отговор.

Прочети повече >>

11/04/2017


8 tips for building a great website for your organisation

A great website has become the heart of any business or organisation in our modern world. Whether you’re building one from scratch or want to improve an existing one, there are some essential decisions to be made before you begin…

Прочети повече >>

05/04/2017


Унгарско-австрийско партньорство на ЕURES помага на стартиращи предприятия

Начините на работа се променят — много традиционни работни места отстъпват пред новите технологии и все повече предприятия предпочитат да възлагат поръчки на подизпълнители пред стандартната форма на заетост. В контекста на тези нови тенденции ЕURES също променя методите си за оказване на помощ на търсещите работа.

Прочети повече >>

04/04/2017


Следване, обучение или работа в друга държава — какво трябва да зная?

Едно от най-големите предимства да сте гражданин на ЕС е това, че имате свободата да се преместите във всяка друга държава членка, за да работите или да следвате. Това е привлекателна перспектива, от която се възползват хиляди млади хора всяка година, с цел да разширят своите хоризонти. Съобразихме се с това и събрахме нашите най-важни съвети, които да имате предвид, когато обмисляте да направите тази решителна крачка и да отидете в чужбина.

Прочети повече >>

29/03/2017


Схемата „Гаранция за младежта“ помага на търсещ работа да започне работа в сектора на комуникациите

След като се явява на няколко събеседвания, без да получи предложение за работа, словенецът Давид Банович започва да губи мотивация да продължи търсенето. Вместо да се откаже обаче, той се обръща за помощ към схемата „Гаранция за младежта“.

Прочети повече >>

23/03/2017


Какво представлява ПОО и защо е важно за мен?

Като млад човек, търсещ работа, възможност за професионална подготовка или като потенциален работодател, вероятно сте попадали вече на термина „ПОО“. Това е популярен акроним в света на заетостта, но какво всъщност означава той за младите хора и фирмите и защо е важен?

Прочети повече >>

23/03/2017


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.