chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

En digital mötesplats för vuxenutbildare i Europa

 
 
Vi har över
52470
medlemmar

Hem

Nytt innehåll

Connector är ett aktivt seminarium – du är hela tiden delaktig och medverkar i olika workshopar. Workshoparna utgår från deltagarnas behov men inom ett specifikt tematiskt område. I år är temat demokrati. Seminariet äger rum i Cluj Napoca, Rumänien den 18-23 juni 2019. Du anmäler dig senast den 9 maj.

För vem

Du som deltar är lärare, rektor, studievägledare, pedagogisk personal och/eller handledare och verksam inom utbildningsområdena skola, yrkesutbildning, vuxnas lärande och högre utbildning.

När man har en känslomässig reaktion aktiveras många olika ställen i hjärnan, vilket visar på det komplicerade i känslorna. Samtidigt vet vi att när man blir känslomässigt engagerad så lär man sig bättre, eller minns bättre de saker som skapade känslan. Nätverket för känslor i hjärnan är tätt sammankopplat med de områden som aktiveras då vi skapar mening, enligt psykologen Maria Gendron. Att arbeta med känslor kan därför vara ett sätt för dem som arbetar med lärande på olika sätt att fördjupa lärandet, öka förmågan att minnas något eller att skapa engagemang.

14 april 2019
by Anna HANSEN
(en)

Nu lanseras UR Språkplay – en digital plattform med ett integrerat språkstöd. Här kan du titta på UR:s program samtidigt som du förbättrar dina kunskaper i det svenska språket. Tjänsten kan användas till exempel inom SFI-studier

Nu när jag tänker tillbaka på mina första möten med föreningsvärlden tycker jag att min skräck för formalia var något överdriven. Nu förstår jag att vissa ritualer behövs för att alla ska komma till tals och att pengarna inte förskingras. Men jag har fortfarande svårt för sättet de presenteras på, en byråkratisk tradition med dagordningar och paragrafer.
7 april 2019
by Marja Beckman
(sv)

I denna kurs får du möta olika röster som speglar den mångfald som folkhögskolans arbete innebär. Här får du veta om grunderna som motiverar folkhögskolan till att vara en egen fri studieform för vuxna och hur det skiljer sig från andra utbildningsformer. Här finns också konkreta exempel på hur det kan se ut i folkhögskolans verksamhet tillsammans med deltagarna.

Kursinnehåll:

  • Vad är folkbildning Del 1 – Kursintro

  • Tillit och kunskapstörst

  • Motsättningar och mänskliga rättigheter

Erasmus+ Projektresultat

Aktuella diskussioner

User Default Image
27 mars 2019
by:EBSN CBS Editor
(en)
40 Kommentarer
29 mars 2019
by:Elena Trepule
(lt)
16 Kommentarer
User Default Image
28 mars 2019
by:Aldis Lazda
(lv)
16 Kommentarer
User Default Image
25 mars 2019
by:Zintis Buls
(lv)
11 Kommentarer
User Default Image
01 april 2019
by:Aldis Lazda
(lv)
7 Kommentarer