chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Poklicno izobraževanje in usposabljanje odraslih

Pridružite se skupnosti EPALE, ki združuje več kot 30.000 strokovnjakov s področja izobraževanja odraslih ter ocenjujte, komentirajte in prispevajte!

 

Spoštovani EPALE kolegi,

Novembra smo na EPALE posebno pozornost namenili poklicnemu izobraževanje in usposabljanje (PIU) odraslih. V počastitev Evropskega tedna poklicnih spretnosti, so nacionalne službe EPALE in skupnost uporabnikov, objavile številne navdihujoče študije primerov, članke, poročila in druge vire. Najdete jih lahko na naši tematski podstrani Podjetništvo in zaposljivost (vsebina se razlikuje glede na izbiro jezikovne različice EPALE).

V četrtek, 30. novembra, smo organizirali spletno razpravo o poklicnih spretnostih odraslih in izzivih, s katerimi se odrasli soočajo pri pridobivanju le teh. Razpravo je moderiral Andrew McCoshan. Osredotočena je bila na številne izzive, med drugim tudi, kako poklicno izobraževanje in usposabljanje odraslih prilagajati spremembam delovnega okolja ter obenem z aktualnimi in najnovejšimi spretnostmi opolnomočiti študente.

Če ste tokratno razpravo zamudili, ne skrbite - še vedno si lahko ogledate komentarje in teme o katerih smo razpravljali (EN). 

Oglejte si tudi povzetek novembrske EPALE mesečne teme, ki ga je pripravila tematska koordinatorica Gina Ebner. (EN)

V kolikor še niste, vas vabimo, da sodelujete v EPALE anketi ter nam s svojimi mnenji pomagate pri nadaljnjem razvoju platforme EPALE.

Zapisi v spletnih dnevnikih 

EPALE podkast: Poklicno izobraževanje in usposabljanje odraslih v letu 2017 

V okviru tokratnega mesečnega fokusa, ki je bil posvečen poklicnemu izobraževanju in usposabljanju, so se zbrali EPALE tematski koordinatorji, Andrew McCoshanDavid MallowsGina EbnerMarkus Palmen in Simon Broek ter razpravljali o izzivi implementacije poklicnega izobraževanja in usposabljanja po Evropi. 

Politika poklicnega izobraževanja in usposabljanja potrebuje vpogled zainteresiranih strani

Preberite si razmišljanje Markusa Palmerja o spremljanju poklicnega izobraževanja in usposabljanja v Evropi in primer zgleda, ki ga predstavlja reforma poklicnega izobraževanja in usposabljanja na Finskem. (EN)

Poklicno izobraževanje in usposabljanje prispeva k razvoju lokalnih skupnosti v Gruziji 

Preberite si prispevek o tem, kako je center za izobraževanje odraslih v Gruziji, z različnimi programi izobraževanja odraslih in poklicnimi tečaji, postal integralen del razvoja lokalne skupnosti.

Pomembnost prehodnih kvalifikacij za odrasle

EPALE tematski koordinator, Simon Broek, v svojem prispevku kaže na pomembnost prehodnih kvalifikacij za odrasle in deli svoje znanje, ki ga je pridobil z udeležbo na prvem seminarju CHAIN 5, o 5. ravni Evropskega ogrodja kvalifikacij (EQF 5).

 

Novice iz Evrope

 

Tudi november je bil na področju izobraževanja in usposabljanja v Evropi zelo aktiven:

 

Pridružite se nam zdaj!

Ne pozabite se registrirati na platformo EPALE, da boste lahko delili svoje mnenje o teh objavah. Pridružite se nam zdaj in postanite del skupnosti, ki šteje že več kot 30.000 strokovnjakov s področja izobraževanja odraslih.