chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 

Hem

Nytt innehåll

Folkbildningsrådet sammanställer varje år aktuell statistik om folkbildning och information om Folkbildningsrådets uppdrag i foldern Fakta om folkbildning.

Education at a Glance är ett samarbetsprojekt mellan de 35 OECD-ländernas regeringar, myndigheter och experter. Syftet med rapporten är att analysera och jämföra utbildningssystem med hjälp av indikatorer. En översiktlig analys av Sveriges utbildningsväsende publiceras i form av en Country Note.

Hela början av 2000-talet har det utvecklingssamarbete som gäller handledning och rådgivning varit i medvind. Nu på 2010-talet är det särskilt karakteriserande för handledningstjänsterna att de erbjuds kunderna via många kanaler.
12 september 2017
by Linda JUNTUNEN
(fi)

Regeringen genomför ett stort kunskapslyft för ett livslångt lärande och högre sysselsättning. Genom kunskapslyftet får människor chans att utbilda sig för att bl.a. kunna få ett jobb. Regeringen tillför medel till folkhögskolorna för allmän och särskild kurs motsvarande 5000 platser, vilket blir en satsning på 671 miljoner kronor årligen.

Läs mer på regeringen.se

På ICCDPP-symposiet i Seoul fokuserade man bl.a. på ändringar på arbetsmarknaden samt vikten av karriärplanering, handledarutbildning och handledningspraxis samt en heltäckande utveckling av handledningstjänster inom utbildning och arbetslivet.

I ett nötskal

30 år med Erasmus+

Populära diskussioner

11 september 2017
by:Christian BERNHARD
(de)
14 Kommentarer
02 september 2017
by:NSS EPALE Nederland
(en)
3 Kommentarer
31 augusti 2017
by:Rumen HALACHEV
(en)
2 Kommentarer