chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Novinarsko središče

Projekt StoryTeller in predstavitev na Euroguidance konferenci

27/11/2018
Jezik: SL
Document available also in: EN

Evropskega tedna poklicnih spretnosti se je udeležil tudi del ekipe projekta StoryTeller. Organizacija BBRZ in Storybag sta bili povabljeni na EUROGUIDANCE konferenco z naslovom »Vseživljenjsko usmerjanje na dinamičnem trgu dela«, ki je potekala 8. novembra na Dunaju. Povezovalna tema dogodka so bile vedno večje spremembe, ki jih doživlja evropski trg dela – spremenljivost in prehajanje delovne sile ter razvoj sodobne tehnologije še posebej vplivata na ranljive skupine prebivalstva, ki jim grozi tveganje socialne izključenosti. Zmožnost spoprijemanja z vse hitreje spreminjajočimi se razmerami tako postaja ključna spretnost, ki jo zaposleni morajo razviti za uspešno vključevanje in polno participacijo v družbi.

 

Osrednje vprašanje konference je bilo kako doseči ranljive skupine prebivalstva in še posebej kako lahko vseživljenjsko svetovanje pomaga ljudem k učinkovitemu soočanju s spremembami na trgu dela. Konferenca je gostila dva pomembna sogovornika - vodjo enote za Spretnosti in kvalifikacije pri Direktoratu za zaposlovanje, socialne zadeve in vključevanje pri Evropski komisiji, go. Alison Crabb ter profesorja delovne in organizacijske psihologije Univerze v Berlinu, g. Andreasa Hirschi. Ob plenarnem delu konference je bil izveden tudi prikaz metod in diskusijskih delavnic, katere del je bil ravno projekt »StoryTeller: Empowerment of persons under risk of exclusion through development of storytelling professional training in under-equipped EU countries«.

/epale/sl/file/kkh4jpgkkh4.jpg

Peter Frühmann iz Storybag in Ingrid Pammer iz BBRZ sta v okviru delavnice opravila predstavitev ter preizkus posameznih metod iz obstoječega kurikuluma. Delavnica je bila zapolnjena do zadnjega mesta, udeleženci pa so bili iz najrazličnejših organizacij: svetovalci za ranljive skupine prebivalstva na trgu delovne sile (begunci, migranti, osebe, ki trpijo za sindromom izgorelosti, dolgotrajno brezposelni idr.). Po zaključki dogodka smo prejeli spodbudni elektronsko sporočilo ge. Baloch – Kaloianov, koordinatorke za EPALE Avstrija, v katerem nam je sporočila, da ji je delavnica, katere se je delno tudi udeležila, navdušila, ter da je enak odziv prejela tudi od drugih udeležencev.

 

Vesela je bila razširjanja informacij o samem dogodki s strani projektnega konzorcija ter izrazila željo po spletni verziji gradiv, ki so bila predstavljena. Prav tako nas je spodbudila o razširjanju informacij o projektu tudi na drugih mestih/dogodkih.

/epale/sl/file/kkh5jpgkkh5.jpg

 

 

Pozitivni odzivi, zanimanje in strokovni zaključki o pomenu, vrednosti in predvsem uporabnosti kurikuluma, ki ga razvijamo v projektu, so vsekakor odlična popotnica in navdih za nadaljevanje dela v smeri formalnega priznavanja kurikuluma »Delo z zgodbami« ali »Working with stories«.

Vabimo vas k prebiranju najnovejših dogodkov in aktivnosti, ki so dostopne na projektni spletni strani

 

 

 

/epale/sl/file/kkh1resizedjpgkkh1_resized.jpg

 

Moira Kobše dela kot strokovna delavka v projektni pisarni v OZARA storitveno in invalidsko podjetje d.o.o. Najpomembnejša področja, na katerih je delovala v preteklosti so zlasti neformalno učenje in njegov pomen med mladimi, sodobne oblike zaposlenosti ter izvajanje neformalnih izobraževalnih delavnic z različno tematiko predvsem za mlade. V zadnjih letih je delala kot strokovni delavec v okviru nacionalnega sistema socialnega varstva na področju različnih socialno varstvenih pravic in storitev za ranljive skupine prebivalstva.

 

 

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn
  • Slika za %user
    Farklı meslek gruplarından, emekli, işsiz  insanların gönüllü katılımları ile yapılan eğitimler de katılımcıların motivasyon eksikliği, hedefe ulaşmada en büyük engel. Süreç içinde farklı sosyal gruplardan katılımcıları aynı sona ulaştırmak, Zengin içerikli müfredat ve uygulamalardan geçmektedir. İlham veren insanlar ve onların başarıları en büyük motivasyon olacaktır diye düşünüyorum.