Navigation path

Videoklipp och foton

Om ESF

Välj bland en rad olika videoklipp som beskriver vad ESF gör. Här förklaras bland annat varför ESF bildades, vilka utmaningar man ställs inför och vilka lösningar man kan erbjuda. Filmerna ger också en inblick i ESF:s historia och visar hur fonden har utvecklats till att bli ett av EU:s främsta verktyg i arbetet med att främja sysselsättning, utbildning och livslångt lärande.

Individuella berättelser

ESF:s framgång kan mätas i summan av de många tusentals personliga framgångshistorier som fonden har bidragit till runt om i EU. Dessa berättelser förmedlar hur enskilda medborgare i Europa, tack vare en hjälpande hand, har kunnat utbilda sig, hitta ett jobb och förändra sina liv till det bättre. I de här videoklippen får vi höra några av dessa berättelser, som tillsammans illustrerar mångfalden i ESF:s verksamhet.

ESF i ditt land

ESF-projekt planeras och genomförs där de behövs – i EU:s många länder och regioner. Välj ett land för att se exempel på hur ESF hjälper medborgarna i just detta land att få den utbildning och de kunskaper de behöver för att arbeta.