chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Novinarsko središče

Prva širša javna razprava o prihodnosti področja vzgoje in izobraževanja

29/03/2019
Jezik: SL

Na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport so pristopili k pripravi novega strateškega dokumenta na področju vzgoje in izobraževanja (t. i. Bele knjige), saj se dosedanjemu izteka veljavnost. V sklopu teh priprav bodo med drugim organizirali širše javne razprave, regionalne posvete in obenem oblikovali različne delovne skupine, ki bodo pomembno doprinesle k vsebini razprav in oblikovanju izhodišč o ureditvi področja vzgoje in izobraževanja v prihodnjih letih.


Prva širša javna razprava o prihodnosti področja vzgoje in izobraževanja bo danes, 29. marca 2019, ob 15. uri v veliki dvorani ministrstva (Ljubljana, Masarykova cesta 16, pritličje).


Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo bo na voljo za izjave med 16.45 in 17. uro, ko je načrtovan krajši odmor v okviru posveta.

Posvet boste lahko v živo spremljali preko spleta na povezavi: b.link/prenosvzivo

 

 

VIR: spletna stran MIZŠ

/epale/sl/file/mizslogofbpng-2mizs_logofb.png

 

 

Maruša Bajt je članica Nacionalne podporne službe EPALE Slovenija, ki deluje v okviru CMEPIUS-a.

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn
  • Slika za %user
    Če ste zamudili prvi javni posvet o prihodnosti področja vzgoje in izobraževanja, vam je na voljo posnetek, ki ga je na svoji spletni strani objavilo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

    Videoposnetek javnega posveta je dostopen na tej povezavi

    Ob tem z ministrstva sporočajo, da bodo do šolskih poletnih počitnic sledili še štirje tovrstni posveti v različnih slovenskih regijah (Gorenjska, Obala, Dolenjska, Štajerska). 
    Tudi na EPALE se bomo trudili, da boste o tem ažurno obveščeni.