Статии с новини


Why are cultural differences an asset for a company?


Правилната химия: Италиански фармацевт се чувства като у дома си в Швеция.


Специалист по околната среда от Естония се радва на нов живот в Гьотеборг

Мерит Каал от Естония разширява хоризонтите пред себе си чрез новата си работа в Швеция и окуражава други търсещи работа също да опитат в чужбина.

Прочети повече >>

11/10/2017


5 големи предимства на работата като стажант

Йона Дромберг (на 22-години) работи като стажант в CupoNation, Финландия. След като току-що са му предложили стаж в предприятието, той най-добре може да посочи пет големи предимства от стажуването...

Прочети повече >>

06/10/2017


Запишете си датата: Седмица на професионалните умения

Призив към всички обещаващи майстори сладкари, отговорници за продажбите и компютърни програмисти. Независимо дали сте в началото на кариерата си или мечтаете за смяна на професията, научете повече за обучението, от което се нуждаете, за да намерите идеалното за вас работно място тази есен — дори ако не сте сигурни за пътя, по който искате да тръгнете.

Прочети повече >>

05/10/2017


5 съвета за повишаване на ефективността на вашата автобиография

CV. Автобиография. Резюме. Независимо от това как наричате този документ, той има една очевидна функция: да представи вас, вашите знания и умения и по този начин да убеди служителя по набиране на персонал, че си струва да ви покани на събеседване. Има множество мнения относно това какво е необходимо за перфектната автобиография, каква информация следва да съдържа тя, каква е нейната структура… Вместо да повтаряме известни положения, ще разгледаме някои по-общи теми, за да ви помогнем да представите по-ефективно вашите предимства.

Прочети повече >>

27/09/2017


Търсите ли приключението на своя живот? Лапландия ви зове!

Търсите ли нова работа, а не каква да е работа? Може би си мечтаете за длъжност с драматизъм и приключения? Копнеете ли за работно място, което да е поне малко по-различно или дори уникално? Ако сте на тази вълна, четете по-нататък!

Прочети повече >>

21/09/2017


5 съвета за създаване на преуспяващо работно място

Хората, които наемате на работа, са сърцето на вашия бизнес или организация. Независимо дали екипът ви се състои от двама или от двеста души, служителите ви са тези, които движат компанията напред и ви помагат да постигнете целите си. Въпреки че е трудно да се постигне баланс между удовлетворението на персонала и изискванията на една компания — и никога няма да успеете да удовлетворите всички едновременно — ние сме подготвили няколко предложения, за да помогнем на работното ви място да преуспява...

Прочети повече >>

19/09/2017


„Твоята първа работа с EURES“ помага на млад мъж от полски произход да се възползва от преимуществата на Италия!

Мацией Словиковски, 25-годишен мъж от полски произход, живеел и работел като главен готвач в оживено бистро в сърцето на Лондон. Всичко това приключва, когато преди няколко месеца се регистрира в EURES и животът му започва напълно да се променя.

Прочети повече >>

14/09/2017


„Твоята първа работа с EURES“: Какво се предлага за младите хора?

Създадена през 2012 г. като пилотна програма, „Твоята първа работа с EURES“ (YfEJ) е целева схема за трудова мобилност, която осигурява на търсещите работа талантливи млади хора от държави — членки на ЕС достъп до възможностите, предлагани от фирми и организации от цяла Европа.

Прочети повече >>

13/09/2017


непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.