chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Dezvoltarea profesională a personalului

În perioada 3-4 iunie 2019 va avea loc la Praga, în Cehia, cea de-a șasea Conferință Internațională de Predare, Educație și Învățare (ICTEL 2019) la Universitatea Tehnică din Praga organizată de  Teaching & Education Research Association (TERA). Conferința abordează teme cu privire la idei noi, inovații, cunoștințe teoretice, metodologice și empirice și tehnici de rezolvare a problemelor în următoarele discipline, teme și domenii ale educației:

Educația și sprijinul lingvistic reprezintă sarcini esențiale ale cadrelor didactice: se așteaptă să recunoască nevoile specifice de învățare și suport ale copiilor și tinerilor, să ofere cunoștințe de specialitate într-un mod sensibil la limbă și să lucreze constructiv cu comunități de învățare eterogene. Pe lângă învățarea la locul de muncă, este necesară dezvoltarea în continuare a competențelor personale.

"Certificatul de competență la locul de muncă" are rolul de a deveni un aranjament permanent, asigurându-se că mai mulți muncitori necalificați obțin un certificat de competențe. În timp ce țara are nevoie de mai mulți lucrători calificați și certificați, mulți deja angajați fără certificat doresc să urmeze cursuri în educație. Certificatul de competențe la locul de muncă reprezintă o cale nouă flexibilă pentru obținerea unui certificat de competențe și deschiderea oportunității ca mai mulți oameni să beneficieze de formare, menținându-și în același timp locul de muncă.

Directiva privind condițiile de muncă transparente reprezintă un pas important spre punerea în aplicare a Pilonului European al Drepturilor Sociale și adaptarea la viitoarea lume a muncii, susține CESE.

În timp ce flexibilitatea oferită de noile forme de ocupare a forței de muncă a reprezentat un factor major al creării de locuri de muncă și al creșterii pieței forței de muncă, peste cinci milioane de noi locuri de muncă generate din 2014, aproape 20% reprezentând noi forme de muncă, a aparut nevoia crearii unor condiții de lucru mai transparente și mai previzibile pentru toți lucră

 In luna decembrie 2017, în cadrul proiectului “Formatori competenți pentru o societate în schimbare” 2017-1-RO01-KA104-035994, al Asociației Smart Educational Projects , am participat la un curs extrem de interesant și util, derulat la Londra, de către organizația britanică Kairos Europe.

      Intenționezi să aplici o candidatură la termenul limită 26 aprilie 2018 cu un proiect de mobilități pentru tineret și/sau activități de voluntariat ?

     Dacă răspunsul tău este da, ai acum posibilitatea sa vii la sediul Agenției Naționale care gestionează Programul Erasmus+ în România pentru a primi informații și sfaturi utile privind completarea candidaturii.

În cadrul proiectului Erasmus+ 2017-1-RO01-KA104-035994, „Formatori competenți pentru o societate în schimbare”  al Asociației Smart Educational Projects am participat la cursul “Learn how to create an e-learning platform and a website in one week”, susținut de organizația italiană IFOM. Am venit la curs în dorința de învăța cum putem folosi platformele e-learning pentru a fi mai eficienți și a veni mai mult în sprijinul cursanților noștri adulți care, deși doresc să se formeze în anumite domenii, preferă să o facă de acasă, din fața calculatorului, la momentul ales de ei.

Proiectul Erasmus+ Toleranța oferă linii directoare și un set de instrumente cu resurse educaționale deschise pentru a crea medii de învățare favorabile. Funcționează pentru înțelegerea reciprocă în sala de clasă. Luptă împotriva radicalizărilor încă din stadii incipiente. În data de 6 februarie 2018 este organizată conferința finală a proiectului în Belgia. Salvați această dată!

26 septembrie 2017

Londra, Marea Britanie

Programele de practică (traineeship) continuă să reprezinte o parte importantă a agendei privind dezvoltarea competențelor și angajarea, oferind flexibilitate și beneficii pentru tineri cât și pentru angajatori. Aceste programe ocupă o poziție specială în sprijinirea unei game largi de priorități ale politicilor inclusiv dezvoltarea tinerilor, rute către programe de ucenicie și Youth Obligation (pentru UK).

Principiile situației educației adulților sunt extrem de importante pentru elevii adulți în vederea alegerii în mod independent și responsabil a conținutului tematicii de învățare și a răspunde necesității de a aplica cunoștințele pe care deja le au, în același timp integrând noi informații și abilități experienței existente. Este o provocare să fii un cursant adult în lumea contemporană, pentru că este destul de dificil să găsești fapte pe care te poți baza în multitudinea de informații, deoarece este esențial să distingi sursele relevante și informațiile pe care le poți folosi în practică

"European Educational Know-how Supporting Civil Society" permite celor 25 de formatori și pedagogi să participe la cursuri și să facă schimb de locuri de muncă în Europa în perioada 2017 și 2018. O parte esențială a proiectului o reprezinta schimbul de bune practici între organizații prin povestirea despre experiențele noastre în acest blog.

Comment débloquer les ressources cachées et souvent inutilisées des apprenants? Les hypothèses basiques du tutorat sont-elles la réponse aux besoins dans le domaine de l'éducation, y compris des adultes? Pensons à ce qui peut changer dans la qualité du développement si nous mettons en oeuvre les principes du tutorat?

Ce blog présente les réflexions suite à la découverte d'une recherche effectuée au Portugal sur la politique et les pratiques de formation d'une grande entreprise : l'intérêt réside dans deux points : la formation ambitieuse se déroule entièrement en milieu de travail mais hors des activités de production, la formation se déroule à l'interne en dehors du système de formation professionnelle portugais.

Îmi amintesc, înapoi la școală, când am analizat mitul Pandorei, am fost convins că a fost curiozitatea și neascultarea femeii care a adus tot răul și maladiile acestei lumi. În acel moment nu mi-a venit în minte nicio altă gândire sau interpretare. Recent, în timpul unui atelier de lucru cu studenți de andragogie, am avut un moment de iluminare sau mai degrabă o revoluție copernicană. 

Mulți furnizori de educație pentru adulți caută modalități de a evalua cursanții și de a-i învăța cum să-și îmbunătățească propria educație. Indiferent dacă au nevoie să evalueze competențele de alfabetizare și matematică ale adulților, competențele soft și de carieră sau cursanții lor aparțin grupurilor vulnerabile, practicienii au nevoie de instrumente valide, fiabile și ușor de gestionat pentru evaluare.
1 Iunie 2018
by Popescu Anca
(ro)
Joi 6 Iunie 2019 to Vineri 7 Iunie 2019, Poland

2 Festiwal Empatia w Działaniu

2 Festiwal Empatia w Działaniu organizowany przez Grupę TROP i inicjatywę Współpraca oparta na empatii to okazja, by spotkać ludźmi, którzy chcą tworzyć lepsze miejsca pracy, wydajniejsze firmy, przyjazne urzędy, mądre szkoły i uczelnie.

Miercuri 22 Mai 2019, Spain

Las posibilidades educativas de la realidad aumentada

El próximo 22 de mayo a las 18:00 horas Julio Cabero, catedrático de la Universidad de Sevilla y miembro fundador de Edutec (Asociación para el desarrollo de la Tecnología Educativa y de las Nuevas Tecnologías aplicadas a la educación), hablará sobre las posibilidades educativas de “La Realidad Aumentada en la Educación” en la Sala de Conferencias de la Sede de La Laguna de La Fundación MAPRE Guanarteme. 

Marţi 25 Iunie 2019, Poland

NAUCZYCIEL – MISTRZ, CELEBRYTA CZY SYBARYTA? ROZWAŻANIA HUMANISTÓW

Studencko-Doktoranckie Koło Naukowe Młodych Dydaktyków działające przy Zakładzie Edukacji Polonistycznej i Innowacji Dydaktycznych oraz Studenckie Koło Naukowe Miłośników Kultury i Literatury Wieku XIX funkcjonujące przy Zakładzie Literatury Pozytywizmu i Młodej Polski w Instytucie Filologii Polskiej Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie ma zaszczyt zaprosić na interdyscyplinarną, studencko-doktorancką konferencję:

NAUCZYCIEL – MISTRZ, CELEBRYTA CZY SYBARYTA? ROZWAŻANIA HUMANISTÓW,

Vineri 17 Mai 2019 to Sâmbătă 18 Mai 2019, Spain

I Jornadas de Autismo y Escuela de TEAMA en el campus de la UGR en Melilla

TEAMA lanza para los próximos días 17 y 18 de mayo sus I Jornadas de Autismo y Escuela, que tendrán lugar en el salón de actos del campus de Melilla de la Universidad de Granada. 

Se trata de una iniciativa dirigida a orientadores, profesores de Pedagogía Terapéutica, Audición y Lenguaje, maestros de infantil y primaria, logopedas, psicólogos, asociaciones y, entre potros, familiares de personas que sufren Trastorno del Espectro Autista (TEA), Trastorno Generalizado del Desarrollo (TGD) y otras patologías afines. 

Luni 21 Octombrie 2019 to Miercuri 23 Octombrie 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

Vineri 10 Mai 2019 to Sâmbătă 11 Mai 2019, Spain

4ª Jornada sobre Lectura y Escritura para docentes y familias

"Leer y escribir hoy para mañana". El desarrollo de la competencia en comunicación lingüistica es un proceso de construcción cognitiva que requiere, especialmente en los primeros cursos, intervenciones atentas y alentadoras de los adultos y la creación de situaciones reales de aprendizaje en las que leer y escribir tengan pleno sentido.

Miercuri 8 Mai 2019

XXI Curso de Primavera: La Gran transformación

Entre el miércoles 15 y el viernes 17 de mayo se celebrará el XXI Curso de Primavera del Instituto Universitario de Estudios de las Mujeres que, con el título “La gran transformación. De “El segundo sexo” de Simone de Beauvoir a la cuarta ola del movimiento feminista (1949-2019)”, ofrece la oportunidad de dar cuenta y reflexionar sobre los avatares del movimiento feminista desde la obra pionera de Beauvoir y visibilizar las amenazas a las que se enfrenta el avance alcanzado en derechos y políticas de igualdad.

Miercuri 8 Mai 2019

IV Jornada de emprendimiento Universidad de Granada campus Melilla

Inscripciones abiertas para la IV Jornada de Emprendimiento en el Campus de Melilla, 24 de mayo. 

El próximo 24 de mayo se llevará a cabo la IV Jornada de Emprendimiento, en horario de 9:30 a 19h, organizada por UGR emprendedora.

Podéis seguir toda la información en sus redes sociales:

Twitter @ugremprendedora, 

Facebook: ugremprendedora 

Esta actividad está abierta a alumnos, PDI ( Personal Docente e Investigador) y PAS (Personal de Administración y Servicios), y la inscripción es gratuita, pudiénse realizar a través del siguiente enlace:

Vineri 1 Noiembrie 2019 to Duminică 3 Noiembrie 2019, Finland

Kansalaisopistoristeily (Helsinki-Tukholma-Helsinki) 1.–3.11.2019

Kansalais- ja työväenopistotoiminnan 120-vuotisjuhlavuotta vietetään Itämeren aalloilla perjantaista sunnuntaihin 1.–3.11.2019. Kansalaisopistoristeily kerää yhteen kansalaisopistojen työntekijät eri puolilta Suomea yhteisen juhlavuoden merkeissä. Runsaan seminaariohjelman Tallink Siljan m/s Silja Symphonylla sisältävä risteily tarjoaa upean mahdollisuuden tutustua uusiin kansalaisopistokollegoihin ja tavata vanhoja tuttuja. Tukholman päässä on tarjolla myös useampia vierailukohteita. Lähde mukaan ja kutsu työkaverisikin – tätä matkaa ei kannata missata!

Studiul publicat de ETF (European Training Foundation) analizează dezvoltarea profesională continuă pentru profesorii și formatorii din sectorul EFP din cele șapte țări care alcătuiesc Balcanii de Vest și regiunea turcă. Studiu urmărește să vină în sprijinul creatorilor de politici și agențiilor responsabile cu privire la caracterul și volumul cererii și ofertei, dar și să arate felul în care acestea sunt conturate și contextualizate prin reglementările și instituțiile din fiecare țară.

Deficitul de competențe este o mare problemă pentru reactivarea sustenabilă a șomerilor pe termen lung. Aceia care reușesc să se întoarcă la muncă, ajung cel mai adesea în situații mai puțin complexe și mai puțin solicitante ca și competențe, și au mai puține oportunități de a-și dezvolta potențialul.

Abilitățile de anticipare pot fi un puternic instrument de politici pentru luarea deciziilor. Persoanele fizice ar beneficia foarte mult de cunoașterea si intelegerea tipului de educație și formare pe care il vor urma; întreprinderile ar cunoaște abilitățile de care au nevoie; și factorii de decizie ar putea adapta sistemele de educație și formare la noile nevoi de competențe.

 

 

Lucrarea publicată de ILO a fost scrisă în vederea Conferinței Internaționale cu privire la locurile de muncă și necorelarea competențelor care a avut loc în perioada 11-12 mai 2017.

Termenul de skills mismatch/necorelarea competențelor are un sens foarte larg și poate avea legătură cu multe forme de fricțiune pe piața muncii, inclusiv necorelarea pe verticală, lipsa de competențe, deficitul de competențe, ieșirea din uz a competențelor.

Studiul de față se axează pe detalierea obiectivelor, raționamentelor și procedurilor care au fost urmate pe tot parcursul proiectului "WELLNESS" - ABILITĂȚI PENTRU O STARE DE BINE AUTENTICĂ. Proiectul este inspirat din munca cu profesioniștii din domeniul educației adulților și cu cursanţii adulți.
Consilierea și orientarea devin tot mai importante într-o lume în continuă schimbare, iar rețeaua europeană Euroguidance susține eforturile consilierilor prin informații, training, mobilități, schimburi de bune practici. Broșura „Euroguidance Highlights 2015” cuprinde cele mai importante activități ale centrelor Euroguidance din Europa, inclusiv din România.
V-ați întrebat vreodată dacă educația joacă un rol în stoparea epidemiei zdrobitoare a obezității în toate țările OECD? Sau care este impactul urbanizării tot mai crescute asupra școlilor, familiilor și comunităților? Sau dacă noile tehnologii schimbă fundamental modul în care copiii noștri gândesc și învață?
Niciun rezultat nu corespunde