chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Spletni dnevnik

Pred kratkim smo na platformi EPALE že predstavljali načrt našega projekta mobilnosti »Učenje s pomočjo konj – za motivacijo in zanos«, ki smo ga izvedli v obdobju junij 2018 - december 2018.Tokrat bomo skozi »potopisne utrinke« orisali naše mobilnosti, ter vam predstavili naše vtise o sodelovanju z mednarodnim okoljem.

Nevladna organizacija NAZAJ NA KONJA se že dobro desetletje ukvarja z razvojem področja aktivnosti, terapije in učenja s pomočjo konja. Ker aktivnosti potekajo v naravnem okolju, ob prisotnosti konj in v neformalnem, sproščenem vzdušju, je mogoče na zelo inkluziven način vključevati tudi osebe s posebnimi potrebami in tiste z manj priložnostmi. Organizacije je bila v obdobju 2017-2018 vključena v program Erasmus+, ki vam ga želimo predstaviti v tem prispevku. 

Na Andragoškem centru Slovenije smo se z državljansko kompetenco poglobljeno ukvarjali v letih 2017 in 2018 v projektu Svetovanje zaposlenim 2016–2022. Razvili smo Vprašalnik in smernice za vrednotenje državljanske kompetence, ki vključuje vrednotenje te kompetence za uporabo v delovnem okolju in v osebnem življenju.

27 Marec 2019
by Vera Mlinar
(sl)

CDI Univerzum, Ljudska univerza Kranj in Zasavska ljudska univerza so del Erasmus+ projekta z naslovom IZKORISTI PRILOŽNOST - Neformalno izobraževanje za posameznike, ki so opustili izobraževanje: motivacija – izobraževanje – spremljanje. Namen projekta je razvijanje kompetenc strokovnega osebja, ki bo z novimi metodami dela uspešneje dosegalo in motiviralo odrasle k ponovni vključitvi v izobraževanje in jih spremljalo do uspešnega zaključka izobraževanja.

25 Marec 2019
by Polona Franko
(en)