Navigation path

Facilitarea angajării și a mobilității

Scopul FSE este de a oferi cetățenilor europeni perspective de angajare mai bune și de a-i ajuta să reușească în carierele pe care și le-au ales. Acest lucru este și mai evident în prezent, când criza economică amenință atât angajații, cât și companiile angajatoare. FSE își dublează din nou eforturile de a impulsiona crearea de locuri de muncă, de a susține persoanele care doresc să se angajeze și de a menține locurile de muncă din întreaga Europă.

Demersurile FSE menite să crească ocuparea forței de muncă vizează toate sectoarele și categoriile de persoane care pot obține astfel un avantaj. Totuși, eforturile se concentrează în mod deosebit asupra categoriilor celor mai afectate sau care pot obține avantaje semnificative din activitățile FSE în aceste domenii:

În întreaga Europă, proiectele FSE susțin crearea de locuri de muncă, deschizând noi oportunități de angajare pentru mai multe persoane și atrăgând mai multe dintre aceste persoane pe piața muncii. Aceste eforturi – care cuprind mii de programe și proiecte – acoperă un spectru larg de activități și grupuri de persoane.

Istockphoto/3349474

De exemplu, șomerii pe termen lung sunt ajutați să dobândească noi competențe și să își recâștige motivația. În industriile aflate în declin, FSE le oferă angajaților noi competențe și oportunități productive, adesea orientate spre sectoarele noi aflate în dezvoltare, cum ar fi cele care fac parte din economia cu emisii de carbon reduse. Părinții beneficiază de sprijin pentru a reveni pe piața muncii, oferindu-li-se acces la facilități de îngrijire a copiilor și variante de muncă în regim flexibil. Femeile sunt încurajate să se angajeze în domeniul tehnic, iar bărbații urmează cursuri de formare pentru profesiile didactice și de îngrijire, unde numărul femeilor este, de obicei, dominant. În întreaga Europă, FSE le oferă celor care caută sau care au deja un loc de muncă abilitățile și perspectivele care îi ajută să aibă mai multe opțiuni și un control sporit asupra propriei vieți.

Din cauza crizei, șomajul a crescut – depășind 25 de milioane de persoane în UE în 2012. Șomajul pe termen lung este și el în creștere. Cu toate acestea, în numeroase locuri există posturi vacante, poate fiindcă solicitanții nu posedă competențele cerute sau fiindcă posturile respective se află într-o altă regiune sau într-o altă țară. FSE reduce acest „decalaj al competențelor”, oferindu-le celor dornici de angajare competențele și calificările moderne – inclusiv competențe ecologice – căutate de angajatori. De asemenea, FSE îi ajută pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă să se deplaseze în acest scop pe teritoriul Europei – de exemplu, prin stagii în străinătate și cursuri de limbi străine.