chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

ePlatforma za izobraževanje odraslih v Evropi

 
 

Domov

Najnovejša vsebina

Evropski teden poklicnih spretnosti 2017 – ETPS (European Vocational Skills Week 2017) bo v Bruslju potekal od 20. do 24. novembra 2017.

Publikacija, ki je namenjena učiteljem vseh predmetov, izobraževalcem učiteljev, nosilcem odločanja, ustvarjalcem kurikula in piscem učbenikov za uporabo pluralističnih pristopov k jezikom in kulturam,  je pomemben dokument Sveta Evrope na področju raznojezičnosti in medkulturnosti v izobraževanju in je zdaj na voljo tudi v slovenskem jeziku.

Izšla je druga letošnja številka revije Sodobna pedagogika, v kateri beremo tudi o rezultatih raziskave o stališčih mlajših odraslih do migracij na primeru programa PUM-O. Na podlagi raziskave so ugotovili, da na stališča  do migracij vplivajo informacije iz medijev, do katerih so sicer precej kritični. Na podlagi dobljenih rezultatov avtorji prispevka ocenjujejo, da na stališča mladih do migracij pomemben vplivajo izobraževanje, mediji, družina in lastne izkušnje z migracijo ali migranti. 

Na kratko

30 let programa Erasmus+

Najaktivnejše razprave

20 Julij 2017
by:EPALE Moderator
(en)
6 Komentarji
17 Julij 2017
by:Karen Williams
(en)
3 Komentarji
30 Junij 2017
by:Daria Sowińska-...
(pl)
3 Komentarji