Navigation path

Projekti

Festival multikulturalnosti stvara nove moderne građane

17/04/2020

Djeca triju hrvatskih osnovnih škola svoje su znanje o svijetu proširila zahvaljujući Festivalu multikulturalnosti.

„Tijekom posljednjih devet mjeseci učenici naporno rade i uče sa svojim nastavnicima”, kaže Elvira Grančić, nastavnica hrvatskog jezika u Osnovnoj školi Laslovo. „Tijekom ove školske godine imali su priliku otkriti svoje nove talente, razviti vještine i kreativnost; pjevali su, plesali, svirali, glumili, kuhali, izrađivali suvenire, istraživali, bili novinari i znanstvenici, putovali, upoznavali nove prijatelje i nove krajeve Hrvatske. Učili su o svojoj, ali i drugim kulturama i običajima.”

Festival multikulturalnosti - razvijanje interkulturalnih kompetencija za umjetnost komunikacije vodila je Osnovna škola Laslovo s partnerima: Osnovnom školom Dežanovac, Osnovnom školom Kistanje, Pučkim otvorenim učilištem Vinkovci i Općinom Ernestinovo. Zajedno su razvili materijale za nastavnike, nabavili novu opremu za škole i osmislili izvannastavne aktivnosti za učenike.

„Kroz nove oblike rada naučili su prihvaćati različitost i biti tolerantni kako bi postali novi moderni građani Hrvatske, Europe i svijeta“, nastavlja Elvira. „A ono što je najvrjednije leži u novim prijateljstvima koja se rađaju među učenicima, u prijateljstvima nastavnika partnerskih škola i zapravo u tome da smo svi zajedno postigli ciljeve projekta i pokazali što znači snaga tima i zajednice.”


Naziv projekta Festival of multiculturalism - developing intercultural competences
Trajanje projekta 2017 - 2019
Doprinos ESF-a € 167,945.35
Ukupni proračun € 197,582.77
Sudionici 250
Zemlja Croatia
Organizacija Elementary School Laslovo with its partners Elementary School Dežanovac and Elementary School Kistanje
Website http://www.os-laslovo-korog.skole.hr/
Kontakt Barbara Dadić Eđed - Project Leader
ured@os-laslovo-korog.skole.hr
Tel:031/289-801
Povezani linkovi 1.2.1. Opening doors to learning
Croatia
Inclusive Approaches