chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Novinarsko središče

Na ljudski univerzi Radovljica pri svojem delu in izkušnjah, ki jih imamo na različnih področjih dela z odraslimi, opažamo, da se potrebe in interesi ljudi spreminjajo. Globalizacija in njeni pritiski zahtevajo drugačno, raznoliko izobraževanje, zato cilji izobraževanja niso več le prenašanje znanja. Zaradi tega na naši organizaciji neprestano iščemo nove metode dela in izboljšujemo kakovost poučevanja odraslih.

Včeraj, v ponedeljek, 4. decembra 2017, smo na CMEPIUS-u podelili že tradicionalne nacionalne nagrade jabolka kakovosti. Izpostavili smo najboljše zgodbe, ki so nastale v okviru programa Erasmus+, ki prav letos praznuje 30. obletnico, ter podelili nagrade za posebne dosežke v mednarodnem sodelovanju. Nagrajene zgodbe o uspehu pričajo o mnogih pozitivnih učinkih mednarodnega sodelovanja na strokovni razvoj izobraževalcev, razvoj institucij, oblikovanje timov in ne nazadnje na večjo kakovost izobraževalnega sistema.

 

V petek, 1. decembra 2017, je na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport potekala predstavitev nacionalnega poročila Pregled izobraževanja in usposabljanja 2017. Gre za vodilno letno publikacijo Evropske komisije o izobraževanju in usposabljanju v Evropski uniji.