chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Învățarea non-formală și informală

Bugetul pentru educația adulților (BEA) și fondurile ulterioare reduse au un impact negativ asupra Asociației Educaționale a Muncitorilor (AEM). Fondurile au fost reduse cu 28% pentru 2019-2020. Cursanții se pot confrunta cu o reducere a oportunităților educaționale, iar acest lucru ar putea avea un impact și asupra creșterii economice, deoarece cursanții ajută la eliminarea diferențelor de competențe în Marea Britanie.

Premiul pentru Validare VINCE 2019 este un premiu care se acordă pentru cele mai inovatoare și transferabile inițiative din domeniul validării învățării anterioare (VPL) și/sau a validării învățării non-formale și informale (VNIL) din toate sectoarele educaționale din Europa.

Premiul va fi acordat ca parte a proiectului VINCE, care are ca obiective:

Pe 14 matie a.c. va avea loc seminarul Open Badges: "Noul drum spre muncă și învățare" organizat de Open Badges Nederland, în Breda.

În timpul acestui seminar deschis veți descoperi împreună cu profesioniștii și experții din domeniul educației, afacerilor, organizațiilor sociale și guvernului din Olanda și Belgia modul în care sunt utilizate Open Badges (dovezi vizuale, digitale și fiabile ale unei ablități sau competențe pe care o persoană a dobândit-o).

Open Badges ușurează:

- obținerea de recunoaștere pentru lucrurile pe care persoanele le învăță,

13 septembrie 2018

University Foundation, Brussels

 

Lifelong Learning Platform și partenerii săi din proiectul InnoVal organizează Conferința europeană privind metodele inovatoare de evaluare pentru validare, în septembrie, la Bruxelles. Se vor prezenta cele mai recente politici aliniate la Recomandarea Consiliului din 2012 privind validarea învățării non-formale și informale, și de vor discuta următorii pași de urmat.

A treia ediție a Premiilor LLLAwards are ca temă centrală potențialul culturii europene de a intensifica transformarea importantă pe care o căutăm în societate, adresându-se diferitelor aspecte cu privire la felul în care dezvoltarea tehnologică afectează și transformă practicile educaționale. Scopul va fi de a premia trei inițiative din trei categorii, după cum urmează:

Medii de învățare

EAEA (European Association for the Education of the Adults) și-a exprimat punctul de vedere referitor la cele mai recente inițiative publicate de Comisia Europeană în ianuarie:

•      o propunere de Recomandare a Consiliului privind Competențele Cheie pentru învățarea pe tot parcursul vieții

•      o propunere de Recomandare a Consiliului privind valorile comune, educația inclusivă și dimensiunea europeană a actului de predare

26-30 martie 2018

Sediul UNESCO, Paris

 

Mobile Learning Week reprezintă conferința de referință a UNESCO privind competențele TIC în educație. Mobile Learning Week 2018 va fi organizată în parteneriat cu Uniunea Internațională pentru Telecomunicații (the International Telecommunication Union (ITU), Agenția specializată TIC a Națiunilor Unite.

     Dat fiind caracterul său universal și faptul că se adresează tuturor oamenilor, educația îi poate ajuta pe tineri să își însușească valori precum:  democrația bazată pe statul de drept, importanța respectării demnității umane, a libertății și a drepturilor omului și egalității, nediscriminarea și toleranța și să pună baze solide pentru clădirea unei societăți deschise, echitabile și democratice. 
     În acest sens, este necesar să se înțeleagă mai bine în ce măsură și în ce mod ar trebui să fie transmise aceste valori în mediul educațional formal și non-formal.

Un an în urmă, am început munca mea ca director al Muzeului Regional din sudul Suediei, un muzeu regional cu aproximativ 50 de angajați, cu mandat de a cerceta istoria culturală și patrimoniul cultural al întregii regiuni. Desigur, învățarea este o parte importantă a activității, dar nu este deloc inutil de a aduna lucruri uimitoare și de a produce experiențe interesante dacă nu ajungem cu ceea ce facem la oameni. În acest an, ne-am concentrat pe evidențierea vizitatorilor și pe învățarea în noi modalități.

29 Noiembrie 2018
by Sorin Angheluta
(en)
Provocarea acestui proiect de mobilitate, finanțat prin programul Erasmus+ și susținut de Liga Educației, se referă la recunoașterea competențelor informale care oferă persoanelor excluse sau reintegrate, puțin sau deloc pregătite, posibilitatea de a-și recâștiga stima de sine. „Practicile pedagogice care implică educația informală” este un proiect care s-a derulat în 19 luni, din iunie 2016 până în decembrie 2017, și a reunit 3 structuri: Liga Educației (Franța), ParteWEA (Marea Britanie) și ABF (Suedia).

Physical activity is one of the most important means of helping both immigrants and asylum seekers integrate into Finnish society. Physical activity increases solidarity, dissolves prejudice and helps groups learn an active lifestyle together.

Poate învățarea în sport să fie pe tot parcursul vieții, având în vedere că, în timp, capacitățile noastre fizice sunt obligate să scadă? EPALE a vorbit cu Susanne Wolmesjö - neurolog, educator pentru adulți și fost sportiv. Pentru Wolmesjö, întrebarea privind învățarea de-a lungul vieții în sport este una multi-fațetă, care depinde mult de obiectivele de învățare ale sportivului. În cele din urmă, crede ea, învățarea continuă în sport nu se poate baza deloc pe dimensiunea fizică.

Kapustaukot și Tosikokit sunt cluburi de gătit pentru bărbații mai în vârstă. Grupurile se întâlnesc în centrul de congregație Sääminki și, respectiv, în centrul de activitate Linnala. Ambele sunt conduse de Jarmo Kasanen, un bucătar activ auto-educat.
Miercuri 24 Aprilie 2019 to Marţi 30 Aprilie 2019, Spain

Jornadas multiculturales y solidarias en Cáceres

El Centro de Educación para adultos “Maestro Martín Cisneros” de Cáceres organiza las jornadas multiculturales y solidarias durante la semana del 24 al 30 de abril En estas jornadas se incluyen actividades diversas como presentaciones como De Cáceres por el mundo: tres cacereños nos cuentan su experiencia fuera de nuestro país, Taller de bailes del mundo, rutas senderista, Exposición trajes y abalorios, Mercadillo solidario, etc.

 

Miercuri 19 Iunie 2019 to Joi 20 Iunie 2019, Belgium

CONFERENCE ANNUELLE LIFELONG LEARNING PLATFORM

Lifelong Learning Platform informe des dates de sa conférence annuelle les 19 et 20 juin 2019 à Bruxelles. Les débats seront centrés sur le thème de « apprendre la démocratie, valeurs et participation ». Cette conférence annuelle est accolée à l’assemblée générale de Lifelong Learning Platform, mais elle accueille un public beaucoup plus large que les seuls membres de la plateforme.

 

Sâmbătă 18 Mai 2019, France

CAMPAGNE « PROVOX » Jeunesse, Opportunités et Territoires »

Le CNAJEP (Comité National des Associations de Jeunesse et d’Education Populaire) http://www.cnajep.asso.fr lance la campagne PROVOX. C’est le nom Français du dialogue structuré organisé par la Commission Européenne avec la jeunesse des différents pays. Sur dix-huit mois, les orientations de l’Union Européenne en matière de jeunesse sont discutées dans tous les pays Européens et sont proposées des recommandations au Conseil des Ministres de la Jeunesse des Etats membres.

 

Miercuri 15 Mai 2019, Slovakia

YOUR CAREER, YOU FUTURE - MAP IT, TAP IT, GROW IT!

Everyone is concerned about the future and they are forced to make choices now. But you cannot make choices in darkness. Choices they say are the hinges of your destiny.

Contrary to popular belief, career choices is not about what the market conditions are or of the dynamics of ever changing economy. It is about the strengths, powers, competencies, intelligence, likes, preferences and feelings of the individual based on their genetics and upbringing.

Joi 23 Mai 2019, Belgium

« Numérisation des services publics : quelle prise en compte des publics peu qualifiés et illettrés ? »

Lire et Ecrire Communauté Française organise le 23 mai 2019 à Bruxelles, un séminaire où sera abordée la question urgente de l’effet des nouvelles technologies sur la société et plus particulièrement sur les publics peu ou pas lettrés. 

Miercuri 17 Aprilie 2019 to Joi 18 Aprilie 2019, Bulgaria

EPALE ще бъде популяризирана в земите на Орфей

Националното звено за подкрепа (НЗП) на EPALE организира семинар за Платформата, който ще се проведе на територията на древните тракийски земи. Събитието е на тема „Добри практики в сектора за учене на възрастни“ и ще се състои на 17 и 18 април 2019 г. в село Старосел, община Хисаря.

Семинарът ще открие д.ик.н. Янка Такева – председател на Синдиката на българските учители. В неговия общ панел ще бъдат представени и новите тематични фокуси на EPALE, които ще бъдат актуални през 2019 г.

Uģis BRATUŠKINS, Sandra TREIJA, Matijs BABRIS au publicat în Journal of Architecture and Urbanism, ISSN 2029-7955/eISSN 2029-7947, 2018 Volume 42, Issue 1: 46–51, articolul ”Non-formal Education in Arhitecture: Latvian Experience” (”Educația non-formală în Arhitectură: experiența letonă”) în care se prezintă o varietate largă de opțiuni de învățare informală și non-formală ce au fost dezvoltate în ultimele decenii de către multe școli de arhitectură și organisme non-educative pentru a acumula potențialul creativ al studenților și a le oferi ocazia de exprimare în medii de învățare alternati

În articolul "How to Promote Informal Learning in the Workplace? The Need for Incremental Design Methods", autorii susțin faptul că învățarea informală la locul de muncă (ILW) este asigurată de activitățile de lucru de zi cu zi în care sunt angajați toți lucrătorii. Aceasta reprezintă peste 75% din învățarea la locul de muncă.

ALL DIGITAL a publicat lucrarea cu titlul "The role of MEDIA LITERACY in the promotion of COMMON EUROPEAN VALUES and SOCIAL INCLUSION" în care se explică faptul că educația, inclusiv învățarea non-formală, este cel mai bun mijloc de promovare a valorilor comune, a incluziunii sociale și de îmbunătățire a integrării sociale și a mobilității sociale.

Un nou raport al Grupului de lucru pentru educație al Comisiei de Broadband pentru dezvoltare durabilă (înființată pritr-o inițiativă comuna a Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor și UNESCO), arată că sistemele educaționale din lume de abia încep să ajute elevii și studenți să își cultive competențele digitale de care au nevoie pentru a excela în societatea de azi, din ce în ce mai digitalizată.

Nevoia de promovare a educației adulților și a învățării pe tot parcursul vieții a apărut acum mai bine de 25 de ani pentru a stimula participarea sporită și a contribui la o societate solidă și la o economie bazată pe cunoaștere.

Investiția în abilități se amortizează: costul economic și social al adulților slab calificați din UE

Acest studiu al Cedefop încearcă să ofere o bază de date completă și solidă în ceea ce privește adulții cu nivel scăzut de calificare din Uniunea Europeană. Ea analizează tendințele în ceea ce privește abilitățile scăzute în rândul adulților, precum și caracteristicile, factorii determinanți și riscurile de a fi slab calificați.

Acest raport de țară a fost alcătuit ca parte a unui studiu amplu cu privire la validarea învățării non-formale și informale în Europa. Rapoartele de țară din Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Norvegia, Olanda și Marea Britanie, precum și rezumatul studiului atât în ​​limba engleză cât și în germană, precum și ediția completă (doar în limba germană) pot fi găsite la adresa www.bertelsmann-stiftung.de/vnfil-in-europe.

Acest raport de țară a fost alcătuit ca parte a unui studiu amplu cu privire la validarea învățării non-formale și informale în Europa. Rapoartele de țară din Austria, Danemarca, Finlanda, Franța, Norvegia, Olanda și Marea Britanie, precum și rezumatul studiului atât în ​​limba engleză cât și în germană, precum și ediția completă (doar în limba germană) pot fi găsite la adresa www.bertelsmann-stiftung.de/vnfil-in-europe.

Niciun rezultat nu corespunde