Navigation path

Cum se poate participa

FSE finanțează o varietate largă de proiecte care îmbunătățesc perspectivele de angajare ale oamenilor și munca pe care o prestează aceștia. Organizațiile și persoanele fizice interesate să participe pot folosi linkurile de mai jos:

Pe cine puteți contacta

Finanțarea din FSE este disponibilă prin regiunile și statele membre. FSE nu finanțează proiecte direct de la Bruxelles.

  • Organizațiile interesate de finanțare FSE pentru un proiect trebuie să ia legătura cu Autoritatea de Management pentru FSE din țara sau regiunea lor. Pentru a afla adresa de contact relevantă a FSE din țara dumneavoastră, accesați secțiunea Sprijinul oferit în țara dumneavoastră.
  • Persoanele fizice interesate să participe la proiecte FSE pot găsi adresa de contact relevantă a FSE din țara lor în secțiunea Sprijinul oferit în țara dumneavoastră. Site-urile FSE naționale și regionale, precum și serviciile locale de ocupare a forței de muncă, reprezintă și ele o sursă bună de informare cu privire la oportunitățile propuse de către FSE.

Beneficiari și participanți

Proiectele FSE vizează și sunt derulate de către o diversitate bogată de organizații, cunoscute ca beneficiari. Printre acestea se numără administrații publice, organizații sindicale și patronale, ONG-uri, organizații de caritate și companii. Persoanele fizice care participă la un proiect FSE se numesc participanți. Printre participanți se numără, de exemplu, angajații mai în vârstă care urmează cursuri pentru dobândirea de competențe noi, tinerii care doresc să se angajeze și beneficiază de plasare profesională sau persoanele care doresc recomandări pentru a-și înființa o afacere proprie.