Navigation path

Kako sodelovati

ESS financira najrazličnejše projekte, da bi pomagal ljudem izboljšati možnosti za zaposlitev in delovna mesta. Organizacije in posamezniki, zainteresirani za sodelovanje, lahko uporabijo spodnje povezave.

Na koga se obrniti

Financiranje ESS se izvaja prek držav članic in regij. ESS ne financira projektov neposredno iz Bruslja.

  • Organizacije, zainteresirane za financiranje projekta s strani ESS, morajo stopiti v stik z organom za upravljanje ESS v svoji državi ali regiji. Če želite najti naslov ESS v svoji državi, obiščite razdelek Podpora v vaši državi.
  • Posamezniki, zainteresirani za sodelovanje v projektih ESS lahko najdejo naslov za ustrezen stik v svoji državi v razdelku Podpora v vaši državi. Nacionalna in regionalna spletna mesta ESS, pa tudi službe za zaposlovanje so dober vir informacij o priložnostih, ki jih predlaga ESS.

Kdo je kdo

Za projekte ESS se prijavljajo in jih vodijo številne organizacije, znane kot upravičenci, vključno z javnimi upravami, delavskimi in delodajalskimi organizacijami, nevladnimi organizacijami, dobrodelnimi ustanovami in podjetji. Posamezniki, ki sodelujejo v projektih ESS, se imenujejo udeleženci in vključujejo na primer starejše delavce, ki se usposabljajo za nove spretnosti in znanja, mlade iskalce zaposlitve, ki dobijo delovno prakso, ali ljudi, ki iščejo nasvet, kako bi ustanovili lastno podjetje.