chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 

Blogg

Heidi Ristolainen: Att utvecklas till en nyfiken lyssnare – på en coachningskurs i Ljubljana

17/06/2019
by Oona Hallasaari
Språk: SV
Document available also in: FI EN

/epale/sv/file/ristolainen1jpgristolainen1.jpg

En central färdighet för utbildare inom det fria bildningsarbetet är kompetens i grupphandledning. Då man arbetar med vuxna finns det oftast redan mycket expertis i grupperna, och duktiga utbildare lyfter fram detta som stöd för lärande i gruppen. Allra bäst lyckas man med detta om det råder en tillitsfull stämning och god samarbetsanda i gruppen. Min Erasmus+-kurs Peer coaching as a sustainable source of professional development utlovade verktyg för att stärka kommunikationen i kamratgrupper.

Coachning är en sorts handledning, vars syfte är att hjälpa en annan person, elev, kund eller till exempel en vän att hitta sina egna styrkor och uppnå sina personliga mål. I coachning ger man inga råd eller förslag till lösningar. Därför är ett centralt råd från coachen, handledaren: Var nyfiken, döm inte. Även om man själv skulle kunna ha ett förslag till lösning på en annan persons problem, är det nödvändigtvis inte en lämplig lösning för honom eller henne. Ha en nyfiken attityd och tänk på hur intressant det är att höra hurdana lösningar den andra personen kommer fram till.  

Som en förhandsuppgift för kursen fyllde vi i en SRI-enkät som används för att utreda de källor för den egna motivationen som styr oss till handling. Målet var att förutom sina egna sätt att bete sig även förstå bättre andra människors olika sätt att handla. Vi tog på oss glasögon i olika färger: Medvetenheten om att vi ser på saker genom olika slags glasögon hjälper oss att vara konstruktiva i olika kommunikationsrelationer. Jag fick höra att enligt SRI-testet är min egen färg blå. Blåa personer drivs av viljan att hjälpa. När vi blev närmare bekanta med varandra upptäckte vi hur väl beskrivningarna från den första dagen tycktes stämma i den vardagliga verksamheten.

/epale/sv/file/ristolainen2jpgristolainen2.jpg

Kursens sista fyra dagar var reserverade för övning av coachningsprocessen. Vi gick igenom fyra olika tekniker på kursen: aktivt lyssnande, att bygga upp förtroende, att berätta med egna ord samt att ställa handledande frågor. Kursprogrammet följde den GROW-modell som används allmänt inom coachning. Idén med den är att tydliggöra och konkretisera målet för den som coachas i fråga om det som utgör ett problem samt att hitta de rätta frågorna som personen kan använda för att själv hitta en lämplig lösning och ett tillvägagångssätt för situationen.  GROW kommer från orden G=goal (mål), R=reality (verklighet), O=opportunities (möjligheter), W=will (vilja). Utan en tydlig vilja är det svårt att nå den rätta lösningen. Under kursen både gjorde vi själva flera övningar och följde med övningar som andra gjorde. Allra bäst kom man in i idéen med kamrathandledning uttryckligen genom att själv prova på. I slutet av veckan tyckte vi redan att vi började vara rätt så bra coacher. 

En viktig behållning med Erasmus+-kurserna är att bekanta sig med nya kulturer. Gruppen i min egen kurs var liten, endast fyra deltagare, och vi kallade oss också en liten familj. Deltagarna förde med sig en fläkt från Malta, Spanien och Tjeckien. Ljubljana erbjöd sympatiska förhållanden som kursmiljö. Stadens arkitektur är gammal, men dess historia som huvudstad är ung. Slovenien förklarade fredligt självständighet från Jugoslavien 1991.  I hela Slovenien finns det cirka två miljoner invånare, varav 280 000 i Ljubljana. I förhållande till antalet invånare har staden ett stort utbildningsutbud, på universitetet finns det över 60 000 studerande.

Utbytet av min Erasmus+-kurs berikar mitt arbete på många sätt. Jag lärde mig mycket av olika utbildningssystem och sätt att arbeta med grupper, och å andra sidan fick jag berätta för personer som arbetar inom formell utbildning idéer om utbildningssätten inom det fria bildningsarbetet. Själva metoden och kommunikationstekniker i anknytning till den kan utnyttjas i nästan vilka som helst kommunikations- och gruppsituationer. Eftersom kursen innehöll många diskussioner stärkte den mina kunskaper i engelska till och med mer än vad jag tänkte på förhand.

Särskilt mycket berikade kursen emellertid min personliga tillväxt och utveckling. På förhand kändes inte lätt att kasta sig in på en intensivkurs med främmande människor, men det gav enormt mycket inspiration att utveckla sina egna utbildningsmetoder och att följa mer aktivt den europeiska utbildningsdiskussionen. Kursdeltagarna kom nära varandra och vi håller kontakt fortfarande efter kursen. Det var fint att få en somrig bild från Malta mitt i den kalla vintern i Finland eller en video över en spansk skolpjäs. Resan genom Europa från norr till söder som tidigare kändes lång har nu blivit kortare. Det är sällan man får sådana erfarenheter i livet och jag är tacksam över möjligheten att vidga mina vyer och lära mig nytt.


Heidi Ristolainen
Studiecentralen Sivis

Den här artikeln ingår i en serie med artiklar om lärande på området för vuxenutbildning i ett europeiskt sammanhang. Vårt ERASMUS+ KA1-projekt heter ”European Educational Know-how Supporting Civil Society”.

TILLBAKA TILL BLOGSERIENS FRAMSIDA
Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn