Статии с новини


Съвършено нова платформа — трудова борса на EURES в социалните медии

Запишете си датата в календара! На 9 октомври 2015 г. ще се даде началото на трудова борса в Twitter и Facebook. Домакин е EURES Нидерландия, а новото събитие вероятно е първо по рода си в мрежата. Ако постигне успех, събитието може да проправи пътя и други колеги от EURES в Европа да последват примера.

Прочети повече >>

01/10/2015


Литовска строителна фирма запълва свободни работни места бързо и лесно благодарение на подкрепата на ЕURES

Строителната фирма Рrojektana, установена в Каунас, Литва, се развива много успешно, въпреки че действа в труден икономически климат. Основната ѝ работа е поставяне на основи на строителни площадки в Литва, Латвия, Беларус и Русия. Обемът на постъпващите искания за работа е обаче толкова голям, че често им се налага да наемат персонал и трябва да търсят по-надалеч необходимите профили на уменията. Projektana е наясно с ползите от наемане на работници чрез мрежата ЕURES.

Прочети повече >>

29/09/2015


Moving to Denmark for work? The Workindenmark's Spouse Programme will help your partner find a job too

You don’t need to put your career on hold if your spouse is moving to Denmark for work, as Tiago Silva found when his wife was recruited as a psychiatrist in a Danish hospital. He made the most of Workindenmark Spouse Programme which offers coaching and advice to help partners into employment.

Прочети повече >>

17/09/2015


Greek nurse helping Alzheimer sufferer in Black Forest thanks to Your first EURES job

As the situation in Greece remains challenging finding work in some sectors is very difficult. Healthcare is one area that has been hard hit so nurse Kalliope Kazepi was glad to have the chance to develop her career by taking up a post in the Black Forest, Germany.

Прочети повече >>

15/09/2015


Учебни занятия и практика на работното място — участието в програмата „MobiPro“ наистина си струва

Само през тази година повече от 100 млади хора от България се възползваха от шанса да получат професионално обучение и възможности за работа в Германия чрез програмата Job of my Life

Прочети повече >>

10/09/2015


Намиране на работа чрез портала EURES — по-мощни функции за търсене, опростено използване

Нашият портал се променя! Търсещите работа, които използват инструмента „Търсене на работа", скоро ще могат да се възползват максимално от по-мощна търсачка и по-прост интерфейс.

Прочети повече >>

07/09/2015


Стаж, практика, професионално обучение — какво да изберете?

Ако сте под 35 години и търсите работа, Твоята първа работа с EURES и новият портал Drop'pin@EURES вероятно са за вас. Те могат да ви помогнат да намерите работа, стаж или професионално обучение във всяка от държавите от ЕС, а също в Норвегия и Исландия. Знаете ли обаче каква е разликата между стаж и професионално обучение? Ами практика? Прочетете и разкрийте тайната!

Прочети повече >>

04/09/2015


Съветници на EURES помагат на завършващи училище да преценят възможните варианти

В Латвия завършващите училище добиват представа за търсенето на работа в Европа чрез дейността на съветниците на EURES, които посещават училищата и разговарят директно с бъдещите търсещи работа.

Прочети повече >>

01/09/2015


Говорещите два езика развиват познавателната способност на мозъка си

Очевидни са ползите от говоренето на различни езици: на повече места се чувствате като у дома си, имате големи шансове за наемане на работа и можете лесно да разговаряте с хората около вас. Има обаче и скрити предимства, както показва извършено наскоро изследване.

Прочети повече >>

28/08/2015


„Срещи за работа“ — EURES Люксембург прави всичко възможно, за да ви помогне да намерите идеалната за вас работа

Ако търсите работа в сектора на хотелиерството и ресторантьорството и имате възможност да отидете до Мондорф ле Бен в Люксембург на 26 октомври 2015 г., отбележете тази дата в календара си! EURES организира събитие от типа „срещи за работа", за да ви помогне да се срещнете с потенциални работодатели. Ако търсите служители, за участие в събитието са поканени и специалисти по набиране на персонал.

Прочети повече >>

25/08/2015непоемане на отговорност

Статиите „В обектива…” са предназначени да предоставят на потребителите на портала EURES (Европейски служби по заетостта) информация относно актуалните теми и тенденции и да стимулират обсъждания и дебати. Те не задължително отразяват гледната точка на Европейската комисия.