chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Asigurarea calității

25 septembrie 2018

German Institute for Adult Education Leibniz Centre for Lifelong Learning

Gustav-Stresemann-Institute European Conference and Education Centre

Bonn, Germania

 

Conferința finală a proiectului european "Proiectarea, monitorizarea și evaluarea cursurilor de învățare pentru adulți - Sprijinirea calității învățării în rândul adulților" (DEMAL).

25 septembrie 2018

German Institute for Adult Education Leibniz Centre for Lifelong Learning

Gustav-Stresemann-Institute European Conference and Education Centre

Bonn, Germania

 

Conferința finală a proiectului european "Proiectarea, monitorizarea și evaluarea cursurilor de învățare pentru adulți - Sprijinirea calității învățării în rândul adulților" (DEMAL).

Directiva privind condițiile de muncă transparente reprezintă un pas important spre punerea în aplicare a Pilonului European al Drepturilor Sociale și adaptarea la viitoarea lume a muncii, susține CESE.

În timp ce flexibilitatea oferită de noile forme de ocupare a forței de muncă a reprezentat un factor major al creării de locuri de muncă și al creșterii pieței forței de muncă, peste cinci milioane de noi locuri de muncă generate din 2014, aproape 20% reprezentând noi forme de muncă, a aparut nevoia crearii unor condiții de lucru mai transparente și mai previzibile pentru toți lucră

SAPS (Supporting Apprenticeships between Professional Higher Education & Small and Medium Enterprises) după mai multe ateliere la nivel național și întâlniri între parteneri, a crea setul Apprenticeship Quality Toolkit care oferă un instrument de management ușor de folosit și practic pentru instituțiile de învățământ superior și întreprinderile mici și mijlocii, pentru a asigura calitatea programelor de ucenicie și o cooperare avantajoasă pentru toți.

Ne face plăcere sa va anunțăm că pe site-ul ANC (www.anc.edu.ro) este disponibil Ghidul pentru scrierea rezultatelor învățării, care a fost elaborat în cadrul proiectului ”National Coordinators for the Implementation of the European Agenda for Adult Learning”, cofinanţat de Comisia Europeană, Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA), prin contractul 2015 – 2770/001 – 001, proiect număr – 567464 – EPP – 1 – 2015 – 1 – RO – EPPKA3 – AL – AGENDA.

Principiile situației educației adulților sunt extrem de importante pentru elevii adulți în vederea alegerii în mod independent și responsabil a conținutului tematicii de învățare și a răspunde necesității de a aplica cunoștințele pe care deja le au, în același timp integrând noi informații și abilități experienței existente. Este o provocare să fii un cursant adult în lumea contemporană, pentru că este destul de dificil să găsești fapte pe care te poți baza în multitudinea de informații, deoarece este esențial să distingi sursele relevante și informațiile pe care le poți folosi în practică

ANPCDEFP lansează programul de formare pentru scrierea proiectelor de mobilitate şi proiectelor de parteneriat strategic care ar putea fi depuse în Erasmus+ în anul 2016! Până în decembrie se va organiza câte un curs de formare "mobilitatE+" în fiecare judeţ pentru scrierea proiectelor de mobilitate. Iar până în ianuarie câte două cursuri "parteneriatE+" în fiecare euroregiune pentru scrierea proiectelor de parteneriat strategic. Acestea se adresează celor care nu au mai avut aprobate proiecte de mobilitate (pentru mobilitatE+) respectiv proiecte de parteneriat strategic (pentru parteneriatE+).

Atunci când se organizează cooperarea în cadrul proiectelor sau se organizează sesiuni de formare, unul dintre primii pași importanți este modul de adaptare la așteptări. Vorbim despre ce putem realiza, pașii necesari și termenele de implementare, definim responsabilitățile și rezultatele dorite; uneori formalizăm aceste discuții într-un acord scris care este de asemenea obligatoriu din punct de vedere juridic, cum ar fi acordurile în cadrul proiectelor Erasmus+, iar uneori rezultatul activităților noastre este consolidat prin alte forme de documente, cum ar fi documentul Mobilitate Europass.

29 Noiembrie 2018
by Sorin Angheluta
(en)

Formatorul este o profesie nereglementată în Europa și toată lumea poate începe o activitate de formator. Există formatori în fiecare țară europeană. Aceștia utilizează aceleași competențe în timpul activităților zilnice. Unii dintre ei sunt mai competenți decât alții din diferite motive. Cum pot fi acestea dovedite cu ușurință?

13 Aprilie 2018
by Sorin Angheluta
(en)
În timp ce se confruntă cu dificultăți financiare, municipalitatea Hämeenkyrö a înființat programul „Tekes' Liideri”, pentru a ajuta companiile să dezvolte afacerile, să-și sporească productivitatea și bucuria de a munci. Acest program, menit să reînnoiască metodele de lucru, a condus la un curs specializat de calificare profesională, eliberând astfel creativitatea angajaților.

Bune practici între furnizori și formatori, certificări, referințe și practici comerciale, cercetare și inovare ... Agnès Sylvano, responsabilul formării continue și al validării competențelor dobândite prin experiență pentru UniLaSalle analizează temele abordate în timpul întâlnirii tematice EPALE privind calitatea formării.

23 Noiembrie 2017
by Sorin Angheluta
(en)

Coordonatorul Tematic EPALE Andrew McCoshan a evidențiat câteva modalități-cheie de sprijinire a cadrelor didactice și a formatorilor pentru a oferi programe de ucenicie eficiente și învățare la locul de muncă. 

Decretul de calitate și diversele sale interpretări, cu termenii de referință ai partenerilor de finanțare sau în lumina certificărilor și etichetelor CNEFOP, se axează în principal pe furnizor (ca structură sau organizație juridică); nu suficient pentru formator; și aproape deloc pe cursant.

Cu toate acestea, un furnizor sau un formator nu poate dezvolta abilitățile unui stagiar împotriva voinței sale. Ei se pot mulțumi numai cu un nivel înalt de satisfacție, care nu trage concluzii din experiențele de formare și chiar mai puțin din competențele dezvoltate.

14 Noiembrie 2017
by NARCISA SAVA
(ro)

În urma decretului privind calitatea, a cărui aplicare, în opinia noastră, subestimează relația dintre furnizor și formator, iar în ajunul unei noi legi de formarea, care tinde spre o nevoi de rezultate, noi,  profesioniștii din domeniul formării profesionale (furnizori, formatori, finanțatori) încercăm să identificăm exemple de bune practici de formare profesională de calitate.

Gândurile și munca noastră sunt, în general, împărtășite, experimentate și ne sunt oferite feedback-uri.

6 Noiembrie 2017
by Sorin Angheluta
(en)
Luni 24 Iunie 2019 to Marţi 25 Iunie 2019, United Kingdom

AELP Annual Conference 2019 – Skills for better productivity and social mobility

The Association of Employment and Learning Providers (AELP) Conference 2019 will take place at the Park Plaza in London from 24 June to 25 June. The focus of the event will be on debating whether all levels of post-16 learning are truly open to everyone. Quality assurance methods for apprenticeships will be given special focus due to the fact that programme assessment in apprenticeship programmes are facing growing concern in terms of their capacity and consistency. There will also be the opportunity to attend a four-course gala dinner evening at an additional cost. 

Luni 21 Octombrie 2019 to Miercuri 23 Octombrie 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

Miercuri 17 Aprilie 2019 to Joi 18 Aprilie 2019, Slovakia

Expert Educational Conference for Adult Learners

Všetci vieme, že slovenské školstvo potrebuje podporu. Patríme k iniciatíve, ktorá pomáha vylepšovať prostredie škôl a ponúka alternatívu vzdelávacieho systému a rozvoj ľudí v ňom. Odborným garantom konferencie je Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně - Fakulta managementu a ekonomiky.

Marţi 17 Septembrie 2019, Estonia

Õppematerjalide loomine digivahenditega

"Õppematerjalide loomine digivahenditega" koolitusel õpid, kuidas luua kaasaegseid, eesmärgipäraseid ja mitmekülgseid õppematerjale, mida saad kasutada õppe erinevates etappides (nt rühmatöödes, arutelu soodustamisel, teooria tutvustamisel), ja mis toetavad õppimist.

Kvaliteetsete õppematerjalide loomisel tuleb koolitajal arvestada nii õppijate eripära, täiskasvanu õppimise põhimõtteid kui ka tehnilise kirjutamise eeskirju. Koolitusel saad ülevaate kõikidest neist teemadest ning lood praktilise tegevuse käigus erinevaid digivahendeid kasutades uusi õppematerjale.

Luni 1 Iulie 2019 to Miercuri 3 Iulie 2019, Spain

EDULEARN19 (11th annual International Conference on Education and New Learning Technologies)

You are invited to join the 11th edition of EDULEARN (11th annual International Conference on Education and New Learning Technologies) that will be held in Palma de Mallorca (Spain) on the 1st, 2nd and 3rd of July 2019.

This conference will be the best opportunity to present and share your experiences in the fields of Education and New Learning Technologies in a multicultural and enriching atmosphere.

Every year, EDULEARN brings together over 800 delegates from 80 different countries.

There will be 3 presentation formats: Oral, Poster or Virtual.

Vineri 1 Martie 2019, Hungary

XIX. Auditori Tapasztalatcsere (ERFA)

Szeretettel és tisztelettel meghívjuk a TEQUA Akadémia XIX. Auditori Tapasztalatcsere rendezvényére, melyet 2019. március 1-én (pénteken) 9 órától az Anna Hotel Budapest (1115 Budapest, Kelenföldi út 1-13.) különtermében tartunk. A program díja: 195 EUR +áfa (mely tartalmazza az egész napos szakmai programot, valamint az ebédet és a borvacsorát is). Jelentkezés : http://tequa.hu/kepzesek/minosegiranyitas/auditoritapasztalatcsere/ További információ: Gedővári Dóra oktatásszervező 06202769484 gedovari.dora@tequa.eu Kedvezményes szálláslehetőséget az Anna Hotel Budapest szállodájában foglalható, a fenti rendezvényre való hivatkozással. Kérjük, részvételi szándékát honlapunkon való jelentkezéssel, legkésőbb 2019. február 20-ig szíveskedjen jelezni!

Odată cu digitalizarea, aprofundarea globalizării și îmbătrânirea populației, lumea muncii se schimbă. Măsura în care indivizii, firmele și economiile pot valorifica beneficiile acestor schimbări în mod critic depinde de disponibilitatea sistemelor de învățare a adulților de a ajuta oamenii să-și dezvolte abilitățile relevante pentru această lume în schimbare a muncii.

Obiectivele pentru Dezvoltare Durabilă (ODD) și Cadrul de acțiune Educație 2030 a stabilit o agendă ambițioasă pentru a oferi acces la educație de calitate pentru toți. Accentul se pune pe atingerea obiectivului de egalitate pentru a se asigura că nimeni nu rămâne în urmă, mai ales cei foarte săraci și grupurile vulnerabile. În mai puțin de 13 ani, comunitatea internațională trebuie să transforme acest angajament în realitate, pentru toți copii și tinerii, indiferent de locul și condițiile în care trăiesc.
Ediția revizuită a publicației "Orientări europene pentru validarea învățării non-formale și informale" a fost scrisă cu sprijinul și contribuțiile instituțiilor și ale persoanelor care sunt responsabile pentru inițierea, dezvoltarea, implementarea și operaționalizarea procedurilor de validare.
Niciun rezultat nu corespunde