chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 

Blogg

Har det alltid varit givet att det är biblioteken som har i uppdrag att arbeta med ”hjälp till självhjälp” och lärande för att öka invånarnas digitala kompetens? Svaret på den frågan är nej. Bibliotekslagen – som lyfter att biblioteken ska arbeta med ökad digital delaktighet – började gälla först 1 januari 2014.

13 december 2017
by Julia Larsson
(sv)

I oktober i år deltog jag i ett Erasmus+ kontaktseminarium med tema ”Outreach guidance and motivation strategies” på Irland. Vår önskan om att delta på seminariet grundade sig i vår uppfattning om att fortbildning för studie- och yrkesvägledare behövs för att möta nya förutsättningar och behov inom vuxenutbildningen.

I oktober 2017 släpptes den årliga rapporten Svenskarna och Internet 2017 vilket är en studie av svenska folkets internetvanor. I år visar statistiken att det är sex procent, vilket ger ett antal på ungefär en halv miljon människor, som står utanför det digitala samhället. Det går visserligen framåt då det för tio år sedan var 24 procent av svenskarna som var digitalt utanför – men räcker detta för att inte göra något åt problemet?

5 december 2017
by Julia Larsson
(sv)