chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up home circle comment double-caret-left double-caret-right like like2 twitter epale-arrow-up text-bubble cloud stop caret-down caret-up caret-left caret-right file-text

EPALE

Platforma electronică pentru educația adulților în Europa

 
 

Limbi

Educația și sprijinul lingvistic reprezintă sarcini esențiale ale cadrelor didactice: se așteaptă să recunoască nevoile specifice de învățare și suport ale copiilor și tinerilor, să ofere cunoștințe de specialitate într-un mod sensibil la limbă și să lucreze constructiv cu comunități de învățare eterogene. Pe lângă învățarea la locul de muncă, este necesară dezvoltarea în continuare a competențelor personale.

28 februarie – 3 martie 2019

Bergen, Norvegia

 

Conferința care va avea loc la Western Norway University of Applied Sciences, Campus Kronstad are ca tematică limbajul și își propune să analizeze rolul limbajului în ceea ce privește a fi o ființă umană precum și în educația adulților, inclusiv capacitatea acestuia de profunzime și longevitate, cât și arta de a reda problemele personale, sociale și profesionale.

Adulții învață diferit față de copii și, deși este un truism, merită să subliniem a doua oară acest adevăr, deoarece aceasta este baza pentru găsirea unor noi și eficiente modalități de succes educațional, din punct de vedere al celui care învață și al profesorului.
17 Ianuarie 2018
by Sorin Angheluta
(en)
În luna iunie, la Strasbourg, la cea de-a 30-a aniversare a programului Erasmus, Finlanda a fost reprezentată de Mikko Hietala. Potrivit experienței internaționale dobândite de Hietala, acest program oferă experiențe diverse și pline de satisfacții, care ar trebui să fie incluse în toate programele de studii.
Participarea la un proiect transnațional, în calitate de partener și/sau de coordonator, presupune să lucrezi într-o abordare bazată pe colaborare puternic marcată de practici interculturale, care provin din situații de schimb, din transferul practicilor, precum și a obiectivului de a crea o cultură comună și o mobilitate a membrilor unui grup de organizații profesionale din diferite sectoare și din diferite țări.
20 Iunie 2017
by Sorin Angheluta
(en)
În 26 septembrie sărbătorim Ziua Europeană a Limbilor străine prin organizarea unei discuții scrise pe durata unei zile pentru comunitatea EPALE. Nu ratați ocazia de a împărtăși experiența pe care o aveți în predarea limbilor străine adulților, orice sfaturi sau probleme care le-ați întâmpinat, de a învăța despre cele mai bune practici de la experți și a discuta pe diverse teme cu colegii dumneavoastră.
26 Septembrie 2016
by Popescu Anca
(ro)
Etichete:
În august 1944, bunica mea a venit în Anglia pentru prima oară. Nu era o refugiată tipică, ea a venit dintr-o familie înstărită de negustori greci de mătase din Cairo. A fost o pianistă profesionistă și o vorbitoare fluentă în limbile greacă, franceză și arabă. Cu toate acestea, după război, Marea Britanie nu a primit-o cu brațele deschise.
23 Decembrie 2015
by Florica Monceanu
(ro)
Pentru a celebra Ziua Europeană a Limbilor, EPALE a pregătit un conținut variat precum resurse, postări pe blog și stiri care vor putea fi accesate în limba engleză, franceză, română, germană și alte limbi.
26 Septembrie 2015
by Mari Cecilia Toma
(ro)
Etichete:
Luni 21 Octombrie 2019 to Miercuri 23 Octombrie 2019, Turkey

Call for Papers: ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences

ADVED 2019- 5th INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN EDUCATION AND SOCIAL SCIENCES

21-23 October, 2019ISTANBUL, Turkey

Website: http://www.ocerints.org/adved19   

Enquiries: adved19@gmail.com  

Organized by: International Organization Center of Academic Research

CALL FOR PAPERS:

You are invited to participate in ADVED 2019- 5th International Conference on Advances in Education and Social Sciences that will be held in ISTANBUL, Turkey on 21-23 October, 2019.

Miercuri 26 Iunie 2019 to Marţi 16 Iulie 2019, Croatia

Croaticum Summer School of the Croatian Language and Culture

Croaticum Summer School of the Croatian Language and Culture is held over three weeks and consists of 75 lessons about Croatian language and culture (75×45 minutes; 4 language lessons per day, 2 lessons of speech exercises per week and 9 culture lessons during three weeks). Classes are held every working day in the morning and early afternoon.

Croaticum Summer School of the Croatian Language and Culture is accredited as Croatian Language and Culture Course. Successful completion of the programme earns students 4 ECTS credits.

Joi 9 Mai 2019, Ireland

NALA ESOL Conference

The National Adult Literacy Agency (NALA) is hosting its English for Speakers of Other Languages (ESOL) Conference on Thursday May 9th 2019 between 9:30am and 4:00pm in the Ashling Hotel, Parkgate Street, Dublin 8. 

This conference will focus on "Challenging and motivating ESOL students". 

Luni 17 Iunie 2019 to Vineri 12 Iulie 2019, Lithuania

CELTA Course in Vilnius, Lithuania

Course Description

The Cambridge Certificate in Teaching English to Speakers of Other Languages (CELTA) is an introductory course for candidates with little or no previous English Language teaching experience. It is also suitable for candidates with some experience but little previous training. As a qualification that is recognised around the world, it gives you the skills you need and opens up a whole world of exciting teaching opportunities.

The CELTA:

Luni 9 Septembrie 2019 to Marţi 10 Septembrie 2019, Bosnia and Herzegovina

4th International Conference on English Language and Literature Studies (CELLS): BEYOND HERMENEUTICS: Challenging Traditional Approaches to Literary and Language Studies

4th International Conference on English Language and Literature Studies (CELLS): BEYOND HERMENEUTICS: Challenging Traditional Approaches to Literary and Language Studies, which is to be held at the University of Banja Luka on 9th and 10th September 2019.

Follow this link to see the call for papers.

       Educația adulților poate juca un rol vital în situația actuală a refugiaților în Europa. Prin educație civică și interculturală, un program de învățare bazat pe cetățenie activă și ospitalitate poate ajuta la crearea unei culturi prietenoase de integrare în cadrul statelor membre. În furnizarea de competențe lingvistice și de bază de formare pentru imigranți din interiorul și din afara Europei, imigranții vor reuși să devină cetățeni activi în noile lor țări de origine.

Niciun rezultat nu corespunde