chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Novinarsko središče

Kam po znanje – povabilo za objavo izobraževalne ponudbe

03/06/2015
Jezik: SL

Andragoški center Slovenije vabi izvajalce izobraževanja odraslih, da do konca junija 2015 na spletni strani KAM PO ZNANJE – Pregled ponudbe izobraževanja odraslih predstavite svoje izobraževalne dejavnosti za odrasle, ki jo pripravljate za šolsko leto 2015/2016. Na tak način prispevate k celovitemu pregledu ponudbe in izobraževanja odraslih v Sloveniji in dodatno brezplačno promovirate izobraževalno ponudbo svoje ustanove. V zadnjih letih beležimo številne klice in obiske ljudi z vprašanji, na koga naj se obrnejo, da bi dosegli želeno vrsto izobrazbe ali se vključili v dodatne izobraževalne dejavnosti. Vabljeni k sodelovanju!

Andragoški center Slovenije v sodelovanju z različnimi ponudniki izobraževanja odraslih na spletni strani KAM PO ZNANJE – Pregled ponudbe izobraževanja odraslih že vrsto let redno objavlja pregled izobraževalnih možnosti za odrasle. Slovenija je med članicami EU ena redkih držav, ki ima pregled izobraževalne ponudbe za odrasle. Spletna stran je zasnovana tako, da različnim ponudnikom tovrstnih izobraževanj daje možnost, da promovirajo svojo izobraževalno ponudbo v najširši in strokovni javnosti ter tudi izboljšajo svojo prepoznavnost.

V preteklem letu se je povabilu odzvalo 235 raznovrstnih izvajalcev izobraževanja odraslih, ki so objavili preko 4.300 izobraževalnih programov s področja formalnega in neformalnega izobraževanja, ki je bila namenjena različnim ciljnim skupinam (starejšim, brezposelnim, podjetnikom, strokovnjakom z različnih področij, osebam s posebnimi potrebami in drugim). V vsebinsko raznoliki ponudbi so prevladovala jezikovna in računalniška izobraževanja, izobraževanja s področja osebnostne rasti, zdravstva, poslovnih ved, tehnike, umetnosti, komunikacijskih znanj in spretnosti ter druga izobraževanja različnih vsebin.

Uporabniki na spletni strani najdejo informacije o izvajalcih izobraževanja odraslih, izobraževalnih programih ter druge koristne informacije in zanimive povezave na spletne strani s področja izobraževanja in učenja odraslih. Kot takšna je spletna stran primeren vir posameznikom, ki iščejo informacije o možnostih izobraževanja in učenja ter tudi strokovni javnosti pri sistemskih in strokovnih odločitvah.

Podatki, objavljeni na spletni strani, so dostopni tudi preko spletne strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) in portala Moja izbira.si Centra RS za poklicno izobraževanje (CPI), pri svojem delu jih uporabljajo tudi zaposlitveni svetovalci na Zavodu RS za zaposlovanje (ZRSZ), kadrovski delavci ter zaposleni v svetovalnih središčih za izobraževanje odraslih po Sloveniji (ISIO). Spletno stran redno predstavljamo tudi na različnih izobraževalnih in strokovnih dogodkih (Parada učenja, Festival za tretje življenjsko obdobje, Teden vseživljenjskega učenja idr.), kar dodatno pripomore k promociji ustanov in izobraževalnih programov, objavljenih na spletni strani.

Postopek prijave in vpisa ponudbe:

Podatke o izobraževalni ponudbi zbiramo do konca junija 2015, podatke pa lahko dopolnite in posodobite tudi čez leto. Na voljo imate dva načina prijave, in sicer preko spletnih obrazcev (http://pregled.acs.si/anai) ali preko tiskanih obrazcev (http://pregled.acs.si/prijava). Priporočamo, da uporabite spletne obrazce. Po registraciji boste pridobili uporabniško ime in geslo, ki vam bosta omogočila, da vnesete in kasneje tudi spreminjate ali dopolnjujete podatke o svoji ustanovi in izobraževalnih programih.

Dodatne informacije so na voljo na elektronskem naslovu erika.brenk@acs.si ali na telefonskih številkah 01/58 42 570, 01/58 42 560.

Erika Brenk (erika.brenk@acs.si), ACS

Share on Facebook Share on Twitter Epale SoundCloud Share on LinkedIn