Navigation path

Hogyan lehet részt venni az ESZA tevékenységében?

Az ESZA sokféle projektet finanszíroz, amely javítja az emberek munkaerő-piaci kilátásait és az általuk betöltött állásokat. A részvétel iránt érdeklődő szervezetek és egyének kattintsanak az alábbi linkekre:

Hova forduljanak?

Az ESZA-finanszírozás a tagállamokon és a régiókon keresztül érhető el. Az ESZA közvetlenül Brüsszelből nem finanszíroz programokat.

  • A projektjük ESZA-finanszírozásában érdekelt szervezeteknek saját országuk vagy régiójuk ESZA irányító hatóságával kell felvenniük a kapcsolatot. A saját országára vonatkozó, megfelelő ESZA kapcsolatfelvételi cím megtalálásához kérjük, látogasson el a „Támogatás Magyarországon ˮ oldalra.
  • Az ESZA-projektekben való részvétel iránt érdeklődő egyének a „Támogatás Magyarországonˮ oldalon találják meg a saját országukra vonatkozó, megfelelő ESZA kapcsolatfelvételi címet. A nemzeti és regionális ESZA-webhelyek, valamint a helyi munkaügyi szolgálatok szintén hasznos információkkal szolgálnak az ESZA által javasolt lehetőségekről.

Ki kicsoda?

Az ESZA-projektek kedvezményezettei és végrehajtói között sok különféle típusú szervezet lehet: közigazgatási szervek, nem kormányzati szervezetek, munkavállalói és munkaadói szervezetek, karitatív szervezetek és vállalatok. Az ESZA-projektekben résztvevő egyéneket résztvevőknek nevezzük: ebbe a körbe tartoznak például az új készségeket elsajátító, idősebb munkavállalók, a munkahelyet találó, fiatal álláskeresők, illetve azok az emberek, akik saját vállalkozásuk megalakításához kérnek tanácsot.