chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Novinarsko središče

Najboljše spletne strani za učenje jezikov, Forum za tretje življenjsko obdobje, pismenost Romov

14/10/2015
Jezik: SL

Dan pismenosti in evropski dan jezikov

Na Dan pismenosti je EPALE gostil svojo prvo spletno razpravo, v kateri so strokovnjaki s področja in uporabniki razpravljali o številnih vprašanjih v zvezi s pismenostjo. V primeru, da ste jo zamudili, si lahko tukaj ogledate vrhunce razprave (povezava je v angleškem jeziku).

September je bil tudi Evropski dan jezikov. Nacionalne ekipe EPALE so ta dan obeležile z dogodki in nalaganjem povezanih vsebin. V informacijskem središču smo pripravili tudi serijo zanimivih študij primerov (v angleščini). Za vse jezikovne navdušence smo pripravili tudi naš seznam najboljših spletnih strani za brezplačno učenje jezikov (v angleščini).

EPALE je pripravil tudi zanimive vsebine v povezavi z Evropskim tednom športa. Naš gostujoči bloger, Richard Bailey, je napisal zanimiv članek, zakaj izobraževanje potrebuje šport (v angleščini), objavili pa smo tudi navdihujočo študijo primera o tem, kako lahko s športom premagujemo ovire, ko poučujemo odrasle z duševnimi motnjami (v angleščini).

/epale/sl/file/globusjpgglobus.jpg

 

Novice iz Evrope

/epale/sl/file/booksjpg-2books.jpg

 

Ne zamudite – objave na blogih

Ne zamudite blog objave Davida Mallowsa, v kateri govori o projektu namenjenemu razvoju družinskih shem pismenosti za romsko skupnost (v angleščini). Na temo manjšin se je osredotočil tudi vsebinski koordinator Ian Atkison, ki je napisal zanimiv prispevek o MATCH-u – dvoletnemu projektu Grundtvig učnega partnerstva, ki pomaga pri integraciji migrantov s pomočjo športa (v angleščini). Simon Broek pa razpravlja o podcenjenosti na vsebini utemeljenih programov učenja (v angleščini, francoščini, španščini, italijanščini, nemščini in poljščini).

Pridružite se!

Ne pozabite se registrirati na EPALE, da boste lahko delili svoje mnenje o teh objavah. Pridružite se sedaj in postanite del evropske skupnosti za izobraževanje odraslih.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Google+ Share on LinkedIn