Navigation path

Hoe kunt u deelnemen?

De ESF financiert een brede waaier aan projecten die de werkkansen alsook de het eigenlijke werk van de bevolking verbeteren. Organisaties en particulieren die geïnteresseerd zijn om deel te nemen, kunnen de onderstaande links gebruiken:

Wie contacteren

ESF-financiering is beschikbaar via de lidstaten en regio’s. Het ESF financiert geen projecten rechtstreeks vanuit Brussel.

  • Organisaties die geïnteresseerd zijn in ESF-financiering voor een project kunnen contact opnemen met de ESF-beheersautoriteit in hun land of regio. Raadpleeg de rubriek 'Steun in uw land' voor het relevante ESF-contactadres.
  • Individuen die geïnteresseerd zijn in deelname aan ESF-projecten vinden het relevante ESF-contactadres voor hun land in de rubriek 'Steun in uw land' sectie. Nationale en regionale ESF-websites, evenals plaatselijke diensten voor arbeidsvoorziening zijn ook een goede bron van informatie over de mogelijkheden van het ESF.

Wie is wie?

ESF-projecten worden aangevraagd en geleid door de begunstigden, een breed scala van organisaties, met inbegrip van overheidsinstanties, werknemers- en werkgeversorganisaties, NGO's, liefdadigheidsinstellingen en bedrijven. De personen die deelnemen aan een ESF-project worden deelnemers genoemd. Hiertoe behoren bijvoorbeeld oudere werknemers die nieuwe vaardigheden leren, jonge werkzoekenden die een plaats aangeboden krijgen, of mensen die raad vragen over het opzetten van hun eigen bedrijf.