Статии с новини


Млада португалка фармацевт започва нов живот в Швеция.

Добрата диплома и годините на обучение се оказват недостатъчни, за да може завършилата висше образование португалка Клаудия Баталя да намери работа, която да ѝ позволи да живее, без да зависи от родителите си. Всичко това се променя, когато нейният брат гостува на семейството и говори за възможностите, които е намерил в Люксембург. Тя решава да тръгне по неговите стъпки и да потърси работа в ЕС: „Разбрах, че макар да си остана завинаги португалка, аз съм също така и европейка“, разказва Клаудия.

Прочети повече >>

22/07/2016


Кратък контакт в чужбина може да ви помогне да подобрите своята автобиография

Когато Бренда ван де Клундерт завършва Haagse Hogeschool със специалност „Европеистика“, тя иска да си намери работа, която да е свързана с нейната нова квалификация и да ѝ даде възможност да разшири перспективите пред себе си. Затова се обръща към своя съветник на EURES Петер де Лееде, установен в Дордрехт, Нидерландия, за да разбере какви възможности има в чужбина.

Прочети повече >>

19/07/2016


Издаван автор увеличава читателската си аудитория благодарение на събитие, организирано от EURES

Детската писателка Кейса Гордан пише, откакто се помни, а нейни творби са превеждани на пет езика, включително на китайски. Днес благодарение на шведския съветник на EURES Вана Спиридониду читателите ѝ станаха още по-многобройни. Гръцки издател изслуша представянето ѝ и подписа договор с нея — Кейса е във възторг.

Прочети повече >>

15/07/2016


Служителка в центъра за обаждания обяснява защо обича работата си, която се състои в това да дава прости обяснения на сложни въпроси

Леони де Крейгер работи от 11 години в център за обаждания в Гус, Нидерландия, като помага на хората, които желаят да си намерят работа в страната. Леони и колегите ѝ допринасят да се намали стресът от процеса на търсене на работа, като отговарят на въпроси от най-различни области — от получаването на обезщетения до признаването на квалификации.

Прочети повече >>

12/07/2016


Сезонната работа е в центъра на вниманието по време на испанския Средиземноморски ден на труда

Денят на труда на Балеарските острови за 2016 г., организиран от SOIB-EURES и насочен към сезонна работа, привлече хиляди посетители и доведе до над 300 предложения за работа на местно равнище и в чужбина. Успехът на мероприятието беше подпомогнат значително от предварително намиране на съответствия между профилите на търсещите работа и предлаганите работни места, както и предварителните реклами в социалните медии и уебсайтовете на EURES

Прочети повече >>

08/07/2016


Нуждаете се от 130 нови служители за бизнес начинание? EURES Нидерландия се изправя пред предизвикателството

Веригата за онлайн търговия с мебели POCO, базирана в Германия, има над 100 магазина в цялата страна, така че решението да отвори нов магазин в Енсхеде, Нидерландия, изглежда напълно логично. Когато осъзнават, че ще им трябва помощта на мрежа, за да осъществят трансграничния подбор, специалистите по човешки ресурси се свързват с EURES в Германия, които от своя страна ги насочват към консултанта на EURES в Нидерландия Вим Еверс.

Прочети повече >>

05/07/2016


Вашият успех стои на първо място за наскоро реорганизираната мрежа ЕURES

EURES е в процес на преустройство от система за информация и оказване на помощ в много по-активна и ориентирана към резултатите структура. Вашият успех е залог за нашия. Прочетете, за да научите как ЕURES насочва услугите си към намиране на подходяща работа, назначаване и наемане на работа.

Прочети повече >>

01/07/2016


Фотоконкурс #EUinmyregion във Facebook — какво чакате, за да участвате?

Всяка година ЕС инвестира в хиляди регионални проекти: сигурно има някой близо до вас! Направете хубава снимка на проекта и може да получите безплатно пътуване до Брюксел и участие във фотографски семинар. Запишете се в конкурса #EUinmyregion, за да имате шанс да спечелите.

Прочети повече >>

28/06/2016


Очаква ви интервю? Не умеете сами да се рекламирате? Намерете друг начин да впечатлите интервюиращия

Интервюиращите търсят доказателства за постиженията ви, а не за уменията ви да убеждавате. Ако не ви харесва сами да се рекламирате, а всички съвети да се продадете, ви стресират, не унивайте. Има друг ефективен подход, който ще даде резултати в ценните минути на интервюто.

Прочети повече >>

24/06/2016


Дългогодишен контакт с работодател в България помага на съветник на EURES да предложи ефективни решения

През последните 4 години Ердал Егин, съветник на EURES от Нидерландия, помага на Евроккор, международно дружество със седалище в България, което има нужда от голям брой сътрудници, говорещи нидерландски. Наред с ежедневната си работа да помага на търсещите да намират работа в чужбина, от 2012 г. досега Ердал е помогнал на Евроккор да назначи около 30 души.

Прочети повече >>

21/06/2016непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.